Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αγανακτισμενοι σε ΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ EΞΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΡΓΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ(ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΤΟΜΑ ΜΟΛΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ) ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ.
Η αγανάκτηση των Ελλήνων δεν γεννήθηκε σε μια εβδομάδα, απλά τώρα κορυφώθηκε! Το παράδειγμα των Ισπανών απετέλεσε μια μικρή σπίθα για να ξεσπάσει η συσσωρευμένη αγανάκτηση των πολιτών για τα άδικα μέτρα που πλήττουν τους αδυνάτους, κλείνουν το μέλλον στους νέους και ξεπουλάνε τη χώρα. Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟΣΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΡΓΟΥΣ Νικηταρά 2 – Άργος – 21200 ) ΑΡΓΟΣ 17 / 5 / 2011
Προς :
1. τον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών
κ. Δημήτριο Καμπόσο
2. τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Άργους-Μυκηνών
Κ. Ιωάννη Μαλτέζο
3. όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους
Άργους-Μυκηνών
Κύριε Δήμαρχε
πληροφορηθήκαμε μέσω της "ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ" ότι αναθέσατε τρείς (3) τοπογραφικές μελέτες ποσού 11600+φπα η κάθε μία, σε τρείς μελετητές με έδρα εκτός Νομού Αργολίδας.
Σε μιά εποχή που η ανεργία και η οικονομική κρίση απειλούν την επιβιωσή μας ως επαγγελματίες του Δήμου Αργους-Μυκηνών, η αποφασή σας αυτή μας δημιουργεί πολλές ανησυχίες και ερωτηματικά γιά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσθε την στήριξη της τοπικής οικονομίας του Δήμου μας και γενικά την προάσπιση των τοπικών συμφερόντων όπως οφείλετε σύμφωνα με την πρωταρχική αρμοδιοτητά σας που ορίζει ο Νόμος (άρθρο 58 παρ. 1 Ν.3852/10)
Στο Δήμο μας κύριε Δήμαρχε υπάρχουν μελετητές και γραφεία που ασχολούνται αποκλειστικά με μελέτες τοπογραφίας - πολεοδομικές - συγκοινωνιακές - αρχιτεκτονικές - στατικές -μηχανολογικές κλπ. και έχουν να επιδείξουν μεγάλο έργο και σε ποσότητα αλλά κυρίως σε ποιότητα. (Π.χ. Διευθετήσεις ρεμάτων,Συγκοινωνιακή μελέτη δρόμου αρχαιολογικών χώρων, νέος δρόμος Αγ.Ελεούσας-Ν.Τίρυνθας, Κυκλικοί κόμβοι Αγ.Ελεούσας, Νέου Ροεινού, Αγ.Αδριανού κ.ά καθώς επίσης και συμμετοχές σε μεγάλα εθνικά έργα όπως ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ,αγωγός φυσικού αερίου Πελ/σου )
Ο συνολικός αριθμός εργαζομένων στα γραφεία αυτά ξεπερνά τους 30 ίσως και παραπάνω , οι οποίοι περιμένουν από την ίδια την πόλη τους την στήριξη γιά να μπορέσουν και να προσφέρουν έργο και γιά να διατηρηθούν ενεργοί.
Τα γραφεία μας έχουν σταθεί στο πλευρό του Δήμου , και έχουν προσφέρει πολλές φορές την βοηθειά τους σε δύσκολες καταστάσεις όπως για παράδειγμα το σχέδιο πόλης Άργους, τις Ζ.Ο.Ε., διορθώσεις υψομετρικών μελετών, αποτυπώσεις για κατασκευές έργων, κλπ. αφιλοκερδώς, στα πλαίσια της προσφοράς στον τόπο μας .
