Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Χρήση ΑΚ-47 Καλάσνικοφ έκαναν χούλιγκαν του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, στην Κόριθνο!

Image απίστευτα στο τομέα της (μη...) ασφάλειας στην χώρα εξακολουθούν: Χρήση ΑΚ-47 Καλάσνικοφ έκαναν χούλιγκαν του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, στην Κόριθνο!Ήταν λίγη ώρα μετά την πρόκριση της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού στον τελικό του Final Four, όταν οπαδοί του «τριφυλλιού» πραγματοποίησαν εισβολή στα γραφεία συνδέσμου οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού στην Κόρινθο।

Το περιστατικό αυτό άναψε τα αίματα και αμέσως οπαδοί των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν – προσωρινά, όπως αποδείχθηκε – μετά και την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έτρεψαν σε φυγή τους χούλιγκαν. Ωστόσο, η υπόθεση δεν τελείωσε εκεί. Με ύβρεις και απειλές, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να… τακτοποιήσουν τις μεταξύ τους διαφορές, συνεχίζοντας άλλου τον καβγά. Έτσι έδωσαν ραντεβού για μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία Κορίνθου, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους!

Το ραντεβού κλείστηκε και στο σημείο πήγαν επτά οπαδοί του ΠΑΟ. Ξαφνικά τρεις άγνωστοι, που σύμφωνα με τις Αρχές, εκτιμάται ότι ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού, τους επιτέθηκαν, πυροβολώντας εναντίον τους με ΑΚ-47! Από τις σφαίρες τραυματίστηκαν στα πόδια δύο οπαδοί του «τριφυλλιού» ηλικίας 27 και 28 ετών. Οι δύο τραυματίες διακομίσθηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Κορίνθου. Αίσθηση προκαλεί, εντούτοις, το γεγονός, ότι οι ίδιοι ισχυρίστηκαν στην Αστυνομία ότι τους πυροβόλησε ένας Ρομά και όχι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας. Εν τω μεταξύ, σε έρευνα των Αρχών στον τόπο του επεισοδίου βρέθηκαν και περισυλλέγησαν συνολικά 12 κάλυκες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.

Το περιαστατικό πρέπει να ανησυχήσει τις υπηρεσίες ασφαλείας, αφού φαίνεται ότι πλέον τα ΑΚ-47 δεν χρησιμοποιούνται από "κοινούς" παρανόμους, αλλά έχουν διαχυθεί και σε ευρύτερα στρώματα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαμαρτυρία-Συγκέντρωση-για τον ΜΙΚΗ


Αύριο το μεσημέρι Σάββατο, 7 Μάιου  στις 13.00 καλούμε όλα τα μέλη των ΣΠΙΘΩΝ έξω από την Αυστριακή πρεσβεία (Βασιλ. Σοφίας 4) για να διαμαρτυρηθούμε μαζικά με αφορμή την κατάπτυστη απόφαση της Αυστριακής βουλής να λογοκρίνει απροκάλυπτα ένα απ' τα σπουδαιότερα έργα-σύμβολα του παγκόσμιου πολιτισμού, το ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ, σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση του αείμνηστου Ιάκωβου Καμπανέλη, δεσμώτη του στρατοπέδου Μαουτχάουζεν κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής! Η διαμαρτυρία μας θα πρέπει να είναι μαζική και ειρηνική. Θα πρέπει να δώσουμε ΒΡΟΝΤΕΡΟ παρόν και να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι ως Έλληνες πολίτες δεν θα ανεχτούμε καμία λογοκρισία στο έργο των εκπροσώπων του Ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα στον σπουδαιότερο εκπρόσωπό του, τον Μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη! ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. Από την συμμετοχή μας θα κριθούν πολλά! Το δυναμικό μήνυμά μας να φτάσει ως την Αυστρία και να αναιρεθεί η κατάπτυστη αυτή απόφαση! Γι' αυτό αύριο στη 1 το μεσημέρι ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ! ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΠΙΘΩΝ Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FFACE BOOK

