Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ECONOMIST

http://enomenoiblogers.blogspot.com/
Kυρια ΡΑΪΚΟΎ μείναμε κατάπληκτοι στην εγρήγορση της Δικαιοσύνης να απαγγείλει κατηγόριες ..ακόμα και με email...μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα, για διασπορά ψευδών ειδήσεων περί χρεωκοπίας της Ελλάδας Περιμένουμε να κινηθείτε με ανάλογη ταχύτητα κατά του economist που ψεύδεται θρασύτατα και κάνει διασπορά ψευδών ειδήσεων λέγοντας Σε άρθρο του περιοδικού, με τίτλο «Είναι χρεοκοπημένοι: Παραδεχτείτε το»

Greece, Ireland and Portugal should restructure their debts now

Τα πολιτικά ζόμπι στην υπηρεσία των αγορών

Τα πολιτικά ζόμπι στην υπηρεσία των αγορών

Μέσα στην καταχνιά της εθνικής κατάθλιψης, μέσα στην ομίχλη της αγωνίας για το αύριο, όταν οι άνεργοι πλησιάζουν, αν δεν το έχουν ξεπεράσει, το 1 εκατομμύριο, ακριβώς ετούτη τη στιγμή κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν το θράσος να προτείνουν τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων στη χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας.

Ο φασισμός σε όλο του το μεγαλείο. Η αρχή της ισότητας θυσιάζεται στο βωμό της τρόικας. Για δύο ανθρώπους που απολύονται από την ίδια δουλειά, ο ένας να μην δικαιούται και ο άλλος να δικαιούται τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας.

Το επόμενο μέτρο που θα προτείνουν θα είναι να μπουν εισοδηματικά κριτήρια και στην καταβολή του μισθού. Θα δουλεύουμε αλλά αν έχουμε και άλλα εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία θα έχουμε μείωση του μισθού.

Μοιάζει σενάριο φανταστικό, όμως και αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, πριν από μερικά χρόνια ξεπερνούσαν κατά πολύ τη φαντασία.

Τους λείπουν 1,8 δις ευρώ και ψάχνουν τρόπους για να τα πάρουν από τους πολίτες και ταυτόχρονα προσφέρουν άλλα 30 δις ευρώ στις τράπεζες.

Γιατί, βρε ξεδιάντροποι, δεν κρατάτε το 1,8 δις από αυτά που δίνεται στους τραπεζίτες; Ρημάζουν τα σχολεία, γκρεμίζουν τα νοσοκομεία και βγάζουν στα κανάλια τους τα μακιγιαρισμένα πολιτικά ζόμπι,(μάλλον δεν ευκαιρούσε ο Μητσοτάκης και φώναξαν τον Αλέκο τον Παπαδόπουλο) για να μας πείσουν πως τάχα είναι μεγάλη ανάγκη να κάτσουμε να μας σφάξουν στο γόνατο.

Το να αντιδράσουμε δεν αποτελεί, δα, και σωστή ευρωπαϊκή συμπεριφορά, φέρνει περισσότερο προς το «ανατολίτικο», λέει, και τι θα πουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας; Θα δυσαρεστηθούν και δεν θα μπορούν να μας κλέβουν με ευχαρίστηση.

Κι εμείς πώς θα επιβιώσουμε χωρίς τους ληστές φίλους μας και ευρωπαίους εταίρους μας; Πώς θα επιβιώσουμε χωρίς ΔΝΤ;

Δηλαδή, κύριε Παπαδόπουλε τόσα χρόνια που ήσουν υπουργός δεν τα έκανες τα πράγματα σωστά; Πώς μπορείς και ορμηνεύεις σήμερα για το πώς πρέπει να πορευθούμε; Εσύ δεν έχεις ευθύνες;

Μειώνουν τους μισθούς και τους ακούς να λένε πως δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε γιατί υπάρχουν και άλλοι που παίρνουν μόνο 600 ευρώ. Σ’ αυτούς με τα 600 ευρώ, λένε πως δεν πρέπει να διαμαρτύρονται γιατί υπάρχουν και άλλοι που παίρνουν μόνο 400 ευρώ και στους τελευταίους προτάσσουν το επιχείρημα πως υπάρχουν και 1 εκατομμύριο άνεργοι.

Ο φασισμός πάλι σε όλο του το μεγαλείο. Ο φασισμός του χρήματος, ο φασισμός του κέρδους που δεν δέχεται ούτε μισό ευρώ μείωση στα τραπεζικά υπερκέρδη και ζητάει εδώ και τώρα δραματική συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων για να συνεχίζουν τα κέρδη να ρέουν με τους ίδιους ρυθμούς.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που καταδικάζουν τους συνταξιούχους σε ηθικό και οικονομικό μαρασμό, που τους αναγκάζουν να τρέχουν από τα ξημερώματα στις ουρές του ΙΚΑ για να γράψουν, όχι φάρμακα ακριβά, αλλά ντεπόν και ασπιρίνες του ενός ευρώ, γιατί ακόμη και αυτό το ένα ευρώ τους είναι απαραίτητο για να επιβιώσουν.