Οι αδικαιολόγητες απ' ευθείας αναθέσεις δίχως καν να έρθετε σε επαφή με το ντόπιο μελετητικό δυναμικό του Δήμου, μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως τα κριτήρια επιλογής μελετητών δεν είναι αυτά που ορίζει η ηθική και η λογική και κυρίως ο Νόμος της διαφάνειας αλλά κάποια άλλα τα οποία αδυνατούμε να κατανοήσουμε.
Η άποψη αυτή επαληθεύεται από εσάς τον ίδιο όταν στις αποφάσεις ανάθεσης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου αναφέρεται ότι "υπήρξε μεγάλη έρευνα για προσφορές από εσάς τον ίδιο και τον αντιδήμαρχο (ποιός ?) και οι επιλεγόμενες ήταν οι πιο οικονομικές με μεγάλη διαφορά και αυτό γιά το συμφέρον του Δήμου πάντα , προκειμένου σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να μην επιβαρύνεται οικονομικά ο Δήμος " Άλλωστε η ανάθεση που έγινε εξαντλεί το μέγιστο ποσό που μπορεί να ανατεθεί με απ' αυθείας ανάθεση.
Κύριε Δήμαρχε επειδή για όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι μας θίγουν κατ' αρχήν σαν πολίτες αυτού του τόπου, σαν επιστήμονες και σαν επαγγελματίες που βιώνουμε σε αυτή την περιοχή εδώ και πολλά χρόνια και κάνουμε αγώνα για να κρατηθούμε ζωντανοί και να αναδείξουμε και την πόλη μας, σας προτείνουμε επειδή πράγματι είναι δύσκολοι οι καιροί :
-Να ακυρώσετε άμεσα τις υπ. αρ. 63,64,65/2011 αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής του Δήμου περί αναθέσεων μελετών σε μελετητές εκτός Νομού .
-Να μας ενημερώσετε για την μεγάλη έρευνα που διεξάγατε μαζί με τον αντιδήμαρχο γνωστοποιώντας μας τις έντυπες προσφορές που οφείλετε εκ του Νόμου να έχετε για τις μελέτες αυτές και οι οποίες σας οδήγησαν στην επιλογή σας .
-Να μας γνωστοποιήσετε το ακριβές φυσικό αντικείμενο των μελετών αυτών διότι σαν έμπειροι μελετητές μέλη του συλλόγου και του ΤΕΕ, θεωρούμε ότι έχετε εκτιμήσει λανθασμένα τις ποσότητες και αξίες των εργασιών που απαιτούνται με αποτέλεσμα να κατασπαταληθεί πιθανά άσκοπα Δημόσιο χρήμα .
-Με δική σας πρωτοβουλία ή του αντιδημάρχου να έρθετε σε ανοικτή επαφή μέσω του συλλόγου μας, με τους ντόπιους μελετητές που ενδιαφέρονται για την ανάληψη των μελετών και δεν προσεγγίσθηκαν από εσάς, έτσι ώστε να γίνουν οι μελέτες με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος στα πλαίσια εφαρμογής του Νόμου αλλά και στα πλαίσια της προσφοράς προς τον Δήμο μας, με κριτήρια ισοκατανομής έτσι ώστε να υπάρχει αντικείμενο για όλους.
-Σε περίπτωση αδράνειας από πλευράς σας , μας αναγκάζετε να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα (αν και θα θέλαμε να το αποφύγουμε) στα πλαίσια της πολιτικής της διαφάνειας προκειμένου να δικαιωθούμε ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες που ορίζουν τα άρθρα 215,216,225,226, και 227 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α'/10)
Με τιμή
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο πρόεδρος
Παπαδημητρίου Αθανάσιος
http://www.parapolitikaargolida.gr/2011/05/blog-post_24.html#ixzz1N34AvWam

