Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Όχι Δεν Πουλάμε-48 ώρες στο δρόμο

28-29 Ιουνίου: 48 ώρες στο δρόμο

Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο

Εδώ κι ένα μήνα, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στις 28-29/6, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, οι κάλπικοι ανασχηματισμοί και οι εκβιασμοί κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, δεν μάς ξεγελάνε. Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας.

Καλούμε τους αξιωματικούς και κυρίως όλο το απλό προσωπικό της αστυνομίας να σεβαστεί αυτή τη φορά τη θέληση του λαού και την συνταγματικά κατοχυρωμένη λαϊκή κυριαρχία.

Τους προειδοποιούμε να μην διανοηθούν καν να εφαρμόσουν παράνομες διαταγές από μια έκπτωτη κυβέρνηση, που έχει κουρελιάσει το σύνταγμα της Ελλάδας και έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στη Τρόικα, στο ΔΝΤ και στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό-τραπεζικό σύστημα.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΌΤΑΝ Η ΛΥΡΑ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ… ΤΗΝ ΦΛΟΓΕΡΑ

Μαρία Τσόγκα
Το πρώτο Ετήσιο Αντάμωμα Αρκάδων και Ποντίων, διοργανώνουν από σήμερα έως την Κυριακή 26 Ιουνίου, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Ελάτης Αρκαδίας «ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΑΙ» και η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης, στην Ελάτη Αρκαδίας. Οι δύο Σύλλογοι που εμπνέονται από κοινές αξίες και ιδανικά, αποφάσισαν να συναντηθούν στα περπατήματα των προγόνων τους για να υπογράψουν Μνημόνιο Αδελφοποίησης. Το αντάμωμα θα γίνει στην Ελάτη Αρκαδίας και τις γύρω περιοχές, Αρκουδόρεμα, τόπο γέννησης του Κολοκοτρώνη, Λιμποβίσι, Τραπεζούντα Μεγαλόπολης, Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Λαγκάδια, Βαλτεσινίκο και Βυτίνα. Θέλοντας να «παντρέψουν» την φλογέρα με την ποντιακή λύρα και να γνωρίσουν τις παραδόσεις ο ένας του άλλου, αποφάσισαν να ανταμώνουν οι πολιτισμοί τους στην ετήσια επαναλαμβανόμενη συνάντηση. Με το Ετήσιο Αντάμωμα, επιθυμούν να αναδείξουν την δυναμική των ανθρώπων, να δώσουν αισιοδοξία και ελπίδα, κόντρα στον φόβο που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό.

ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ Η ΓΙΑ ΓΟΥΔΙ;

Γράφει ο Δευκαλίων
Βασίλης Ράπανος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, 23 Ιουνίου 2011: «Το δίλημμα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι πτώχευση ή επώδυνη προσαρμογή και μεταξύ των δυο η επιλογή της δεύτερης λύσης είναι αναπόφευκτη».
Δημόσια και με ευθύτητα έθεσε το δίλημμα των ημερών ο κ. Βασίλης Ράπανος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Είτε θα εφαρμοσθούν τα επώδυνα μέτρα είτε θα πτωχεύσει η χώρα.
Για την ιστορία θυμίζουμε ότι ο κ. Βασίλης Ράπανος, διορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας με πρόταση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Η αμοιβή δε του κ. Βασίλη Ράπανου, ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, είναι ετησίως περίπου 423.750 ευρώ.
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο διορισμένος από την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασίλης Ράπανος, με 423.750 ευρώ ετήσιο μισθό, καλεί τους άνεργους τους φτωχούς και τους χαμηλό-συνταξιούχους να δεχθούν εξαναγκαστικά και για το συμφέρον της πατρίδας την επώδυνη προσαρμογή. Δηλαδή τα μέτρα του περίφημου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Τελικά δεν αξίζουν ούτε το φτύσιμο!