Τους βγήκε, απρόβλεπτα, έλλειμμα στα έσοδα. Βρε μπαγαπόντηδες, όταν έχετε εκμηδενίσει τους μισθούς και έχετε πάει την ακρίβεια στα ύψη πώς θα μπορέσει ο πολίτης να καταναλώσει; Πλατανόφυλλα θα δίνει αντί για ευρώ; Ήταν τόσο δύσκολο να το προβλέψετε; Μα ως αντιπολίτευση, αυτό ακριβώς έλεγε ο ΓΑΠ ότι δεν θα έπρεπε να κάνει η , τότε, κυβέρνηση Καραμανλή. Μετά τι συνέβη και άλλαξε γνώμη;

Η, δε, αξιωματική αντιπολίτευση ψάχνεται κοιτώντας πότε δεξιά και πότε δεξιότερα. Στο εσωτερικό εμφανίζεται ως αντιμνημονιακή ενώ ταυτόχρονα καμαρώνει που ψήφισε το 80% των νομοσχεδίων που έφερε το ΠαΣοΚ. Επαναστατική στα λόγια αλλά μέχρι εκεί. Για τις δικές της ευθύνες ούτε κουβέντα.

Στο εξωτερικό, εμφανίζεται υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων και καταθέτει τα διαπιστευτήριά της σε Σαρκοζί και Μέρκελ. Αδελφά κόμματα, βλέπεις, ίδια ιδεολογία, ίδια οράματα, ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν, πρέπει να έχουν κοινή γραμμή.

Όλοι τους πλέον προσκυνούν τις «αγορές», το νέο κόλπο του καπιταλισμού για να συνεχίσουν να κερδίζουν τα αφεντικά. «Αγορές» με καλά κρυμμένο πρόσωπο που δεν τους εμποδίζει σε τίποτα να πίνουν το αίμα των ανθρώπων και να εξαφανίζουν, για χάρη του κέρδους, σε μία νύχτα, χώρες ολόκληρες.

Αυτές οι ίδιες είναι που κλέβουν το ψωμί από τα παιδιά μας, που σκοτώνουν ανθρώπους στη γειτονιά μας, που μολύνουν με ραδιενέργεια τον αέρα που αναπνέουμε, που καταργούν δικαιώματα κατακτημένα με θυσίες.

Από τη μία οι «αγορές» με τους υπαλλήλους τους και από την άλλη όλοι εμείς. Τα συμφέροντά μας, απέναντι από τα δικά τους, τα όνειρά μας μοναδικά, γιατί οι «αγορές» δεν ονειρεύονται, μόνο καταστρέφουν, το δίκιο με το μέρος μας, γιατί το κυνήγι του κέρδους είναι η πηγή κάθε αδικίας.

Το να πεθαίνουμε, για χάρη των «αγορών» κάθε μέρα, δεν είναι αναγκαίο κακό αλλά πολιτική επιλογή των υπαλλήλων-πολιτικών τους. Το έχουμε καταλάβει εδώ και ίσως ήρθε η ώρα να τους το δείξουμε.

ΠΗΓΗ: pressinaction.gr

«Σύμβολο προδοσίας ο Μπάγεβιτς»

«Σύμβολο προδοσίας ο Μπάγεβιτς»

Το ντέρμπι ανάμεσα στη Μίλαν και την Ίντερ αποτέλεσε αφορμή για διεθνή ιστοσελίδα να παρουσιάσει τους δέκα προπονητές… προδότες στην Ευρώπη. Εντός της λίστας ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το site goal.com, το όνομα του Σερβοέλληνα τεχνικού υπάρχει εντός της λίστας.

Αναλυτικά τα όσα αναγράφονται από το συντάκτη του κειμένου:

«Ο Σέρβος τεχνικός έγινε το σύμβολο της προδοσίας για τους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι συνήθιζαν να τον προσκυνούν. Το 1996 δέχτηκε μεγάλη οικονομική προσφορά από τον πιο μισητό αντίπαλο της ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό. Ο Μπάγεβιτς επέστρεψε εντυπωσιακά στην ΑΕΚ το 2002 αλλά μεγάλη μερίδα των οπαδών δεν το συγχώρεσε ποτέ, μετατρέποντας τη ζωή του σε κόλαση.

Ο Μπάγεβιτς κατάφερε και ήταν προπονητής σε δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, τον ΠΑΟΚ και των Άρη των οποίων οι οπαδοί μισιούνται», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΕΛΛΑΣ – ΡΩΣΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Η παραδοσιακή ελληνορωσική φιλία είχε το γενικό πρόσταγμα στο Greek Forum 2011, που διοργανώθηκε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino στην Πύλο. Με την συμμετοχή Ελλήνων και Ρώσων επαγγελματιών της τουριστικής βιομηχανίας, η κοινή Ιστορία καθώς και οι μακροχρόνιοι κοινοί αγώνες των δύο λαών, έγιναν ο συνδετικός κρίκος για μια ακόμη σημαντική στιγμή επικοινωνίας ανάμεσά τους. Ο σκοπός ήταν και πάλι κοινός: Η ακόμη καλύτερη τουριστική αξιοποίηση της Πελοποννήσου. Προτάσεις όπως η χρονική επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Πελοπόννησο, καθώς και η δημιουργία ενός Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού ο οποίος θα παρέχει όλες τις πληροφορίες και θα συντελέσει παράλληλα στο άνοιγμα της Περιφέρειας σε νέες αγορές, ήταν μερικές από τις σκέψεις που διατύπωσε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού, απευθυνόμενος στους tour operators, υπογράμμισε την υψηλή ποιότητα ασφάλειας που προσφέρει το περιβάλλον της Περιφέρειας, προσφέροντας σταθερότητα για τους κατοίκους και τους τουρίστες που την επισκέπτονται. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι «σύντομα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρουσιάσει τη δική της πρόταση πολιτικής προβολής του τουριστικού προϊόντος, ανεξάρτητα από την κρατική πολιτική και θα έχει ως σκοπό τη στενή συνεργασία με τους τουριστικούς πράκτορες». Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την «επιτυχημένη διεξαγωγή του Forum» και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πρόσφατα εκλιπόντα, Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, ως «έναν άνθρωπο των θαλασσών και του κόσμου», δημιουργό της ξενοδοχειακής μονάδας που φιλοξένησε το Συνέδριο.

ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ

http://mariatzirita.blogspot.com/ ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Αυτά τα δύο παιδιά, η Αφροδίτη και η Νίκη, από το καλοκαίρι των δέκα τους χρόνων, έμελλε ν’ αγαπηθούν και να γίνουν φίλες αχώριστες. Τι ήταν αυτό που έφερε κοντά δυο τόσο διαφορετικά πλάσματα και τα κράτησε μαζί για τόσο πολλά χρόνια; Η δύναμη ή η αδυναμία; Ήταν αγάπη πραγματική ή απλώς μια προσπάθεια να ξεπεράσει η μία την άλλη; Κι ήταν πράγματι διαφορετικές ή μήπως τελικά ήταν τόσο ίδιες, όσο δε θέλησαν ποτέ να παραδεχτούν;

Η ιστορία της παράλληλης ζωής δυο γυναικών, που απέδειξαν πως όταν αγαπάς, είναι για πάντα...

ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από μικρή ηλικία έγραφε διηγήματα, εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, και στο σχολείο αρκετές εκθέσεις της είχαν διακριθεί και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία, αλλά τα τελευταία χρόνια την κέρδισε ο κόσμος των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων σε κατασκευαστική εταιρεία στη Γλυφάδα. Έχει μια κόρη και το χόμπι της είναι τα ενυδρεία. Λατρεύει τα ζώα και πολύ συχνά γράφει ιστορίες με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα της χρυσόψαρα. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία, ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΡΙΟ και ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Η Ιταλία κέρδισε την υπόθεση για την παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες

http://marianaonice.blogspot.com/
Σήμερα μετά από διάστημα ενός χρόνου και τριών μηνών, είδα ότι ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που παλεύουν για το αυτονόητο που εγώ πιστεύω.
Είδα με ικανοποίηση ότι και οι Ευρωπαίοι Δικαστές, με συντριπτική πλειοψηφία, αποφάσισαν αμετάκλητα ότι δεν μπορούν οι ανεξίθρησκοι υποτίθεται, να επιβάλλουν τη δική τους άποψη σ' αυτούς που θέλουν να οριοθετούν την πορεία τους στη ζωή, με εθνικά ή θρησκευτικά σύμβολα και να τους υποχρεώνουν να καταργούν έθιμα και σύμβολα προαιώνια και σεβαστά από τις κοινωνίες και τα κράτη, στα πλαίσια της εθνικής, θρησκευτικής και λαϊκής τους κουλτούρας.
Με δεκαπέντε ψήφους υπέρ και δύο κατά η Ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκδικάζοντας την προσφυγή Λάουτσι και άλλων κατά Ιταλίας, αποφάνθηκε σήμερα ότι η παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες της Ιταλίας δεν συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στην εκπαίδευση.
Η υπόθεση αφορούσε την παρουσία των σταυρών στις σχολικές αίθουσες των δημόσιων σχολείων στην Ιταλία, η οποία κατά τους προσφεύγοντες ήταν ασυμβίβαστη με την υποχρέωση του κράτους να σέβεται, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, κατά την εκπαίδευση και τη διδασκαλία, το δικαίωμα των γονέων να εξασφαλίζουν στα παιδιά τους μια εκπαίδευση και διδασκαλία σύμφωνα με τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές τους πεποιθήσεις.
Στην ακροαματική διαδικασία, παρενέβησαν, ως τρίτοι, 33 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, Ευρωπαϊκό Κέντρο του Νόμου και της Δικαιοσύνη, η Διεθνής Επιτροπή Νομικών, η Interights και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και οι κυβερνήσεις Αρμενίας, Βουλγαρίας, Κύπρου, Ρωσίας, Ελλάδας, Λιθουανίας, Μάλτας, Μονακό, Ρουμανίας και Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου. Στο σκεπτικό της απόφασης διευκρινίζεται ότι ναι μεν τα κράτη-μέλη του ΣτΕ έχουν την υποχρέωση να σέβονται, κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις των γονέων αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, η παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες, δεν αντιστρατεύεται το δικαίωμα των γονέων, να ανατρέφουν τα παιδιά τους, ανάλογα με τις δικές τους θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις..
Το Δικαστήριο δεν αποδέχθηκε ότι, η παρουσία του σταυρού ή άλλων θρησκευτικών συμβόλων στις σχολικές αίθουσες, συνιστούν επιρροή στους μαθητές, διευκρίνισε ότι η απόφαση για τοποθέτηση θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία εναπόκειται στα κράτη-μέλη και αποφάνθηκε ότι αυτό, δεν αποτελεί κάποια μορφή κατήχησης.
Μετά από αυτά θα πω πλέον με βεβαιότητα ότι: Η αθεϊα ή η πίστη δεν επιβάλλεται με νόμους και απαγορεύσεις αλλά είναι ζήτημα τρόπου σκέψης, φιλοσοφίας και στάσης ζωής του κάθε ανθρώπου!
Και θα ξαναπώ ότι το να μάχεται κανείς με φανατισμό κατά της θρησκείας προδίδει ότι είναι ένας θρησκόληπτος άθρησκος!
Και οι άνθρωποι κάποτε πρέπει να βρουν τη μέση τομή και να απεγκλωβιστούν από κάθε μορφή θρησκοληψίας, όχι μόνον των θρησκευόμενων αλλά και των φανατισμένων και δογματικών ...άθρησκων!!