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ..ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΑΡΓΟΛΙΔΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΝΕΤΕ ΜΟΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ;

Ελλάδα κράτα γερά..δεν το λέμε εμείς, αλλά οι Ισπανοί!! ΤΕΛΙΚΑ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ; Ως αναπόφευκτη κρίνεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal η χρεοκοπία της Ελλάδας, ενώ εκτιμάται ότι η επικείμενη αλλαγή ηγεσίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα σημάνει ακόμα χειρότερες μέρες για την Ελλάδα και γενικά τις χώρες που έχουν λάβει δάνειο από το Ταμείο.
ΔΕΝ είπε τελικά ψέματα ο Γιωργάκης:
Λεφτά υπάρχουν 600 δις στην Ελβετία,στις τράπεζες, (για αυτό και τους χαρίζουν συνεχεία δις..) στους χρηματοδότες των κομμάτων, που δεν τολμούν βέβαια να τους φορολογήσουν, στον ορυκτό πλούτο όπως το πετρέλαιο, που θα πάει κατευθείαν στους διεθνείς τοκογλύφους.
Και τι έκανε σήμερα ο Γιωργάκης;
Ό,τι ακριβώς κάνει καθ' υπόδειξη της τρόικας, δηλαδή κατακεραύνωση των λαϊκών μαζών (παρότι η τρόικα λέει πατάξτε την διαφθορά)
Νέα φοροεπιδρομή αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο!
Ειδικός φόρος κατανάλωσης στα αναψυκτικά και το νερό, και εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο. Αύξηση των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ κατά 20% -Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο! -Μετάταξη προϊόντων από το 13% στο 23% -Κατάργηση των φοροαπαλλαγών (ακόμη και ένας συνταξιούχος δηλαδή των 500 ευρώ,θα πληρώνει φόρο.). έτσι θα ξεχρεώσει η Ελλάδα........ έκαναν 5 ώρες υπουργικό συμβούλιο.για περάσουν το νόμο περί αποκρατικοποιήσεων,που ήταν να ψηφίσει η ΝΔ το 2007.. και να πει την εύκολη λύση.. πάλι μέτρα κατά των λαϊκών μαζών.. οι Τούρκοι εν τω μεταξύ στη Θράκη, κάνουν πάρτι, ετοιμάζοντας νέο Κοσσυφοπέδιο,ο Ε.Μπαγίς πουλάει προστασία" ως νταβατζής των Βαλκανίων ανενόχλητος επί ελληνικού εδάφους δήλωση στην Θράκη από τον Εγκεμέν Μπαγίς, Τούρκο υπουργό για υποθέσεις της Ε.Ε. ο οποίος με την σύζυγο του Ρ. Τ. Ερντογάν στο πλευρό του, μιλώντας σε Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, ΕΙΠΕ τα εξής: «Να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Η Δυτική Θράκη δεν είναι ορφανή. Στην πραγματικότητα, είμαστε πιο κοντά από κάποιες άλλες περιοχές της Τουρκίας. Και από άποψη της απόστασης αλλά και από την άποψη της καρδιάς». η μεταναστευτική πολιτική λύθηκε.αφού οι μετανάστες,θα φύγουν από το κέντρο..και θα φιλοξενηθούν σε δεκάδες γκέτο, σε όλη την Ελλάδα......... οπότε πρέπει να προσέχουμε την πολυπολιτισμικοτητα ... μας, διότι αλλιώς είμαστε ρατσιστές... Απελευθέρωσαν 152 επαγγέλματα, αλλά ξεχάσαν μερικά, όπως δικηγόροι και συμβολαιογράφοι.. όλως τυχαίως (οι δικηγόροι είναι ο κλάδος που δεν ελέγχεται για παροχή αποδείξεων) και εμείς ακόμα τους κοιτάμε...θαυμάζοντας τους αγωνιστές Ισπανούς που βγήκαν στους δρόμους. Κατά του δικομματισμού, της διαφθοράς και της ανεργίας, και εχτές φώναζαν .... συνθήματα συμπαράστασης για την Ελλάδα!! Τους κοιτάμε παίζοντας το παιχνίδι του παρακράτους και των πρακτόρων με δήθεν ακροδεξιούς και ακροαριστερούς, που επιδιώκουν εμφύλιο; Ακόμα τους κοιτάμε; GoPetition

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Λύθηκε το μυστήριο μιας από τις πιο διάσημες φωτογραφίες φαντασμάτων;

της Μαρίας Παναγοπούλου

Η φωτογραφία ενός κοριτσιού μέσα σε ένα κατεστραμένο από φωτιά κτήριο, αποτελεί μία από τις πιό διάσημες εικόνες "φαντασμάτων" σε ολόκληρο τον κόσμο. Ηταν 19 Νοεμβρίου 1995, όταν ο ερασιτέχνης φωτογράφος Tony O' Rahilly, απαθανάτησε με τηλεφακό το παλιό Δημαρχείο, της περιοχής Wem στο Shropshire.

Το ξύλινο κτήριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά το 1677 και οι φήμες έλεγαν ότι υπεύθυνο για την φωτιά ήταν ένα 14χρονο κορίτσι, η Jane Chum, που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες.

Οι ντόπιοι, πίστευαν ότι το φάντασμα της μικρής είχε στοιχειώσει την περιοχή τους και οι ιστορίες που μεταδίδονταν από στόμα σε στόμα, συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, 333 χρόνια μετά!

