Σάββατο 14 Μαΐου 2011

συναυλία αφιερωμένη στην Καίτη Χωματά

Το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Άργους, το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Άργους και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α διοργανώνουν συναυλία αφιερωμένη στην Καίτη Χωματά στα πλαίσια του Πολιτιστικού προγράμματος που εκπονήθηκε στα σχολεία με τίτλο : «ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ» το Σάββατο 14 Μαΐου 2011, ώρα 7 μμ. στο Μπουσουλοπούλειο θέατρο Άργους.

Στην συναυλία συμμετέχουν οι φίλοι και συνεργάτες της Καίτης Χωματά, o συνθέτης Γιάννης Σπανός, ο στιχουργός Κώστας Κωτούλας, οι τραγουδιστές Μιχάλης Βιολάρης, Πένυ Ξενάκη, Ανδριάνα Κόλλια και οι μουσικοί Γιώργος Σαλβάνος, Ηλίας Καραγιάννης.

Πριν την συναυλία, θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους των μαθητών του Ηλεκτρονικού τομέα με αφιέρωμα στην Καίτη Χωματά.

Σας περιμένουμε να τραγουδήσουμε μαζί, όλα αυτά τα τραγούδια που σημάδεψε με τη φωνή της η μεγάλη αυτή ερμηνεύτρια.

Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

για “δημοκρατικό έλλειμμα” στα Σώματα Ασφαλείας έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

και εμμέσως πλην σαφώς επέρριψε στους αστυνομικούς την ευθύνη για τους τραυματισμούς των πολιτών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. ένα ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής που εξυπηρετεί από τη μία πλευρά κάποιες ατομικές συμπεριφορές ανυπακοής απειθαρχίας αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας και από την άλλη πλευρά να επιτρέπει σε περιπτώσεις αδικοπραξίας μια ιδιόμορφη συντεχνιακή αλληλεγγύη” ANAΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΝ ΟΝΤΩΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊΤΕ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΑΦΩΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ,…ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ,ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ… ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ… ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Διασωληνωμένος, υπό καταστολή, στην Εντατική του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας παραμένει ο Γιάννης Καυκάς.

Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες ιατρούς κρίσιμη αλλά ελεγχόμενη. Το θετικό είναι πως έχουν αποφευχθεί επιπλοκές της υγείας του 31χρονου άνδρα, που έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΟΛΟΙ ΟΙ BLOGGERS ΦΟΡΑΝΕ STRI.. NK..ΓΚΑΚΙΑ;;

Σύνδεσμος
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΝΣΗ
Βρήκα, αυτό το άρθρο ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ Στην εφημερίδα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ απο  το blog
http://prefadoros-nafplio.blogspot.com/η γενίκευση κύριε Πιτσακη,είναι φασισμός
ονομάστε συγκεκριμένα ιστολογια που είναι εκβιαστές
η σελίδα μας δεν έχει πόλεμο με τις τοπικές εφημερίδες αλλά πρόθυμα,όποιος στέλνει μήνυμα,δημοσιεύουμε  και τα εξώφυλλα τους
η Δε ανωνυμία των ιστολογιων είναι κατοχυρωμένη με διεθνή νομοθεσία
όσο για το πτηνό που υπογράφει το άρθρο,μάλλον κοράκι είναι ...
τώρα πόσοι βλέπουν τα blogs η έγκυρη Google Analytics τα λέει καλύτερα
εμείς δεν κάνουμε μηνύσεις ,ούτε πουλάμε τρομοκρατία,απλά μια απλή ανάκληση του απαράδεκτου άρθρου σας θα ήταν το καλύτερο
όσο για την τοπική δημοσιογραφία,τα μαλακισμενα που λέει το πτηνό σας,ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙΑ, ,ξέρουν για τα εικοσαευρα που πέφτουν προεκλογικά... αντε μην ανοίξω το στόμα μου..και φύγουν από το πτηνό σας όλα τα πούπουλα.
. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΑΛΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΟΣΤΕΛΩ ΣΤΟ ΜΑΙΛ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟ dimosiografos2009@hotmail.com
Τέρμα το διάλειμμα τα κεφάλια μέσα
πίσσα και πούπουλα για σένανε μπαμπέσα
ΠΤΗΝΟ ......