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της μεγαλομάρτυρας στην ομώνυμη εκκλησία στην περιοχή Νέας Κίου Αργολίδας 5κμ από την πόλη του Άργους ,πρόκειται για μια περιοχή που οι κάτοικοι της ήρθαν πρόσφυγες από την Μικρά Ασία μετά την Μικρασιατική καταστροφή και τον διωγμό τους από τους Τούρκους।Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κκ. Καλλίνικος πλαισιωμένος από πλειάδα ιερέων από τις γύρω περιοχές Άργους και Ναυπλίας.Μετά το θείο κήρυγμα από τον Επίσκοπο ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερός Εικόνας σε όλη την περιοχή της Κίου προς ευλογία των κατοίκων καθώς και του τόπου.Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Αργολίδας κκ. Ιακώβου. Βίος και απολυτίκιο της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος, της οποίας η Εκκλησίας μας τιμά την μνήμη στις 5 Μαΐου. Μεγάλο παράδειγμα πίστης στον Ένα και αληθινό Θεό αποτελεί η Αγία Ειρήνη. Γεννήθηκε στην πόλη Μαγεδών της Περσίας και το πρώτο της όνομα ήταν Πηνελόπη. Ο πατέρας της ονομαζόταν Λικίνιος και ήταν έπαρχος, η δε μητέρα της ονομαζόταν Λικινία.
Από έξι χρονών η Πηνελόπη άρχισε τη γραμματική της εκπαίδευση, σʼ έναν από τους πιο σοφούς διδάσκαλους της εποχής της, τον Απελλιανό. Της έμαθε πολλά ο σοφός διδάσκαλος. Ένα, όμως, δεν της έμαθε. Για τον Χριστό. Και αυτό το κατόρθωσε μια απλή χριστιανή υπηρέτρια του Λικινίου, που με τη θεία χάρη κατέκτησε την καρδιά της αρχοντοκόρης. Η Πηνελόπη ένιωσε μεγάλη χαρά που έμαθε την πραγματική αλήθεια της ζωής και επιδίωξε αμέσως να βαπτισθεί χριστιανή. Πήρε το όνομα Ειρήνη και αμέσως τον σταυρό της χριστιανικής ζωής.
Από εδώ και πέρα η Ειρήνη άρχισε μια πνευματική πορεία, που περνά δια μέσου πυρός και σιδήρου. Όταν ο Λικίνιος έμαθε ότι η κόρη του έγινε χριστιανή διέταξε να τη δέσουν στα πόδια ενός άγριου αλόγου, να τη σκοτώσει με κλοτσιές. Αλλά από θαύμα το άλογο στράφηκε εναντίον του και σκότωσε αυτόν. Τότε επικράτησε μεγάλη σύγχυση μεταξύ των εκεί παρεβρισκομένων ανθρώπων. Αλλά η Ειρήνη τους καθησύχασε με τα λόγια του Χριστού: «Παντα δυνατα τω πιστευοντι» (Μαρκ. θ΄ 23). Δηλαδή όλα είναι δυνατά σε εκείνον που πιστεύει. Και πράγματι, με θαυμαστή πίστη προσευχήθηκε και ο πατέρας της σηκώθηκε ζωντανός. Τότε, οικογενειακώς όλοι βαπτίστηκαν χριστιανοί. Της Αγίας Ειρήνης οι δοκιμασίες και τα μαρτύρια ήταν πολλά. Αλλά πάντα έβγαινε ζωντανή μέσα από αυτά, διότι είχε μεγάλη και ζωντανή πίστη. Περιόδευσε σε αρκετούς τόπους και δίδαξε το λόγο του Θεού και έκανε πολλά θαύματα, ιδιαίτερα με το παράδειγμα της ζωής της. Στο τέλος αποσύρθηκε σε ένα ερημικό μέρος έξω από την Έφεσο όπου έζησε με προσευχή και άσκηση.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας οι δήμοι

Επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής δανείων, μειωμένο επιτόκιο, περίοδος χάριτος αποπληρωμής δανείων (για ορισμένους μόνο) και μείωση του ποσού των δόσεων έως και 50%, είναι οι διευκολύνσεις που θα έχουν όσοι Δήμοι της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ενταχθούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης του υπουργείου Εσωτερικών που θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο του Ταμείου, Αλεξ. Αντωνόπουλο, σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο.

Πράγματι, 24 Δήμοι της χώρας, από τους 325 συνολικά, βρίσκονται στο «κόκκινο», λόγω των κακών οικονομικών τους, με συνολικό χρέος σε σχέση με τα τακτικά τους έσοδα -περιλαμβανομένης και της ΣΑΤΑ - έως και 150%, ενώ άλλοι 34 Δήμοι βρίσκονται με χρέη έως και 120% επί των τακτικών τους εσόδων.