Το 1995, λοιπόν, ο κ. O'Rahilly, υποστήριξε ότι κατά την εκτύπωση του φιλμ που είχε τραβήξει στο παλιό δημαρχείο, εντόπισε την εικόνα ενός νεαρού κοριτσιού που φοράει ντεμοντέ ρούχα, να στέκεται ανάμεσα στις φλόγες και να κοιτάζει το φακό της κάμερας (είναι η φωτογραφία που βλέπετε- κλικ για μεγέθυνση). Η εικόνα αυτή έγινε πρωτοσέλιδο σε δεκάδες έντυπα και πέρασε στην ιστορία ως "το φάντασμα του WEM" (από τα αρχικά της ονομασίας του παλιού ταχυδρομείου "Wem Town Hall"). Ο θρύλος για τη Jane Chum, που στοίχειωνε την περιοχή, είχε πλέον και αποδεικτικά στοιχεία!

Η λύση του μυστηρίου;

Πριν από λίγες ημέρες, ο 77χρονος - και αετομάτης!- Brian Lear, εντελώς τυχαία, ανακάλυψε -μάλλον- τη λύση του μυστηρίου! Αναζητώντας παλιές φωτογραφίες της περιοχής, εντόπισε μία καρτ ποστάλ, του 1922, δημιουργία της Shropshire Star's Pictures. Σε αυτήν απεικονίζεται ένας δρόμος της περιοχής Wem, και μία νεαρή κοπέλα να στέκεται στην πόρτα ενός καταστήματος.

Ο κ. Lear, ένας συνταξιούχος μηχανικός και ο οδηγός ταξί, από την πρώτη στιγμή ένιωσε ότι αυτη η κοπέλα δεν του ήταν άγνωστη. Παρατηρώντας την καλύτερα -και με τη βοήθεια μεγεθυντικού φακού-, κατάλαβε πού την είχε ξαναδεί: ήταν ολόιδια με το "φάντασμα του WEM" , που υποτίθεται φωτογράφησε το 1995 ο ερασιτέχνης Tony O' Rahilly, στο κτήριο του παλιού ταχυδρομείου!

Καταστρέφεται τουριστικά η περιοχή, αν αποδειχτεί η απάτη!

Η είδηση αυτή δημοσιεύεται σήμερα σε αρκετές βρετανικές εφημερίδες, προκαλώντας αναστάτωση στην πόλη του Wem, η οποία την τελευταία δεκαετία έχει μετονομαστεί σε "πόλη των φαντασμάτων" και προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες, κυνηγούς φαντασμάτων και παραγωγούς σχετικών ντοκιμαντέρ!

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμμία ομοιότητα μεταξύ των δύο φωτογραφιών, ενώ ο κ.Lear επιμένει ότι αν συγκρίνουμε τις δύο εικόνες, θα παρατηρήσουμε εκπληκτικές ομοιότητες κυρίως στα ρούχα και το καπέλο.

Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε αυτομάτως σημαίνει ότι η φωτογραφία του 1995, είναι αποτέλεσμα φωτομοντάζ. Ο δημιουργός της πήρε την εικόνα ενός κοριστιού από μία καρτ ποστάλ του 1922 και την πρόσθεσε στο άδειο κτήριο του Δημαρχείου!

Δυστυχώς ο φωτογράφος της δεν ζει - πέθανε το 2005- για να πει τη δική του εκδοχή, ενώ τα γνήσια "αρνητικά" της φωτογραφίας του δεν βρέθηκαν ποτέ!

Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα

Παρακάτω σας παραθέτουμε και τις δύο εικόνες. είναι η φωτογραφία με το "φάντασμα του WEM" και δεξιά η εικόνα από την καρτ ποστάλ του 1922.

Πηγή: pyles.tv

Μόνο 670.000 όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι – Ψηφίστηκε το 40ωρο στο Δημόσιο

Με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, υπερψηφίστηκε η διάταξη για την αύξηση του ωαρίου από 37,5 σε 40 ώρες εβδομαδιαίως, στο δημόσιο. Τελικά, ο ακριβής αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα, είναι 670.000 μαζί με τους ένστολους, τους κληρικούς και τους συμβασιούχους και όλοι μαζί αποτελούν το 13% του εργατικού της δυναμικού της χώρας και όχι 1,5 εκατ. όπως ευρέως αναφέρεται.