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ποιος φοβάται το Μίκη Θεοδωράκη

 
Η Ελλάδα βρίσκεται  στη δίνη ενός άτυπου οικονομικού  πολέμου εξαιτίας πολιτικών, που  κατά παράβαση των νόμων και της  ηθικής διέφθειραν τους πολιτικούς θεσμούς, αλλοίωσαν τον κοινωνικό ιστό, κατέστρεψαν την οικονομία της  χώρας και μας οδήγησαν στην απώλεια  της εθνικής μας κυριαρχίας, την  κηδεμονία της τρόικας και  την υπογραφή του μνημονίου.
Στις κρίσιμες συνθήκες που περνάει η χώρα μας  μια φωνή ήταν ικανή να ενώσει τους πολίτες, να τους δώσει όραμα, να του  αφυπνίσει από τον παρατεταμένο λήθαργο που τους οδήγησε το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Η φωνή ενός ανθρώπου, του Μίκη Θεοδωράκη που η πορεία της ζωής του θα τους δημιουργούσε τη σιγουριά για το καινούριο ξεκίνημα και την αναγέννηση της Ελλάδας. Ενός διεθνούς καταξιωμένου συνθέτη και πολιτικού που υπηρέτησε τις αξίες της ζωής του όρθιος και υπερήφανος.
Η κίνηση που  δημιούργησε το Δεκέμβριο του 2010 με την ιδρυτική διακήρυξη της  Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, η  καθαρή φωνή του, η αγωνία του για  την τύχη της Ελλάδας άγγιξε τις  ψυχές χιλιάδων Ελλήνων που συμπορεύονται  μαζί του στο δρόμο για εθνική ανεξαρτησία και εθνική αξιοπρέπεια, αξίες που το υπάρχον πολιτικό σύστημα δε στάθηκε ικανό να υπηρετήσει.
Η συνειδητοποίηση  του αδιέξοδου και απορρυθμιστικού χαρακτήρα της χώρας, η σαφής κατανόηση ότι ο δρόμος που πήρε η πατρίδα μας είναι ολέθριος και καταστροφικός οδήγησαν σε μαζική ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη, στη δημιουργία ενός δυναμικού κινήματος που ταρακούνησε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και διέκοψε τον εφησυχασμό των επαγγελματιών πολιτικών. 
Ο αποκλεισμός  της ελεύθερης και ανεξάρτητης  φωνής του από τα ΜΜΕ κατά παράβαση κάθε κανόνα έκφρασης και επικοινωνίας με προφανή στόχο τη χειραγώγηση  των πολιτών και την καθήλωσή τους στο περιθώριο των εξελίξεων, φέρνει στη μνήμη μας σκοτεινές  εποχές του πολιτικού μας παρελθόντος. Στις κρίσιμες αυτές ώρες στο αίτημα για πολύπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση, για την πληροφόρηση των πολιτών και τη γνωστοποίηση των θέσεων και απόψεών του αποφασιστικό ρόλο διαδραματίζει το διαδίκτυο μέσα από την ανεξάρτητη λειτουργία των ιστολογίων.
Η κριτική  προς δημόσια πρόσωπα και πολιτικές  πρακτικές που επηρεάζουν και  κατευθύνουν την πολιτική ζωή  της χώρας μας αλλά και η  αθρόα συμμετοχή των ενδιαφερομένων πολιτών, προκαλούν την έντονη ανησυχία του πολιτικού μας συστήματος που αρχίζει μεθοδικά να λειτουργεί τους μηχανισμούς προπαγάνδας, της  λάσπης και της καθοδήγησης της  κοινής γνώμης δημιουργώντας αμφιβολίες για το ρόλο και τη χρησιμότητα του συστήματος.
Η Κίνηση Ανεξάρτητων  Πολιτών, αποτελεί μια δυναμική μορφή  αντίδρασης, πολιτικής εγρήγορσης και  κινητοποίησης σε δράση, που συνδέει  άμεσα την έκβαση του αγώνα  και την έξοδο της Ελλάδας  απ’ την κρίση απ’ την αφύπνιση της εθνικής μας συνείδησης, απ’  την ανάκτηση της χαμένης μας  περηφάνιας και αξιοπρέπειας, από  την ενότητα και την αλληλεγγύη των πολιτών και την απόφαση  να πάρουν την τύχη τους στα δικά τους χέρια. Μια τέτοια δυναμική μορφή αντίδρασης απέναντι σε πολιτικές εθνικές ή και υπερεθνικές, ενεργοποιεί μηχανισμούς ύπουλους και σκοτεινούς που στόχο έχουν την αποδυνάμωσή του.
Αλλά δε λείπουν και εκείνοι που στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν ιδιοτελείς σκοπούς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μεταστροφή των  συνθηκών προς όφελός τους, καπηλευόμενοι  το όνομα του ιδρυτή. Είναι πράγματι γεγονός ότι όλοι όσοι προσέγγισαν  το Μίκη Θεοδωράκη δεν έχουν σαν  απώτερο στόχο να τον συνδράμουν στο δύσκολο έργο που αυτός ανέλαβε. Η συμμετοχή στην προσωρινή συμβουλευτική επιτροπή του εκδότη Κ.Ι Καραμπελιά αποτελεί το Δούρειο Ίππο για την ικανοποίηση προσωπικών του φιλοδοξιών μέσα από την προσπάθεια ιδιοποίησης της Κίνησης, των αγώνων, της ιστορικής πορείας και του ονόματος του Μίκη Θεοδωράκη.
Η διασπορά των εργαζομένων του περιοδικού του στις Σπίθες ανά την Ελλάδα με σκοπό τη δημιουργία σύγχυσης και  την πρόκληση χάους, είναι γεγονός. Πρώτο προπύργιο αμφισβήτησης του  Μίκη Θεοδωράκη αποτελούν οι βασικές  οργανωτικές αρχές όπως έχουν  δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Κίνησης (http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/info/?nid=474).
Οι άνανδρες επιθέσεις εναντίων εκείνων που  ανιδιοτελώς στηρίζουν το Μίκη Θεοδωράκη στην οργάνωση της Κίνησης, στοχεύουν στην αποδυνάμωσή του, τη διαστρέβλωση των θέσεων και των απόψεών του και τη δημιουργία του κλίματος εκείνου που θα οδηγήσει στον πλήρη και αποκλειστικό έλεγχό του.
Το ποτάμι όμως δε γυρίζει πίσω.
Οι πολίτες  δε συμμετέχουν σε στημένα παιχνίδια  και μηχανισμούς, δεν αναπαράγουν  παλαιοκομματικές τεχνικές, δεν παραπλανώνται δεν καθοδηγούνται, δε συμμετέχουν σε συμφέροντα.
Το παιχνίδι είναι καλά στημένο αλλά όχι για  τα μέτρα μας.
Οι Έλληνες  επώδυνα αλλά καθαρά πλέον έμαθαν να διακρίνουν το οραματιστή από τον  καιροσκόπο, τον ανιδιοτελή από τον  ωφελιμιστή, τον ηγέτη από την  καρικατούρα του.
Ηνίοχος