Από τους πλέον χρεωμένους εμφανίζονται μικροί και μεγάλοι δήμοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Δήμος Τήλου, Φυλής, Αμαρουσίου, Περάματος, Αχαρνών, Πειραιώς, Σπάτων-Αρτέμιδος, Αγιάς, Ρόδου, Καρδίτσας, Μαρκόπουλου, Βύρωνος, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Τρικκαίων, Κοζάνης.

Οι υπόλοιποι 267 Δήμοι θεωρείται πως λίγο - πολύ βρίσκονται προς το «πράσινο», αφού το χρέος τους κυμαίνεται κάτω από το 100% των εσόδων τους.

Μετά την καταγραφή των οικονομικών στοιχείων των Δήμων και τη συμπερίληψή τους στη Βάση Δεδομένων του υπουργείου, προκύπτει ότι τα δάνεια και οι υποχρεώσεις όλων των Δήμων (υπερχρεωμένων και μη), χωρίς ωστόσο να υπολογίζονται σε αυτά οι δημοτικές επιχειρήσεις, ανέρχονται στο ποσό του 1,9 δισ. ευρώ, ενώ τα διαθέσιμά τους, σε 735.743.000 ευρώ.

Η ακρίβεια της εικόνας σχετικά με τα οικονομικά των Δήμων απέσπασε και τα θετικά σχόλια του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας που επισκέφτηκε το υπουργείο και χαρακτήρισε «πέραν πάσης προσδοκίας», το έργο που έχει γίνει , όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Ραγκούσης.

Για να μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης, οι Δήμοι θα πρέπει να μην προχωρήσουν σε προσλήψεις, να μην έχουν κωδικούς χρηματοδότησης για εκδηλώσεις, δημόσιες σχέσεις κλπ, να παγώσουν τα δημόσια έργα (εκτός των απαραίτητων για τη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων), ενώ η μόνη πηγή άντλησης χρημάτων για έργα θα είναι τα προγράμματα ΕΣΠΑ και ΕΛΛΑΔΑ.

Επίσης έχει συνταχθεί Οδικός Χάρτης για την ένταξη των Δήμων στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης:

Αρχικά θα υπάρχει υπουργική απόφαση στην οποία θα διαπιστώνεται η ανάγκη αξιολόγησης του Δήμου. Στη συνέχεια θα ανατίθεται σε ορκωτό ελεγκτή η αξιολόγηση των οικονομικών στοιχείων του Δήμου. Θα γίνεται έκθεση αξιολόγησης και θα ακολουθεί απόφαση της Ελεγκτικής Επιτροπής - που έχει συσταθεί στο υπουργείο - για την ένταξη στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια ο Δήμος υποβάλλει επιχειρησιακό πρόγραμμα εξυγίανσης.

ΠΗΓΗ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

• Μία ΔΟΥ ανά νομό. Καλλικράτης οδηγεί σε συγχωνεύσεις τις εφορίες σε Άργος και Κρανίδι στο Ναύπλιο • Εκτός Σένγκεν το Ναύπλιο. Πολλά κρουαζιερόπλοια κατακλύζουν το λιμάνι • Τα προϊόντα της Πελοποννήσου στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ • Καίνε οι προτάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ναυπλιέων για τους Φόρους και τα Τέλη • Δεν κλείνει προς το παρόν το ΚΕΜΧ • Ρήμαξαν πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, ΙΧ στο Άργος • Έπεσε αεροπλάνο στη Χηνίτσα. Νεκροί ο εκπαιδευτής και ο εκπαιδευόμενος • Έπεσε θύμα απάτης και χρωστάει στη ΔΕΗ 13.500 ευρώ • Οπλοστάσιο στο Ναύπλιο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

αιμοδοσία

Τη ΚΥΡΙΑΚΗ 8 /5 / 2011 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ. Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. Σας περιμένουμε !!!!!!!