Το στοιχείο αυτό προέκυψε από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που συζητήθηκε στην ολομέλεια της βολής και ψηφίστηκε κατ' άρθρον από την πλειοψηφία.

Στη συζήτηση, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, ζήτησε από τη ΝΔ να πάρει σαφή θέση για τους συμβασιούχους, τον ΑΣΕΠ και τα πειθαρχικά αδικήματα. Δριμύ κατηγορώ για «σπέκουλα» στους δημόσιους υπαλλήλους δέχθηκε από τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα.

Ραγκούσης για απολύσεις

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αυτός θέλω να το πω για πρώτη φορά, στο ελληνικό κοινοβούλιο, ήταν και ο λόγος όλη αυτή η πολιτική που ασκήσαμε αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου. Που - και το λέω με απολύτως κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι αυτό - ότι αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Τρόικα ποτέ δεν έθεσε ζήτημα απολύσεων μόνιμου ή αορίστου χρόνου υπαλλήλων από το δημόσιο. Γιατί ακριβώς έχουμε κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση και γιατί ακριβώς έχουμε μια με πρωτοφανή ρυθμό μείωση των μισθοδοτούμενων στο ελληνικό δημόσιο. Τώρα υπάρχει εδώ ένα θέμα που πρέπει επίσης να το μνημονεύσει κανείς, ότι αν δεν παίρναμε αυτές τις αποφάσεις και αν συνεχίζαμε την ίδια πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είπαμε πού θα είχαμε βρεθεί. Όμως έχει σταματήσει αυτή η πολιτική να την εισηγούνται τουλάχιστον από την αξιωματική αντιπολίτευση στον ελληνικό λαό ; Όχι αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι. Αυτές οι πολιτικές που ασκήθηκαν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 είναι πολιτικές που και σήμερα εκπορεύονται και διατυπώνονται από την αξιωματική αντιπολίτευση. Προχθές η αξιωματική αντιπολίτευση είχε πάει στη κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας για να συμπαρασταθεί στον αγώνα που όπως νομίζουν εκείνοι κάνουν, εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Δήμου της Αθήνας ζητώντας τη μονιμοποίησή τους. Αυτό έκαναν πριν από ένα μήνα, συμπαραστεκόμενοι μάλιστα και σε κατάληψη δημαρχείου. Λοιπόν τώρα όπως είπα και χθες, είχα την ευκαιρία να το πω και στην αρχή της εβδομάδας, το είπε χθες και ο Υπουργός Οικονομικών, όσον αφορά το θέμα των μετατάξεων στο δημόσιο από φορείς του δημοσίου που είναι υπό αναδιοργάνωση, με μετατάξεις που πια, σύμφωνα με τον κανόνα 1 προς 5, θεωρούνται προσλήψεις, το έχουμε πει, και το έχουμε πει με όλους τους σχετικούς και πανομοιότυπους τρόπους, ότι αυτές οι μετατάξεις στο βαθμό που διατηρούνται να είναι τυφλές, να είναι αυτόματες, δεν μπορούν να συνεχιστούν. Πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση. Οι μετατάξεις θεωρούνται προσλήψεις, οι προσλήψεις είναι όλες μέσω ΑΣΕΠ, δεν μπορεί να μην είναι μέσω ΑΣΕΠ και οι μετατάξεις. Αυτό λοιπόν, τι μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα? Μπορεί πράγματι να έχει σαν αποτέλεσμα κάποιοι να μην κριθούν άξιοι να μεταταγούν στο δημόσιο. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε μια διαδικασία που λέει ότι όποιοι Έλληνες έρχονται στο δημόσιο μέσα από διαδικασίες πρόσληψης θα περνάνε μέσω ΑΣΕΠ και μόνο όσοι κρίνονται ικανοί και άξιοι θα μπαίνουν στο δημόσιο, θα προσλαμβάνονται στο δημόσιο, ενώ στις μετατάξεις δεν θα υπάρξει αυτό το φίλτρο, το οποίο θα αποδίδει , τελικά ποιος είναι και ποιος δεν είναι άξιος να έρθει στο δημόσιο. Αυτό ακριβώς είναι που λέμε και αυτό είναι που στην πραγματικότητα εννοεί ότι αυτοσκοπός, ναι, πια γίνεται η αξιολόγηση. Γίνεται η αξιολόγηση αυτοσκοπός μας.