To πιο σύντομο ανέκδοτο...

thumb

Του Αλέξανδρου Μερκούριου

Είναι πλέον και επισήμως το πιο σύντομο ανέκδοτο για την ελληνική οικονομία. Λέγεται μόνο με τρεις λέξεις: Πάταξη της φοροδιαφυγής.

Είναι το ανέκδοτο με το οποίο γελάνε εδώ και χρόνια όλοι οι φοροφυγάδες, αλλά κατά πως φαίνεται σύντομα θα γελάνε και οι τροϊκανοί, που σιγά σιγά μαθαίνουν την ελληνική αργκό. ‘Όταν λοιπόν η Τρόικα πρωτοήρθε στην Ελλάδα, το υπουργείο οικονομικών της είπε ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι η φοροδιαφυγή. «Λογικό» σκέφτηκαν ο Ντερούζ και η παρέα του. Σε μια χώρα όπου η παραοικονομία είναι μεγαλύτερη από την οικονομία, και το μισό να πιάσεις έχεις λύσεις το πρόβλημα. Έτσι, πείστηκαν από τις υποσχέσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των συνεργατών του ότι σύντομα θα έχουν τα έσοδα που χρειάζονται για να καλύπτουν τις δόσεις του δανείου και τα βασικά. Ιδιαίτερα όταν τους είπαν ότι η φοροδιαφυγή, που κοστίζει στο Δημόσιο – σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου – 10 με 15 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Δηλαδή σε τρία τέσσερα χρονάκια, η λύση στο πρόβλημα μπορεί να φέρει όσα και το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων…

Που να φανταστούν οι άνθρωποι ότι από τότε που βγήκε το ΠΑΣΟΚ, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής έχει περάσει μέσα από δέκα ή περισσότερα νομοσχέδια. Που να φανταστούν ότι η πάταξη της φορολαμογιάς και η διαμόρφωση φορολογικής συνείδησης στους Έλληνες (το σύνθημα δηλαδή του πακέτου που ανακοινώθηκε προχθές) ήταν το κεντρικό μήνυμα και της εκστρατείας που είχε κάνει το 2008 ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

Κι αν δεν το πιστεύετε, δείτε το video που ακολουθεί.

Σκιάχτηκαν οι άνθρωποι. Εμείς δε σκιαχτήκαμε περισσότερο όταν είδαμε ότι το πακέτο των μέτρων (σε 100 σελίδες παρακαλώ) περιλαμβάνει ότι ακριβώς περιλάμβανε και τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή ότι:

• Θα μπει λουκέτο σε διακόσιες Δ.Ο.Υ. και θα αναδιαρθρωθούν οι εφορίες ώστε να περισσέψουν μερικές δεκάδες χιλιάδες εφοριακοί και διοικητικοί υπάλληλοι, που ασχοληθούν στο εξής με την πάταξη της φοροδιαφυγής από άλλες θέσεις. (Καλά, αν τους μετακινήσετε, πείτε μας κι εμάς…).

• Ετοιμάζεται η φοροκάρτα, που θα αντικαταστήσει τη συλλογή αποδείξεων. (Προφανώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο μοίρασμα, αφού η κάρτα «έρχεται» εδώ και ένα χρόνο…)

• Θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων, που είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή. Ιδιαίτερα δε, σε γιατρούς, δικηγόρους και άλλους με τραπεζικές καταθέσεις δυσανάλογες των εισοδημάτων τους. (Συγχαρητήρια, αλλά αυτό δεν είναι συμβατική υποχρέωση των εφοριών;).

• Και βέβαια θα γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι πόθεν έσχες, ενώ θα βγαίνουν στη φόρα τα ονόματα των φοροφυγάδων, (τρόμαξαν κι έτρεξαν να κρυφτούν στην… Ελβετία).

• Α! Και η κυβέρνηση συνεργάζεται με την Ελβετία για να φορολογηθούν, οι καταθέσεις Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες. (Αυτό είναι νέο , αλλά επίσης κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν γίνεται)…

Αφού λοιπόν και οι τροϊκανοί κατάλαβαν ότι στην πλατεία Συντάγματος τους δουλεύουν, προσγείωσαν το επιτελείο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δηλώνοντας ότι από τον στόχο να μπουν στα δημόσια ταμεία έσοδα 11,8 δις. ευρώ μέχρι και το 2013, οι ίδιοι δεν βλέπουν να μπαίνουν ούτε 3,5. Και βέβαια πώς να πιστέψουν κάτι άλλο από έναν φοροεισπρακτικό μηχανισμό που παρακαλάει τους οφειλέτες να πληρώσουν τον ΦΠΑ (η μη καταβολή του οποίου είναι και ποινικό αδίκημα) αλλά εκείνοι τον «γράφουν» κανονικά και χωρίς συνέπειες…

Πώς να πιστέψουν κάτι άλλο από έναν μηχανισμό, που με το σύστημα των περαιώσεων, δίνει συγχωροχάρτι σε κάθε παρανομία και λαμογιά, επειδή δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να μαζέψει το οφειλόμενο χρήμα.