Οι πολίτες… ψηφίζουν Αγανακτισμένους

Οι πολίτες… ψηφίζουν Αγανακτισμένους

Το 67,9% των Ελλήνων υποστηρίζει το κίνημα

δηλαδη το 30,2 δεν τους υποστηρίζει αυτο θα ειναι και το ποσοστό και των 2 κομάτων στις Εκλογές ..... Τη ηθική του συμπαράσταση προς το κίνημα των «Αγανακτισμένων» δηλώνει το 67,9% των Ελλήνων, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, που πραγματοποίησε η επιστημονική ομάδα του καθηγητή και προέδρου του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επαμεινώνδα Πανά. Η έρευνα διεξήχθη από τις 10 έως τις 17 Ιουνίου σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία. Κατά τη διάρκειά της συμπληρώθηκαν 2.131 ερωτηματολόγια, από άτομα ηλικιών άνω των 18 χρόνων. Οι ερωτηθέντες από 30 έως 44 χρόνων, είναι αυτοί οι οποίοι πιστεύουν περισσότερο ότι ο κόσμος είναι με το μέρος των Αγανακτισμένων, ενώ όσο χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης έχουν οι ερωτηθέντες, τόσο πιθανότερο είναι εκείνοι να μην πιστεύουν ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων έχει την ηθική συμπαράσταση της πλειοψηφίας. Στην πλειονότητά τους οι ερωτηθέντες αξιολογούν θετικά το κίνημα, σε ποσοστό 69,8%, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς ανέργους αξιολογούν πολύ θετικά το κίνημα των Αγανακτισμένων. Στο μεταξύ, περισσότεροι από 6 στους 10 ερωτηθέντες (ποσοστό 66,3%) συμφωνούν με τις ενέργειες του κινήματος, ενώ 8 στους 10 πιστεύουν ότι το κίνημα δείχνει τη δυσφορία μεγάλου ποσοστού πολιτών απέναντι σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Ποσοστό 71,8% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων είναι πιθανό να επηρεάσουν την κυβέρνηση, ή κάποιους πολιτικούς, έτσι ώστε να αναθεωρήσουν τη στάση τους, ενώ 6 στους 10 δεν πιστεύουν ότι το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είναι ικανό, με τη σημερινή του μορφή, να λύσει το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης. Το ίδιο ποσοστό δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον της Ελλάδας.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

η αστυνομία δεν επέτρεψε στους Σπαρτιάτες να προσεγγίσουν το Μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη.

στο ηχητικο ενας ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΑΡΓΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ δυσμενή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η αστυνομία δεν τους επέστρεψε να προσεγγίσουν το Μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη. Ο κόσμος είχε στραμμένα τα μάτια του στην οδό Σταδίου και ανέμενε με ανυπομονησία τους γενναίους Σπαρτιάτες, ενώ κλίμα συγκίνησης και χαράς επικρατούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας. Τα τελευταία μέτρα πριν την πλατεία Με χαμόγελα, οι Σπαρτιάτες ξεκίνησαν από τον τελευταίο σταθμό τους, την πλ. Ομονοίας και σε λίγα λεπτά κατέφθασαν στην πλ. Συντάγματος. Με το μήνυμα «Βαδίζουμε και θυμίζουμε ότι η ελευθερία απαιτεί αγώνα» η ηρωική ομάδα των Σπαρτιατών που ξεκίνησε, την Κυριακή, την πορεία της από τη Σπάρτη προς την πλατεία Συντάγματος, συνεχίζει τη δράση της. Στις 16:30 το απόγευμα της Τετάρτης έκαναν στάση στο Παλατάκι Χαϊδαρίου και μετά τις 18:00 κρατώντας πανό που αναγράφουν «οι ζωές μας δεν είναι για πούλημα», ξεκίνησαν τη διαδρομή τους μέχρι να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος. Προηγουμένως καλούσαν τον κόσμο να έρθει μαζί τους στο Σύνταγμα.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Τρίτη 21 Ιουνίου! Η ψήφος μας "ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ"!

Την Tρίτη 21 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για την “νέα” του κυβέρνηση. Χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι “φυλλοροούμε”, αλλά εμείς κάθε Κυριακή γινόμαστε περισσότεροι. Την Τρίτη στις 19:00 δίνουμε και εμείς στην δική μας κάλπη του Συντάγματος ψήφο “ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ”. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Όσες καρέκλες και αν αλλάξουν, δεν μας αφορά. Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει.
Καλούμε όλους τους φίλους και συναγωνιστές να γεμίσουν τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία να βρεθούν μαζί μας στο Σύνταγμα. Καλούμε τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, Έλληνες ή μετανάστες, μανάδες και παιδιά, γιαγιάδες και παπούδες. Στην βία τους απαντάμε: το όπλο μας είναι η αλληλεγγύη μας και η ψυχή μας και τους λέμε ότι “σιμά στις μπαλωθιές τους υπάρχει και ο λυράρης”. Όλοι και όλες στο Σύνταγμα την Τρίτη 21-6 από τις 19:00 να φωνάξουμε δυνατά: δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν κυβέρνηση – τρόικα – χρέος.
http://www.real-democracy.gr
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Λακωνία: Αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες στο δρόμο για την Αθηνα!