Να απαντήσει η ΝΔ

Τώρα θέλω σε αυτό το σημείο να πω ότι υπάρχει ένα ζήτημα. Και το ζήτημα που υπάρχει είναι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Πρέπει να μας πει καθαρά η αξιωματική αντιπολίτευση και πρέπει να μας το πει σήμερα εδώ μέσα στη βουλή, όπως θέλει και εκείνη εδώ να συζητούνται όλα. Ποια είναι η άποψή της, πρέπει κάποιος ο οποίος δεν θεωρείται άξιος μέσα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ να μεταταγεί στο δημόσιο να συνεχίσει να επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο ; Πρέπει η Νέα Δημοκρατία να πάρει θέση γι' αυτό. Όπως πρέπει να πάρει θέση για το ότι - και το ανακοινώνω σήμερα - ότι θα φέρουμε διάταξη στο νέο πειθαρχικό με το οποίο θα τερματίσουμε την ατιμωρησία στο δημόσιο, σύμφωνα με την οποία, όποιος έχει υποπέσει σε πειθαρχικά αδικήματα, δεν θα μπορεί να μεταταγεί στο δημόσιο. Τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία ; Ποια είναι η θέση της ; Πιστεύει για αυτή τη ρύθμιση που θα φέρουμε, πιστεύει η Νέα Δημοκρατία, ότι σε μια τέτοια περίπτωση κάποιος τέτοιος ο οποίος εργάζεται θα πρέπει να συνεχίσει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο;»

Πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι

Απαντώντας στην ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, για το ποσοι ακριβώς είναι οι υπάλληλοι του δημοσίου , ο κ. Ραγκούσης, απάντησε:

«Έχουμε από πέρσι για πρώτη φορά όπως ξέρετε, η χώρα μας απέκτησε τη δυνατότητα να γνωρίζει τον συνολικό αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, έχουμε ανακοινώσει ότι το σύνολο όσων μισθοδοτούνται -θα το πω λίγο γενικά- με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από τον κρατικό προϋπολογισμό ήταν και έχει σημασία το ήταν γιατί από τότε υπάρχουν μεταβολές, έχουμε μειώσει αριθμό συμβασιούχων κ.λπ., ήταν 768.009 περιλαμβανομένων των αιρετών, του πολιτικού προσωπικού, βεβαίως και των δημοσίων υπαλλήλων, οι δημόσιοι υπάλληλοι του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, περιλαμβανομένων δηλαδή των ΟΤΑ κ.ο.κ. που είναι είτε χαρακτήρα μόνιμου η σύμβασή τους, είτε είναι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, είναι 670.000».

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Ευχαριστώ πολύ κύριε Υπουργέ, διότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η σπέκουλα από μερίδα των ΜΜΕ αλλά και από εκπροσώπους κομμάτων που μιλούν για 1.500.000 δημόσιους υπαλλήλους. Σε λίγο θα πρέπει να μη κυκλοφορούν στο δρόμο οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα ντρέπονται να κυκλοφορήσουν έτσι όπως έχει δημιουργηθεί η κατάσταση στη χώρα. Λες και αυτοί ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση της χώρας, λες και αυτοί έχουν την ευθύνη. Λένε ενάμισι εκατομμύριο, πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση, 670.000 λέει ο Υπουργός.

Και να σας επισημάνω κύριε Υπουργέ, ότι ανάμεσα σε αυτούς που αναφέρατε είναι οι ένστολοι, είναι οι κληρικοί, είναι οι συμβασιούχοι. Συνεπώς τι θέλω να πω; Θέλω να πω ότι τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Η Ελλάδα βρίσκεται, με 13% του εργατικού της δυναμικού, στην τρίτη θέση από το τέλος, σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε δημόσιους υπαλλήλους. Η Σουηδία έχει 30% του εργατικού δυναμικού, η Δανία έχει 29% του εργατικού δυναμικού, η Γαλλία έχει 21% του εργατικού δυναμικού, η Μεγάλη Βρετανία έχει 17,8% του εργατικού δυναμικού. Αυτός λοιπόν είναι ο μεγάλος, ο υπέρογκος δημόσιος τομέας που εξ αιτίας του οδηγηθήκαμε ως εδώ και πρέπει πάση θυσία να τον συρρικνώσουμε διότι εξ αιτίας του δημιουργήθηκε το χρέος;