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΛΕ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΕ.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Η μόνιμη κατάσταση που επικρατεί εδώ και αρκετό διάστημα στο κατάστημά μας με τη δύναμη να ξεπερνάει τους 540 κρατούμενους και τις μεταγωγές να ξεπερνούν τα 120 άτομα εβδομαδιαίως, έχει φτάσει εργαζόμενους και υποδομές στα όριά τους. Η έλλειψη προσωπικού, οι συνεχόμενες μειώσεις των πιστώσεων για τις βασικές λειτουργικές ανάγκες του καταστήματος, οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας, ο τρόμος που μας διαπερνάει κάθε φορά που λαμβάνουμε φάκελο χωρίς αποστολέα και οι απλήρωτες ώρες που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε εδώ και μήνες, έχουν κάνει την κατάσταση στην κυριολεξία εκρηκτική. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την αβεβαιότητα και κακομοιριά που μας φορτώνουν καθημερινά οι «διασώστες» εταίροι μας και τα νέα μέτρα που δεν θα είναι μέτρα αλλά «εξορθολογισμός» του δημοσίου, καταλαβαίνετε ποιες είναι οι συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι στη φυλακή του Ναυπλίου, με όποιο κουράγιο τους έχει απομείνει.

Αφού όλες οι προηγούμενες ενέργειες προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης απέβησαν άκαρπες, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε 3ωρες στάσεις εργασίας την Τετάρτη 4-5-2011 και Παρασκευή 6-5-2011 από 11.00 έως 14.00

Με την κινητοποίηση αυτή συμπαραστεκόμαστε και στους συναδέλφους μας στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού που βιώνουν τις ίδιες καταστάσεις.

Υστερόγραφο: Με το παρόν έγγραφο ενημερώνουμε όλους τους υπεύθυνους πως θα εκτιμούμε την κατάσταση εβδομαδιαίως και θα αντιδρούμε αναλόγως, σύμφωνα με τα κατοχυρωμένα δικαιώματά μας με τον ν. 1264/1982 και το καταστατικό του Συλλόγου μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

-Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη του Φρουρού και προστάτου της πόλης του Άργους, Αγίου Πέτρου, Επισκόπου Άργους, του Σημειοφόρου και Θαυματουργού. Με την εντυπωσιακή παρουσία χιλιάδων πιστών, που προσήλθαν για να τιμήσουν τον «Μέγα εις την ταπείνωσιν, μέγα εις την αρετήν και την αγιότητα, μέγα εις την γραφίδα και τον λόγον, μέγα ως επίσκοπο της επαρχίας μας και αστέρα ολόκληρης της Ορθοδοξίας» και παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, την παραμονή (2α Μαΐου) τελέστηκε μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευσταθίου, Άρτης κκ Ιγνατίου, Αυλώνος κκ Χριστοδούλου, Πατρών κκ Χρυσοστόμου, Αργολίδος κκ Ιακώβου του και Ποιμενάρχου της Τοπικής Εκκλησίας και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κκ Καλλινίκου. Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου,παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Άργους , ενώ το φιλόχριστο πλήθος παρακολούθησε με θρησκευτική κατάνυξη την πομπή. Το παρών τους εδωσαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πετρος Τατούλης ο υφ/γος Γιαννης Μανιάτης ο βουλευτης της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός και πολλοι άλλοι. Οπως και κάθε χρόνο ο προιστάμενος του καθεδρικού ιερού ναού του Αγίου Πέτρου , ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής (πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε.) φρόντισε με κάθε λεπτομέρεια για την καλύτερη διεξαγωγή των εορταστηκών εκδηλώσεων προς τιμήν του πολυούχου του Αργους Αγίου Πέτρου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Ιάκωβος, από το 1985, όταν ανέλαβε τα επισκοπικά του καθήκοντα, έθεσε ως πρωταρχικό του μέλημα την εκπλήρωση του πόθου και των προσπαθειών όλων των προκατόχων του, να επανέλθουν δηλαδή εις την πόλη του Άργους τα σεπτά Λείψανα του Αγίου Πέτρου. Ο Θεός ευλόγησε τις συνεχείς προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου και με την συνδρομή ειδικών επιστημόνων τα Ιερά Λείψανα περί τον μήνα Αύγουστο του 2008 εντοπίστηκαν εις την Ρωμαιοκαθολική Μονή της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, εις την Ρώμη. Με την αρωγή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, δωρίζονται από την Ρωμαιοκαθολική Μονή στον Μητροπολίτη Αργολίδος και έτσι εξασφαλίζεται η επιστροφή των Ιερών Λειψάνων από την Ρώμη εις το Άργος( 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008).