Όλοι γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν είτε χάρη στο ανίκανο κράτος, είτε χάρη στους επίορκους εφοριακούς. Αυτό πρέπει να πατάξει το υπουργείο Οικονομικών και όχι τους φορολογούμενους Ας ξεκινήσει λοιπόν το πρόγραμμα από τον εαυτό του… αλλιώς θα παραμείνει το πιο σύντομο ανέκδοτο!

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Ευαγγελιστου και Θεολόγου Αγίου Ιωάννου στο ομώνυμο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο στην πανέμορφη παραλία της πόλης Ναυπλίου , την Καραθώνα .Πρόκειται για ένα Μονυδριο άγνωστο του πότε φτιάχθηκε αλλά βάση κάποιον μαρτυριών ήταν μετόχι της Βυζαντινής μονής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που βρίσκεται στην περιοχή Τσέλου Ασίνης.Το εκκλησάκι αυτό είναι ένα πανέμορφο στολίδι για την περιοχή με θέα την παραλία ,όπου κανείς από εκεί μπορεί να δει την δύση του Ηλίου .Πέριξ του ναου υπάρχουν κελιά που φανερώνουν πως κάποτε εκεί ζούσαν καλογεροι.Από τον ναό σωζονται κάποιες παλιές εικόνες όπως του Αγίου Ιωάννου και η ψηλάφησης του Θωμά.Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσαν ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Δημοσθένης Γάτζιος μαζί με τον υιό του πατέρα Ηλία.Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου γύρω από το μονύδριο αυτό.

Βίος και απολυτίκιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστή, του οποίου η Εκκλησίας μας τιμά την μνήμη στις 8 Μαΐου.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής

Ο Ιωάννης ήταν γιος του Ζεβεδαίου και της Σαλώμης και νεώτερος αδελφός του αποστόλου Ιακώβου. Στην αρχή ήταν μαθητής του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου και κατόπιν έγινε μαθητής του Κυρίου. Ήταν ένας από τους δώδεκα μαθητές του Χριστού και μάλιστα μαθητής «ον ηγαπα ο Ιησους» (Ιωαν. ια΄ 20), δηλαδή, τον οποίο αγαπούσε ιδιαίτερα ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Η Εκκλησία του απένειμε την προσωνυμία του Θεολόγου και στην αγιογραφία εικονίζεται με έναν αετό κοντά στο κεφάλι του.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος είναι ο Ευαγγελιστής της αγάπης. Όχι μόνο γιατί αναφέρεται συνεχώς στην αγάπη, αλλά κυρίως γιατί την βίωνε και την εξέφραζε. Αγαπούσε πολύ τον Διδάσκαλό του. Τον ακολούθησε και στις πιο δύσκολες ώρες της επίγειας ζωής Του. Όταν οι άλλοι μαθητές ήταν κρυμμένοι «διά τον φόβον των Ιουδαίων», αυτός ήταν παρών στην σύλληψή Του, στην δίκη και στον Γολγοθά, όπου κάτω από τον Σταυρό του εμπιστεύθηκε ο Χριστός την μητέρα Του. Μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο και τον Πέτρο αποτελούσαν την τριάδα τον μαθητών που έλαβε μαζί του ο Χριστός στην ανάσταση της κόρης του Ιαείρου, στο όρος Θαβώρ, όπου «μετεμορφώθη έμπροσθεν αυτών», καθώς και στην Γεσθημανή, όπου προσευχήθηκε πριν από το πάθος Του.

Ο Ιωάννης είναι ο συγγραφέας του 4ου κατά σειρά Ευαγγελίου στην Καινή Διαθήκη, το θεολογικότερο όλων και θεωρούμενο ως Ευαγγέλιο της αγάπης, καθώς επίσης τριών Καθολικών Επιστολών και της Αποκάλυψης.