Οι δημόσιες δαπάνες στη χώρα μας ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια κάτω από τον αντίστοιχο μέσο ευρωπαϊκό όρο. Το δημόσιο χρέος στη χώρα μας δεν δημιουργήθηκε από τις δημόσιες δαπάνες. Βεβαίως μπορεί να δημιουργήθηκε από τη σπατάλη. Βεβαίως να ψάξουμε να βρούμε τη σπατάλη και τη διαπλοκή οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Να ψάξουμε να το βρούμε στην υστέρηση των εσόδων, στις αιτίες δημιουργίας του χρέους, στις φοροαπαλλαγές, στη συνεχή μείωση των φορολογικών συντελεστών των μεγάλων επιχειρήσεων, στη φοροδιαφυγή. Όχι όμως όλα στις πλάτες των δημοσίων υπαλλήλων.

Είναι το δημόσιο στη χώρα μας ορθολογικά δομημένο; Όχι βέβαια. Και δεν θα υπερασπιστούμε εμείς το πελατειακό κράτος που δημιούργησαν τα δυο κόμματα εξουσίας. Αλλά δεν μπορεί σε αυτή τη χώρα να τα φορτώσουμε όλα στους δημόσιους υπαλλήλους.

Άκουγα χθες -και ειλικρινά ο ελληνικός λαός έχει μπερδευτεί- τον κ. Ραγκούση στη Βουλή να λέει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα, άκουσα τον κ. Παπακωνσταντίνου από το συνέδριο στο Λαγονήσι να λέει ότι θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Την ίδια στιγμή, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να λέει πως κανείς δεν μίλησε για απολύσεις, ξεχνώντας ότι ο ίδιος είχε μιλήσει για απολύσεις ένα χρόνο πριν και μας προετοίμαζε για απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτά τα τρία πρόσωπα, στα οποία αναφέρθηκα, ανήκουν στην ίδια κυβέρνηση ή εν πάση περιπτώσει έχουν χάσει την μπάλα. Εγώ αυτό κατάλαβα ακούγοντας εσάς, τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Πάγκαλο σε μια ενημερωτική εκπομπή και τον Πρωθυπουργό την προηγούμενη μέρα να μιλάει για 150.000 λιγότερους στο δημόσιο τομέα, μέσα -λέει- από εθελούσιες εξόδους εκεί όπου χρειάζεται. Προσέξτε! Εκεί όπου χρειάζεται και εθελούσιες γίνεται;»

Ακολούθησε η διαβεβαίωση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση, ότι ισχύουν αυτά που δήλωσε ο ίδιος στη βουλή.

Στη δευτερομιλία του ο κ. Τσίπρας ανέφερε για τις μετατάξεις και τον ΑΣΕΠ:

Μιλήσατε, κύριε Υπουργέ, για μετατάξεις πριν από λίγο, χαρακτηρίζοντας τες σχεδόν ως νέες προσλήψεις। Εγώ έτσι τις κατάλαβα. Όποιος δεν κάνει θα φεύγει. Και μάλιστα θα κρίνεται από τον ΑΣΕΠ. Ο ΑΣΕΠ, όμως, είναι το Ανώτατο Συμβούλιο για τις προσλήψεις, όχι για τις απολύσεις. Εδώ αυτά τα πράγματα είναι ασύμβατα κύριε Υπουργέ. Και εν πάσει περιπτώσει, είναι προτιμότερο να λέτε την πραγματικότητα ως έχει για τις προθέσεις ή γι' αυτά που μας ζητάνε και για αυτά που θα κάνετε, παρά να παίζετε την κολοκυθιά».

http://www.eklogika.gr/news/4864

Δευτέρα, Μάϊος 23, 2011 ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ??? Εν μέσω της οικονομικής κρίσης ολοένα και περισσότεροι πολ

Καταγγελίες πολιτών από την Αγ. Τριάδα έρχονται συνεχώς στο press-argolida, για διάφορα θέματα, που έχουν να κάνουν με παρανομίες αθίγγανων. Αυτή τη φορά καταγγέλουν την προκλητική και άκρως επικίνδυνη οδήγηση ενός δικάμπινου αγροτικού αυτοκινήτου μάρκας ΝΙΣΣΑΝ, χρώματος μπλε. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το οδηγεί αθίγγανος και περνά πολλές φορές μέσα από το χωριό με μεγάλη ταχύτητα και επικίνδυνους ελιγμούς, που μόνο σε ειδικές πίστες συναντάμε. Κάποιοι γονείς κάλεσαν την αστυνομία αλλά ο αθίγγανος δεν πτοείται. Μετά από τα ναρκωτικά στο Γυμνάσιο, τον ξυλοδαρμό δασκάλων και γονιών στο Δημοτικό, τις διαρρήξεις και ληστείες, καθώς και την δολοφονία ανθρώπου, "να δούμε τι άλλο θα δούμε " σε αυτό το χωριό...