εθελοντική αιμοδοσία στη ΚΟΙΛΑΔΑ

Τη ΚΥΡΙΑΚΗ 3/4/2011 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στη ΚΟΙΛΑΔΑ.Προσκαλούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και όποιος άλλος επιθυμεί, να συμμετέχει στην εθελοντική αιμοδοσία, μια χειρονομία καλής θέλησης και αγάπης προς τον συνάνθρωπό. http://aimodosias.blogspot.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Πυρηνική Ενέργεια: Ευλογία ή Κατάρα;

Γράφει η Χριστιάννα Λούπα
Σε μια εποχή που τα αποθέματα των παραδοσιακών τύπων ενέργειας δείχνουν να εξαντλούνται, η ρύπανση που προκάλεσε την τρύπα του όζοντος απειλεί τον πλανήτη, ενώ ποτάμια αίματος χύνονται για τα κοιτάσματα πετρελαίου που η τιμή του εκτοξεύεται στα ύψη, ολοένα και περισσότερο γίνεται λόγος για τη «φτηνή» και «καθαρή» πυρηνική ενέργεια, η χρήση της οποίας ωστόσο έχει διχάσει τις γνώμες των επιστημόνων. Η πυρηνική ή ατομική ενέργεια είναι εγκλεισμένη στους πυρήνες των ατόμων και απελευθερώνεται κατά τη σχάση (διάσπαση) των πυρήνων και - εφ’ όσον οι αντιδράσεις είναι ελεγχόμενες, όπως συμβαίνει στην καρδιά ενός πυρηνικού αντιδραστήρα - μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ενεργειακές ανάγκες. Επίσης πολύτιμη και ανεκτίμητη είναι η χρήση της στην Ιατρική. Καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με όλο και μεγαλύτερα προβλήματα που οφείλονται στις ενεργειακές μας ανάγκες ωστόσο, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, η όξινη βροχή και η ρύπανση της ατμόσφαιρας, βιομηχανίες για ίδια συμφέροντα και συγκεκριμένες κυβερνήσεις προωθούν την πυρηνική ενέργεια ως «καθαρή» πηγή ενέργειας, η οποία θα μπορούσε να συνεισφέρει στην μείωση των επιπτώσεων που έχει η ανθρώπινη δραστηριότητα στο περιβάλλον. Οι οικολογικές οργανώσεις, ωστόσο, διαφωνούν κάθετα. Είναι γεγονός ότι η επεξεργασία των πυρηνικών πρώτων υλών που προέρχονται από εξόρυξη, η λειτουργία σταθμών πυρηνικής ενέργειας, η μεταφορά και διάθεση πυρηνικών αποβλήτων, αλλά και η τελική επανεπεξεργασία τους μπορούν να προκαλέσουν μη αναστρέψιμη οικολογική καταστροφή. Το τι μπορεί να συμβεί εξ άλλου, σε περίπτωση ατυχήματος, το ζούμε καθημερινά με τον βιβλικό σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία, που έχει προκαλέσει αλλεπάλληλες εκρήξεις στο πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima. Επί πλέον, το τραγικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας το 1986, που προκλήθηκε από βλάβη σε απαρχαιωμένο πυρηνικό αντιδραστήρα, θεωρείται το μεγαλύτερο του είδους, καθ’ ότι οι σοβιετικές αρχές δεν ενημέρωσαν καν τον κόσμο και τυχαία ανακαλύφθηκε το γεγονός τρεις μέρες αργότερα από τους Σουηδούς. Επίσης, το ατύχημα της Τοκαϊμούρα της Ιαπωνίας το 1999 – πολύ μικρότερης έκτασης βέβαια - που οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αλλά και διάφορα άλλα μικρότερα ατυχήματα, αποδεικνύουν περίτρανα πόσο μοιραία μπορεί να αποβεί