Ο Άγιος Πέτρος ο θαυματουργός (852 - 922 μ.Χ)

Επίσκοπος Άργους και πολιούχος Άγιος της πόλης.

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από εύπορη οικογένεια, η οποία διακρινόταν για την ευσέβεια και φιλανθρωπία της. Ελεούσαν τους πτωχούς και δέχονταν στο τραπέζι τους πεινασμένους. Τα παιδιά της οικογένειας, τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι, μεγάλωσαν με το λόγο του Ευαγγελίου και έγιναν καλοί χριστιανοί. Αξίζει να μνημονεύσουμε το γεγονός ότι και οι πέντε ασπάστηκαν το μοναστικό βίο, καθώς επίσης και οι ίδιοι οι γονείς τους.

Ο Άγιος Πέτρος είχε αδαμάντινο χαρακτήρα και διακρινόταν για τη μόρφωση και την ευγλωττία του, καθώς και για τα φιλάνθρωπα αισθήματά του. Γι΄ αυτό, ο τότε πατριάρχης Νικόλαος Μυστικός, εκτιμώντας τα προσόντα και την αρετή του μοναχού Πέτρου, θέλησε να τον χειροτονήσει επίσκοπο Κορίνθου.

Ο Πέτρος από ταπεινότητα αρνήθηκε και ο θρόνος δόθηκε στον αδελφό του Παύλο. Μόνασε στην επαρχία του αδελφού του, και όταν χήρεψε ο επισκοπικός θρόνος Άργους, οι Αργείοι τον θερμοπαρακάλεσαν και μπροστά στη επιμονή τους ο Πέτρος υποχώρησε και δέχτηκε να υπηρετήσει τον επισκοπικό θρόνο. Έκτοτε αφοσιώθηκε στο λειτούργημά του και τίμησε τον επισκοπικό θρόνο υποδειγματικά. Η ποιμαντορία του ήταν πλήρης αγαθοεργιών και χριστιανικών πράξεων.

Το 920 μ.χ. μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, για να λάβει μέρος σε σύνοδο που είχε συγκαλέσει ο Νικόλαος Μυστικός επί αυτοκράτορος Κωνσταντίνου Πορφυρογεννήτου.

Ο βιογράφος του Αγίου μας πληροφορεί ότι όσο ποίμαινε στο Άργος, έκανε διάφορα θαύματα - διάσωση του λαού από λιμό, λύτρωση αιχμαλώτων από τους πειρατές, διάσωση κόρης διωκόμενης από κάποιο στρατηγό, θεραπεία δαιμονιζόμενης γυναίκας κ.α. - και γι' αυτό έλαβε την προσωνυμία του θαυματουργού.

Κοιμήθηκε στο Άργος 70 ετών και τάφηκε στο Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Όμως, ο Λατίνος Επίσκοπος Σιγούντο Νάνι πήρε το ιερό λείψανο του Αγίου το 1421 και το μετέφερε αρχικά στο Ναύπλιο και αργότερα στο εξωτερικό. Η μνήμη του Αγίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Οι ψευτόμαγκες αντιδρούν εκεί που τους παίρνει.

ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΕΚΤΖΗ ΑΛΚΗΣ ΠΑΝΟΥ Επειδή είμαι ΑΕΚ ,δηλώνω ότι όχι μόνο δεν χάρηκα για το κύπελλο,αλλά δεν θα ξαναπάω σε γήπεδο ,αν και είχα διαρκείας Θλίβομαι για τους Ελληναραδες ειδικά για τους Αεκτζηδες (που σίγουρα αυτοί που κάνουν επεισόδια δεν ξέρουν καν ότι αντιπροσωπεύει χαμένες πατρίδες),ΝΑ ξεσπούν ..εκεί που τους παίρνει. Στα γήπεδα, όπως γράφει και ο Νίκος Γιαννόπουλος (Όταν όμως το αφεντικό του, του κόβει το μισθό στη δουλειά, ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Όταν η κυβέρνηση του στερεί δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με κόπο και ιδρώτα χρόνια τώρα, ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Η οργή ξεσπά σε χώρους στους οποίους καμία εξουσία δεν ενοχλείται. Και εννοείται ότι ξεσπά κατά αθώων. Οι ψευτόμαγκες αντιδρούν εκεί που τους παίρνει. Στα γήπεδα, άντε και σε κανένα νυχτερινό κέντρο για καμιά παραγγελιά. Η οργή ξεσπά σε χώρους στους οποίους καμία εξουσία δεν ενοχλείται. Αραγε όλοι αυτοί ήξεραν τον Λάκη Σάντα;) διαφωνεί κανείς με την δήλωση του Νίκου ΔΩΝΗ; Συγχαρητήρια. Ένα μπουρδέλο ελληνικό κράτος και ένα μπουρδέλο ποδόσφαιρο. Τρέχουν οι παίκτες γιατί σημαδεύονται με πιστόλια. ποιος μπορεί να διαφωνήσει με την άποψη ότι το ελληνικό κράτος κάνει τους οίκους ανοχής να μοιάζουν με παρθεναγωγεία; Αλλοίμονο, ΓΙΑΤΙ το ποδόσφαιρο είναι απομονωμένο; τα διαπλεκόμενα , την βια,τον αποπροσανατολισμό,τους μεγαλοεργολαβους,τα συμφέροντα,τα στημένα,τους νονούς,τους νταβατζήδες,τις μίζες, τις αδικίες,δεν τις υιοθετεί το ίδιο το κράτος; και αφού τα συντηρεί σε όλα τα επίπεδα,όπως υγεία και παιδεία,θα τα απομονώσει στον αθλητισμό: η ΑΕΚ έχασε σήμερα πολλούς φίλους,οχι για τους ανεγκέφαλους ,αλλά για το παρακράτος που χρόνια τους συντηρεί γιατί επειδή διοίκησης Ντεμη Νικολαΐδης ,είχα εισιτήριο στο πέταλο με τους φανατικούς και ήταν εκκλησία;
γιατί ενω είναι ολοι καταγεγραμμένοι στην κάμερα ,που εισέβαλαν στο γήπεδο δεν συνελήφθη κανείς;
γιατί όταν παει κάποιος να διαδηλώσει για τα εργασιακά του δικαιώματα,τον ποδοπατούν,του περνάνε χειροπέδες,και τρώει και τις γλκομπιες του;Την εικόνα την χθεσινή,με κατατρομαγμενα μωρα,να φυγαδεύονται ουρλιάζοντας,ποιος γ....μενος στο όνομα της πρέζας,της ανεγκεφαλιασης,και των συμφερόντων μπορεί να την σβήσει ποτέ;
μια στατιστική που λέει πολλά
ο γάμος της χρονιάς των γ..νων Άγγλων(εδώ με πάνε ...για εχθροπάθεια) διήρκεσε σε μετάδοση από τα μμε από 2 έως 15!!!!!ώρες αφιερώματα στην εργατική πρωτομαγιά απο 5 λεπτά!!!εως 30 λεπτά!!!

Παραοικονομία | Δήμος Ναυπλίου

Παραοικονομία στο Δήμο Ναυπλίου

Στις άγιες μέρες του Πάσχα η παραοικονομία οργίαζε στο κέντρο του Ναυπλίου.

Τις μέρες του Πάσχα το Ναύπλιο έγινε πόλος έλξης επισκεπτών.

Άμεση συνέπεια είχε το Ναύπλιο, να γίνει κέντρο-άντρο της παραοικονομίας.

Όπως βλέπουμε στη φωτογραφία δεν ήταν λίγοι οι πλανόδιοι πωλητές που προσπαθούσαν να βγάλουν το ψωμί τους στην πλατεία Συντάγματος.

Επειδή δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο νόμος και αν αυτός επηρεάζεται από το πλαίσιο του Καλλικράτη, υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τι ακριβώς υπαγορεύει ο νόμος;

Ποιανού αρμοδιότητα είναι η αντιμετώπισή της;

Της δημοτικής αστυνομίας; του ΣΔΟΕ; της Αστυνομίας; Και των τριών; Άλλου φορέα; Γνωρίζει κανείς; Τι ρόλο παίζει η δημοτική Αστυνομία?