Η ομάδα των Αγανακτισμένων πολιτών από την Σπάρτη εμπνεύστηκε από το ψηφιδωτό "η αρπαγή της Ευρώπης" που κοσμεί την ελληνική έκδοση του νομίσματος των 2 ευρώ και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της προς την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Σύνδεσμος Η πορεία ξεκίνησε στις 20।00 το βράδυ της Κυριακής (19-06-2011) με αφετηρία το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη και αναμένεται να καταλήξει στο Σύνταγμα την Τρίτη (21.06). Οι τριάντα Αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες συνοδεύονται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης -για λόγους ασφαλείας-, αλλά και από συνεργεία ξένων τηλεοπτικών δικτύων που ετοιμάζουν ανταποκρίσεις. Mέχρι στιγμής βρίσκονται στην περιοχή της Λίμνης Τάκα στην Αρκαδία. οι αγανακτισμένοι της Σπάρτης, καλύπτουν το γεγονός στο site: spartiates.weebly.com, που δημιούργησαν γι' αυτό το λόγο. Σε αυτό υπάρχουν βίντεο και σχετικές φωτογραφίες...

Ράλι Ακρόπολις ΣΤΗΝ Αργολίδα

Η δεύτερη μέρα του Ράλι Ακρόπολις περιελάμβανε ειδικές διαδρομές στην Αργολίδα. Συγκεκριμένα η ειδική διαδρομή Κλένια Μυκήνες συγκέντρωσε το ενδιαφέρων πολύ κόσμου που έσπευσε να παρακολουθήσει τους οδηγούς στην χωμάτινη διαδρομή στο νομό. Ένα μικρό βίντεο απο τον οπερατέρ Δημήτρη Ευσταθιάδη μας δίνει μια γεύση απο το εντυπωσιακό πέρασμα των οδηγών του Ράλι απολαύστε το... http://argolikeseidiseis.blogspot.com

εξώδικα και άρση εμπιστοσύνης στους βουλευτες ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

-
Με εξώδικα και άρση εμπιστοσύνης αναμένεται να αντιδράσουν οι αγανακτισμένοι του Άργους, βλέποντας να μην διαφοροποιούν την στάση τους από τις επιλογές του μνημονίου.
«Λέμε ένα μεγάλο “δεν πάει άλλο”, στην κυβέρνηση, την τρόικα, τους τοκογλύφους δανειστές, το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής, της χρεοκοπίας, της ατιμωρησίας. Το τεράστιο χρέος δεν είναι του λαού.
Το νέο Μνημόνιο (Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα) δεν πρέπει να περάσει. Δεν έχουν καμία νομιμοποίηση, η κυβέρνηση και αυτή η Βουλή, να οδηγήσουν το λαό στην εξαθλίωση και την χώρα στο γενικό ξεπούλημα» τόνιζαν στην ανακοίνωσή τους που καλούσε χτες τους πολίτες του Άργους, να πάρουν μέρος στην χτεσινή γενική απεργία, δίνοντας μια κρίσιμη μάχη για αξιοπρέπεια, δικαιώματα, δημοκρατία, ελευθερία.
Η συνέλευση της Τρίτης αποφάσισε μάλιστα να προχωρήσει σε ποιο δραστικά μέτρα φέρνοντας τους τοπικούς πολιτικούς προ των ευθυνών τους.
Στην εξώδικο διαμαρτυρία προς τους τρεις βουλευτές Αργολίδας θα τους καλούν να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και να αναλογιστούν ότι εκλέχθηκαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου. Παράλληλα εκφράστηκε και η πρόταση να γίνει με συλλογή υπογραφών άρση της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων προς τους βουλευτές εκείνους που θα ψηφίσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ήδη στους «διαμαρτυρόμενους» του Άργους ενσωματώθηκαν πολλά νέα παιδιά και με ιδιαίτερο ζήλο επιμελήθηκαν τα δύο νέα πανό που τοποθετήθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο και στο Νοσοκομείο του Άργους καλώντας τους πολίτες στις καθημερινές συνελεύσεις κάθε απόγευμα στις 8 το βράδυ στο θεατράκι της πλατείας.