η ατομική ενέργεια και πόσο τεράστια τοξική κληρονομιά μπορεί ν’ αφήσει στην ανθρωπότητα. Στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, λειτουργούν 195 πυρηνικοί σταθμοί, ενώ 19 είναι υπό κατασκευή. Στους περισσότερους άλλωστε, υπάρχει ανεπαρκής ή και καθόλου μέριμνα για τον παροπλισμό και τη διαχείριση των αποβλήτων, γεγονός που εγκυμονεί σημαντικότατους κινδύνους ραδιενεργής μόλυνσης του περιβάλλοντος, των περιοίκων και των εργαζομένων στις μονάδες αυτές. Η Γαλλία, με 58 πυρηνικά εργοστάσια, κατέχει την πρώτη θέση στον κατάλογο των εξαρτημένων από την πυρηνική ενέργεια χωρών, με ποσοστό εξάρτησης 76,3%, με αποτέλεσμα βέβαια τον πολύ σημαντικό περιορισμό διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρά της Όσον αφορά τη γειτονιά μας, η Τουρκία έκλεισε πρόσφατα συμφωνία με τους Ρώσους για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού, ενώ το πανάρχαιο Κοζλοντούι στη Βουλγαρία έχει συνολικά έξι αντιδραστήρες εκ των οποίων λειτουργούν μόνο οι δύο, δεύτερης γενιάς και ρωσικής κατασκευής. Η λειτουργία των τεσσάρων ανεστάλη το 2008 ως ενταξιακή προϋπόθεση της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η τελευταία προέβη σε χρηματοδότηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ ώστε να κλείσουν οι αντιδραστήρες. Οι ενεργοί αντιδραστήρες 5 και 6 αναμένεται να κλείσουν το 2017 και το 2019 αντίστοιχα. Η Βουλγαρία ωστόσο, μελετά τη λειτουργία νέου αντιδραστήρα στην ίδια περιοχή. Τα πρόσφατα γεγονότα πάντως, δείχνουν να ταρακούνησαν τους Ευρωπαίους ηγέτες, που μάλλον σκέφτονται να αναθεωρήσουν την ενεργειακή τους πολιτική και κατ’ αρχάς να υποβάλλουν τους πυρηνικούς αντιδραστήρες τους σε τεστ κοπώσεως. Ήδη, η Γερμανία αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία επτά πυρηνικών σταθμών της, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η Ελβετία και η Αυστρία, σε αντίθεση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επιμένει στο πρόγραμμα για την κατασκευή 11 πυρηνικών εργοστασίων. Παρ’ όλα αυτά, ας μην ξεχνάμε ποτέ, ότι η ατομική ενέργεια, μπορεί μεν να μη ρυπαίνει το περιβάλλον, μια διαρροή ή μια έκρηξη όμως, μπορεί να κοστίσει εκατομμύρια ζωές. Εικοσιπέντε χρόνια μετά το ατύχημα του Τσέρνομπιλ και τρεις χιλιάδες εργάτες εργάζονται ακόμα για να καθαρίσουν το εργοστάσιο από τη μόλυνση, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τη ραδιενέργεια και κυρίως παιδιά – ακόμα κι αυτά που γεννιούνται σήμερα. Το ατύχημα αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, χώρισε την ανθρωπότητα σε προ και μετά Τσέρνομπιλ εποχή. Ας μην αφήσουμε κάτι τέτοιο να ξανασυμβεί στο μέλλον. Το χρωστάμε στις γενιές που θα ΄ρθουν. Θα παραθέσω, τελειώνοντας, λίγους στίχους του αγαπημένου Κωστή Παλαμά, που νομίζω, λένε πολλά: Χρωστάμε σ’ όσους πέρασαν, θα ΄ρθούνε, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί. http://www.palmografos.com/