Ποια η πολιτική του δημοτικού συμβουλίου για τα φαινόμενα αυτά; Υπάρχει πολιτική αντιμετώπισης;

Διάβαζουμε στο Βήμα ότι η παραοικονομία φτάνει τα 59 δις ευρώ! Αν ο δήμος την ενθαρρύνει, τουλάχιστον να οργανώσει κάποια συγκεκριμένα σημεία, να παίρνει και κανά φράγκο από αυτή την πίτα, γιατί χρωστά ο άμοιρος από την καλό-διαχείριση।

http://neonafplio.wordpress.com/

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

Παρατήρησα λίγο τα δελτία ειδήσεων ,αλλά και τα μεγάλα ειδησιογραφικά site σήμερα . Ο πλήρης αποπροσανατολισμός ανέφεραν το θέμα της πρωτομαγιάς κάπου στο τέλος.. με την γνωστή λογική βάζουμε άλλα θέματα,να το σκεπάζουμε
όλα τα κανάλια είχαν το θέμα του τελικού ΑΕΚ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ και τα επεισόδια
αν και ΑΕΚΤΖΗΣ δεν θα σχολιάσω καν αυτό το έκτρωμα που έγινε
μια απορία:
Πως συνέπεσαν τα επεισόδια με την πρωτομαγιά; Γιατί απο τους εκατοντάδες που εισέβαλαν στο γήπεδο έγιναν μόνο 13 συλλήψεις; Τι σχέση έχει ο τελικός με τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης; Η εργατική πρωτομαγιά τιμήθηκε από τον ελληνικό λαό και τιμάται κάθε χρόνο ειδικά φέτος με την Ελλάδα εξαθλιωμένη και αν ειναι κάποιοι διστακτικοί να κατέβουν στον δρόμο, ειναι γιατί δεν θέλουν πλέον να καπελώνονται απο κόμματα πρέπει να τους εμπνεύσουν κάποιοι επαναστάτες με αγνά κίνητρα!! εδώ βάζω ερωτηματικό;; μεγάλο για τους ανθρώπους του πνεύματος Ο ΜΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΜΕΤΕΙΧΕ
θα περίμενα ο Γεωργάκης φέτος αν είχε και λίγο φιλότιμο να κρύβονταν και να έκανε τον βλάκα,,και να μην κάνει δηλώσεις και όμως έκανε δηλώσεις υπέρ της εργατικής πρωτομαγιάς,αυτός που σε ενα χρόνο σε συνεργασία με την τρόικα,επανέφερε την Ελλάδα στην δεκαετία του 50 κατάργησε εργασιακά δικαιώματα, όπως το οκτάωρο, την ασφάλιση, το πενθήμερο, πράγματα για τα οποία έχει χυθεί αίμα ..για να κατακτηθούν το θέατρο σκιών συνεχίζεται.. όπως και η επικοινωνιακή πολιτική,που κάνει και ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ για να περνάω απαρατήρητος ,δημιουργώ φασαρία στους γυρω μου αλλά ειναι γελασμενοι οτι θα κλεισει ετσι ..ησυχα..αυτος ο κυκλος
καθημερινά αυτοκτονούν άνθρωποι για χρέη,και δεν λενε τίποτα
και τα επομενα μετρα που θα παρει ειναι κατα των λαικων στρωμάτων Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ
ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ,ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΛΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΡΑΠΠΕ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ..ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΙΑ Ο ΣΚΛΑΒΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ελλάς το μεγαλείο σου

Και κάποιοι ήθελαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρόντα… σε ένα τελικό σκέτο μπάχαλο, που έληξε επτά λεπτά νωρίτερα από το κανονικό σύμφωνα με τα λεπτά καθυστερήσεων που υπέδειξε ο διαιτητής Κάκος। Οι οπαδοί της ΑΕΚ, έληξαν με το έτσι θέλω τον μεγάλο τελικό επτά λεπτά πριν συμπληρωθούν τα λεπτά των καθυστερήσεων, που υπέδειξε ο διαιτητής Κάκος. Εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο και έτρεξαν προς τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Ωστόσο, ορισμένοι θερμοκέφαλοι επιτέθηκαν σε ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου, οι οποίοι απάντησαν. Σουλάτσο οπαδών μέσα στο ταρτάν του ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Φωτοβολίδες, «τρομοκρατία», μπάχαλο! Εισβολείς στον αγωνιστικό χώρο άνοιξαν τα ποτιστήρια του ΟΑΚΑ! Αστυνομικές δυνάμεις σε μάχες σώμα με σώμα χούλιγκαν. Εστίες φωτιάς μέσα και πέριξ του γηπέδου. Επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ μεταξύ δυνάμεων της Αστυνομίας και οπαδών του Ατρόμητου, συνθέτουν το σκηνικό ενός τελικού που δεν θύμισε ποτέ γιορτή…