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Σαν τον κλέφτη ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ναύπλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ο Γ. Παπανδρέου, εδώ μαζί με το επίσης εξέχον μέλος της Σοσιαληστρικής Διεθνούς Χ. Μουμπάρακ. Ο πρώτος θα ακολουθήσει το παράδειγμα του δεύτερου λίαν συντόμως.

Ο πρωθυπουργός που υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού με το «λεφτά υπάρχουν» και παρέδωσε μετά τις εκλογές τη χώρα και το λαό στην μέγγενη του ΔΝΤ και των αγορών επισκεπτηκε την πόλη του Ναυπλίου

Η επίσκεψή του αυτή κρατήθηκε κρυφή, σαν επτασφράγιστο μυστικό. Έγινε γνωστή μόλις το μεσημέρι της Πέμπτης. Σε άλλες εποχές θα οργανωνόταν για βδομάδες ένα ολόκληρο πανηγύρι από κομματικά στελέχη, πολιτικάντηδες και πανηγυρίζοντες κολαούζους και θα είχε συνεχή προβολή από τα ΜΜΕ.

Άλλοι καιροί, άλλα ήθη. Τώρα ο πρωθυπουργός της τρόικας πηγαίνει σαν τον κλέφτη από πόλη σε πόλη για να αποφύγει τη δίκαιη αγανάκτηση των εργαζόμενων, των ανέργων, των μικρομεσαίων για την πολιτική του που διαλύει τα απομεινάρια του κράτους πρόνοιας, καταργεί δικαιώματα των εργαζόμενων που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα, κλείνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξαθλιώνει την αγροτιά, αυξάνει τους ανέργους, ξεπουλά το δημόσιο πλούτο.

Ο Γ. Παπανδρέου θα διαβουλευτεί, υποτίθεται, με τους τοπικούς φορείς. Το γεγονός ότι οι τοπικοί φορείς πληροφορήθηκαν την επίσκεψή του λιγότερο από μια μέρα πριν, δείχνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να διαβουλευτεί με κανέναν: απλώς θέλει συνεργούς και υποστηρικτές στο έγκλημα που πραγματοποιεί με την υποστήριξη του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Κλείνουν σχολεία, κλείνουν-υποβαθμίζουν νοσοκομεία, πουλάνε δημόσια γη και επιχειρήσεις, οδηγούν την κοινωνία στην απόγνωση, αγνοούν τις αντιδράσεις των πολιτών και ύστερα στήνουν ένα “θέατρο διαβούλευσης”.

Καλούμε τους φορείς να γυρίσουν την πλάτη στον πρωθυπουργό του ΔΝΤ, της ΕΕ, του κεφαλαίου. Συναίνεση ας ψάξει να βρει σε ΝΔ, ΛΑΟΣ και στο στενό κομματικό του περίγυρο. Δεν θα τη βρει στους πολίτες, ούτε καν στην πλειοψηφία της βάσης του κόμματός του.

Ο Γ. Παπανδρέου είναι ανεπιθύμητος στο Ναύπλιο και σε όλη τη χώρα. Αν θέλει να κάνει κάτι πραγματικά καλό για την χώρα, ο ίδιος και η κυβέρνησή του, αυτό είναι να φύγουν και να πάρουν μαζί τους ότι μας έφεραν στο μικρό διάστημα διακυβέρνησής τους: το μνημόνιο, τα μέτρα και την τρόικα.

Η χώρα μπορεί να σωθεί μόνο αν δημιουργηθεί ένα κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα δώσει διέξοδο “δυσαρεστώντας” δανειστές και τρόικα και υποστηρίζοντας τα συμφέροντα και τους κόπους του λαού.

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

κίνηση συντονισμού πολιτών Πελοποννήσου

www.kdrasi.wordpress.com

kdrasi@gmail.com