Απάντηση εδώ και τώρα κ. Αντιδήμαρχε του Δήμου Ναυπλιέων

http://argolidafree.blogspot.कॉम Σύνδεσμος

Δυο μήνες τώρα αυτή είναι η εικόνα της ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπλιέων. http://www.nafplio.gr Στις 22 Φεβρουαρίου 2011 ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε: Η ιστοσελίδα του Δήμου θα κοστίσει 19000€ + ΦΠΑ και έγινε με απευθείας ανάθεση.
ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία στο blog σας
Επειδή από τότε έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας και ακόμη δεν έχει αναρτηθεί η ιστοσελίδα του Δήμου στο διαδίκτυο, ρωτώ: Σε ποιόν ανετέθη η κατασκευή της ιστοσελίδας; με ποιες ρήτρες καλής λειτουργίας και ποιος ο χρόνος παράδοσης; Οι γνωρίζοντες βεβαιώνουν ότι η κατασκευή και λειτουργία μιας τέτοιας ιστοσελίδας, και μάλιστα με αυτό το ποσό, είναι θέμα λίγων ημερών (όπως έγινε σε άλλους Δήμους και την Περιφέρεια Πελοποννήσου). Θα δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Κωστούρος τη σύμβαση έργου μεταξύ του Δήμου και του κατασκευαστή; Έχει αποσταλεί η ανωτέρω σύμβαση στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εντός των νομίμων προθεσμιών; Επειδή ως πολίτης και δημότης του Δήμου Ναυπλιέων έχω κάθε δικαίωμα να γνωρίζω για το ανωτέρω θέμα, σας καλώ, να απαντήσετε στα ερωτήματά μου και δηλώνω ότι προτίθεμαι να κοινοποιήσω το αίτημά μου προς κάθε αρμόδιο. Με τιμή Μάνος Περράκης Υ.Γ. Να κοινοποιηθεί στον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Κωστούρο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων κ. Κώστα Τσιόδρα. Το ανωτέρω αποστέλλεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Προβλήματα με τον περιφερειακό Καλαμάτας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με δήλωσή του για τον περιμετρικό της Καλαμάτας σημειώνει ότι, «δεν δεχόμαστε ακρωτηριασμό των οδικών αξόνων. Ζητάμε την απόλυτη εφαρμογή και τήρηση των όρων της σύμβασης για ολοκλήρωση του άξονα, μαζί με τον περιμετρικό της Καλαμάτας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης «Ζητάμε την απόλυτη τήρηση της σύμβασης παραχώρησης, όπως αυτή ψηφίστηκε στην Βουλή, διότι οποιαδήποτε αλλαγή θα καθιστά αδύναμη και μη αναγκαία την καταβολή διοδίων, διότι το έργο θα είναι ημιτελές», τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της ολοκλήρωσης του εδώδιμου δυτικού άξονα που είναι Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία - Καλαμάτα. «Ήδη συζητάμε για το πώς θα βρεθούν οι διαδικασίες για να επεκταθεί το σύμφωνο παραχώρησης. Με καθαρούς κανόνες με καθαρούς όρους. Εμείς είμαστε αδιαπραγμάτευτοι στα θέματα της διαφάνειας και προσηλωμένοι στην αποτελεσματική υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης μας χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις», υπογράμμισε ο κ. Τατούλης.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Μίκης: "Kλέφτες με γραβάτα που κλέβουν τον πλούτο της χώρας παραμένουν ατιμώρητοι"

Τις θέσεις της κίνησης πολιτών "Σπίθα" στην Κρήτη παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου στο Ηράκλειο ο Μίκης Θεοδωράκης σε ομιλία του στο κλειστό στα Δύο Αοράκια, το χώρο στον οποίο χθες πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Πέτρου Πανδή.