Τη ζωή του κοντά στον Κύριο τη γνωρίζουμε μέσα από τα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης. Ο Ιωάννης συνέχισε έντονα την δράση του και μετά την Ανάληψη του Κυρίου. Αυτός και ο Πέτρος ήταν οι πρώτοι που κήρυξαν μετά την επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος σε όλο τον κόσμο το λόγο του Κυρίου.

Η παράδοση, επίσης, μας λέει ότι ο Ιωάννης κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μικρά Ασία, και ιδιαίτερα στην Έφεσο, όπου με την προσευχή του κατέστρεψε το ναό της Αρτέμιδος και οδήγησε στο Χριστιανισμό τετρακόσιες χιλιάδες ειδωλολάτρες. Στα χρόνια του αυτοκράτορα Δομετιανού βασανίστηκε και εξορίστηκε στη Πάτμο, όπου έγραψε την Αποκάλυψη.

Ο Ιωάννης έζησε γύρω στα 100 χρόνια (κοιμήθηκε ειρηνικά γύρω στο 105 με 106 μ.Χ.). Εκείνο, όμως, που αξίζει να αναφέρουμε, είναι η φράση που συνεχώς έλεγε στους μαθητές του: «Τεκνια, αγαπατε αλληλους» (Ιωαν. ιγ΄ 34), που σημαίνει, παιδιά μου, να αγαπάτε ο ένας τον άλλο. Και όταν οι μαθητές του ρώτησαν γιατί συνεχώς τους λέει την ίδια φράση, αυτός απάντησε «διότι είναι εντολή του Κυρίου, και όταν αυτό μόνο γίνεται, αρκεί».

Μια συνέντευξη ποταμός με τη συγγραφέα του βιβλίου «Πνοή ζωής με άρωμα θανάτου» Χαρά Αυγερινού

Προτού δείτε την συνέντευξη που μας εδωσε.. να πω ότι δίνει δύναμη Ζωής σε όλους μας,(είναι πραγματική ιστορία)και ειδικά με την ερώτηση που της έκανα .........
Τι μήνυμα θέλεις να περάσεις με το βιβλίο σου;
θα την βρείτε στην σελίδα της http://hara-avgerinou.blogspot.com/ Μια συνέντευξη ποταμός με τη συγγραφέα του βιβλίου «Πνοή ζωής με άρωμα θανάτου» Χαρά Αυγερινού, όπως χαρακτηριστικά λέει στην εισαγωγή του βιβλίου ο Καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης « το βιβλίο αγγίζει όλες τις πτυχές του προβλήματος των ναρκωτικών, χωρίς να τις πληγώνει για δεύτερη φορά. Ένα νέο ξεκίνημα με άρωμα ζωής». ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε στα ναρκωτικά? Θα σου φανεί ίσως παράξενο, αλλά πιστεύω ότι ήταν αρχικά η φύση του χαρακτήρα μου, ήταν η περιέργεια, που με ακολουθούσε σαν ανίατη ασθένεια από παιδί, ήταν η πλήρης άγνοια για το τι θα ακολουθούσε, ήταν η έλλειψη προοπτικής, η απογοήτευση για όλα αυτά που έβλεπα γύρω μου: η αναξιοκρατία, τα ρουσφέτια…. όλα αυτά μαζί! Ήταν μια αντίδραση, ήταν ένα είδος επανάστασης… η δική μου επανάσταση. Ήταν σα να έδινα μια μούντζα σε όλο αυτό το αρρωστημένο και σάπιο σύστημα!!! Βέβαια αυτό λειτούργησε αυτοκαταστροφικά… Ήταν δύσκολο να απεξαρτηθείς? Πολύ δύσκολος μακροχρόνιος επίπονος κι επώδυνος αγώνας. Είχα κάνει πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Γιατί η επιτυχία αυτού του αγώνα είναι θέμα πολλών συγκυριών. Ωστόσο, στάθηκα τυχερή, όταν δημιουργήθηκε το πρόγραμμα υποκατάστασης με μεθαδόνη του ΟΚΑΝΑ το 1996, ήμουν από τα πρώτα άτομα που εντάχθηκαν σε αυτό. Τελείωσα συνεπώς ένα πρόγραμμα υποκατάστασης, το οποίο βάλλεται από παντού, αδίκως θα έλεγα, γιατί δεν είμαι η μοναδική, που απεξαρτήθηκα χάρη σε αυτό το πρόγραμμα.