Όπως ανέφερε ο Μ. Θεοδωράκης η ομιλία του και η συζήτηση έγινε για να ακούσει η γενέτειρα του, η Κρήτη, τις θέσεις του. Ζήτησε να κλείσει η βάση της Σούδας, ενώ μίλησε για "κλέφτες με γραβάτα που κλέβουν τον πλούτο της χώρας παραμένοντας ατιμώρητοι". "Ακούμε, είπε, από τα κυβερνητικά χείλη τη δήλωση, που αναπαράγεται άκριτα από τα μεγάλα συστημικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο ρόλος της χώρας μας είναι απλώς... υποστηρικτικός στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης. Λίγο ακόμα θα μας πουν ότι η μία φρεγάτα, το ιπτάμενο ραντάρ, τα δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα και τα 4 αεροσκάφη F-16 που έθεσε η κυβέρνηση στη διάθεση των συμμαχικών δυνάμεων για την επιβολή της Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων, πετάνε... λουλούδια εναντίον του Καντάφι και ότι στη Σούδα υπάρχει ένας απέραντος ανθόκηπος...". Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να κλείσει τώρα την αμερικανική Βάση της Σούδας, λέγοντας ότι "μόνο έτσι θα πάψει η κυβέρνηση να είναι συνένοχη στις ...ανθρωπιστικές δολοφονίες που διαπράττουν αγγλοαμερικάνοι και Γάλλοι σταυροφόροι του πετρελαίου". Παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι "από τη μια μεριά με τα μνημόνια, τις τρόικες και τα Δου-Νου-Του μας πίνουν το αίμα, απ' την άλλη ο αρχηγός μας, σαν ίσος προς ίσον με την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τον Μπους, μάς διατάζει εμάς τους ξεζουμισμένους να πάμε να ξεζουμίσουμε άλλους λαούς φτωχότερους και όπως λέει και το τραγούδι του προ-προ-προπάππου μου, Στέφανου Χάλη, να κάνουμε "μάνες δίχως γιους, γυναίκες δίχως άντρες...". Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μίκης Θεοδωράκης ανέφερε: "Τώρα το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη δεν είναι πια "συνδικάτο". Κι εμείς καταντήσαμε ένα υπερήφανο προτεκτοράτο που δέχεται να μας διοικούν ουσιαστικά οι ξένοι, να μας βυθίζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, να μας αρπάζουν την εθνική μας περιουσία κι εμείς να τους λέμε όχι μονάχα "ευχαριστώ" αλλά και να στέλνουμε τα παιδιά μας στους πολέμους και τους ναυτικούς μας να βάψουν κι αυτοί τα χέρια τους με αίμα σαν τον παλιό καλό καιρό που κάποιοι λέγανε "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω"". Όπως είπε ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης οραματίζεται "μια Ελλάδα κατ' αρχήν ανεξάρτητη χωρίς ξένες στρατιωτικές βάσεις και ξένους προστάτες. Ανεξάρτητη, Αυτοδύναμη και Ασφαλή, με οικονομική, κοινωνική και μορφωτική ανάπτυξη και πολιτιστική ακτινοβολία". Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης δημιουργείται επιστημονική επιτροπή επί κεφαλής τον Συνταγματολόγο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργο Κασιμάτη επιφορτισμένη να επεξεργαστεί ένα νέο Σύνταγμα, καθώς και νέους θεσμούς, που θα επιχειρήσουν να προσαρμόσουν όσο γίνεται περισσότερο πιστά την αρχή της Άμεσης Δημοκρατίας μέσα σε ένα σύγχρονο κράτος. Περιγράφοντας τους στόχους της οργάνωσης "Σπίθα" επεσήμανε ότι τα μέλη της "δεν θα αρκεστούν στο να διαπαιδαγωγούν και να μορφώνουν εαυτούς και αλλήλους, αλλά κάθε "Σπίθα" θα αποτελεί μια μάχιμη κοινωνική ομάδα" διευκρινίζοντας "ότι θα πρέπει κατ' αρχήν να είναι φυτεμένη-φυτρωμένη επάνω στον τόπο και την κοινωνία όπου κατοικεί και εργάζεται. Να είναι άγρυπνη για κάθε τι που συμβαίνει γύρω της. Άγρυπνη και υπεύθυνη. Από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο. Από το τοπικό έως το εθνικό" όπως είπε. Τέλος κάνοντας αναφορές στον Καζαντζάκη κατάληξε χειροκροτούμενος: "Για να είσαι άξιος να λογιάζεσαι ελεύθερος, πρέπει να είσαι έτοιμος να θυσιάσεις τη ζωή σου για να κάνεις πάντα αυτό που δεν μπορείς!".

Στρατηγός Μακρυγιάννης, ο πρώτος και καλύτερος blogger του 1800

ΕΞΙ ΜΕ ΟΚΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΑΣ Ο ΑΛΚΙΣ ΠΑΝΟΥ
http://freeblogers.listen2mymusic.com
Ο Γιώργος Σεφέρης, θέλοντας να περιγράψει την αξία του βιβλίου τού Γιάννη Μακρυγιάννη, είχε γράψει: «…είναι ο πιο σημαντικός πεζογράφος της νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας, αν όχι ο πιο μεγάλος, γιατί έχομε τον Παπαδιαμάντη». Όμως, ο γνωστός άγνωστος Στρατηγός Μακρυγιάννης, χωρίς υπερβολή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν ο πρώτος και καλύτερος blogger του 1800. Ο χαρακτήρας του, καθώς και τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην καταγραφή των Απομνημονευμάτων, προσομοιάζει πολύ με την ιδιοσυγκρασία των περισσοτέρων ιστολόγων (bloggers) – ειδικά εκείνων που εισήλθαν στην ιστολογία έχοντας μια κάποια ηλικία… Η δε αντιμετώπισή του από την τότε εξουσία –που έτρεμε τα γραπτά του– ήταν ανάλογη των τρόπων που μετέρχονται και οι σημερινές εξουσίες, για τους σύγχρονους ιστολόγους που «προκαλούν» με την παρρησία και τις αλήθειες τους. Ο Μακρυγιάννης, αν ζούσε στις μέρες μας, δεν θα υπέφερε να βλέπει «το άδικο να πνίγει το δίκιο». Με τη χαρακτηριστική ιδιοφυΐα και το πείσμα του, θα μάθαινε την τεχνολογία και με τα κολλυβογράμματα, στα ελληνικά όχι σε greeklish, θα αναρτούσε –με το γνωστό θάρρος της γνώμης– τις απόψεις του στο προσωπικό ιστολόγιο: apomnimoneumata.blogspot.com (ή ~.wordpress.com κτλ.)