Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Βαρύ το πένθος για τους δύο αστυνομικούς


Ανείπωτη οδύνη και οργή για τον θάνατο των δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από κακοποιούς το βράδυ της Τρίτης σε συμπλοκή στου Ρέντη. Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε σήμερα Πέμπτη με τις κηδείες τους. Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Τρίκαλα έγινε η κηδεία του 22χρονου Γιώργου Σκυλογιάννη και στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι η κηδεία του 23χρονου Γιάννη Ευαγγελινέλη. Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα. Το απόγευμα, συνάδελφοι των αστυνομικών τέλεσαν τρισάγιο στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους. Την ίδια ώρα, οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς να αποκλείεται καμία εκδοχή, ενώ, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε, τα όπλα που βρέθηκαν στη συμπλοκή ήταν καθαρά.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Σοφές αποφάσεις... τρέχοντας για το WC

Οι άνθρωποι παίρνουν σοφότερες αποφάσεις με γεμάτη την ουροδόχο κύστη. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει μια ομάδα επιστημόνων από την Ολλανδία.
Σοφές αποφάσεις... τρέχοντας για το WC

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη (η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Psychological Science»), όταν ο ανθρώπινος οργανισμός αναγκάζεται να ελέγξει την... φούσκα του, ταυτόχρονα ελέγχει καλύτερα όλες τις λειτουργίες του, συμπεριλαμβανομένης της κριτικής σκέψης. Επιπλέον, την ώρα που συγκρατεί την... ανάγκη του, ταυτόχρονα συγκρατεί με μεγαλύτερη επιτυχία και τις όποιες άλλες παρορμήσεις του, πράγμα το οποίο του επιτρέπει να παίρνει αποφάσεις πιο ωφέλιμες για αυτόν μακροπρόθεσμα.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι επιστήμονες, υπό την καθοδήγηση της δόκτορος Μίριαμ Τουκ, ζήτησαν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να πιουν 750 ml. νερού. Ακολούθως, αφού πρώτα περίμεναν να περάσουν 40 λεπτά (προκειμένου να φτάσει το νερό στην ουροδόχο κύστη), οι ερευνητές αξιολόγησαν τον αυτοέλεγχο των συμμετεχόντων ζητώντας τους να επιλέξουν μεταξύ μικρών αλλά άμεσων και μεγάλων αλλά μακροπρόθεσμων αμοιβών. Όπως αποδείχθηκε, όσοι είχαν γεμάτη την ουροδόχη κύστη, κινήθηκαν με μεγαλύτερη ωριμότητα και επέλεξαν αυτό που θα τους ωφελούσε περισσότερο σε βάθος χρόνου.

σύλλογος υπαλλήλων ΚΚ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ο σύλλογος υπαλλήλων ΚΚ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ευχαριστεί όλα τα Μελη και τους φίλους,που παρευρέθησαν στον ετήσιο χορό μας παρόλα την κρίση,και τα προβλήματα δόθηκε ενα μήνυμα αισιοδοξίας,οτι θα πάμε μπροστά,ειδικά απο τα μικρά παΐδια.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Συγκλονιστικό βίντεο από το CNN με αστυνομικούς να πατάνε διαδηλωτές με τις μηχανές τους στο Σύνταγμα Μέγεθος κειμένου

Ο αστυνομικός με ακόμη έναν συνάδελφό του μπαίνουν με τις μοτοσικλέτες τους στην πλατεία Συντάγματος, παρασύροντας διαδηλωτές. Η πρώτη μηχανή της ομάδας ΔΕΛΤΑ φαίνεται καθαρά κι από το βίντεο, στο σημείο 0:37, ότι πατάει έναν διαδηλωτή και απομακρύνεται. Ακολουθεί ο συνάδελφός του με δεύτερη μηχανή, τον έλεγχο της οποίας χάνει και πέφτει στο έδαφος। Η έφοδος των μοτοσικλετών ήταν αυτό που εξαγρίωσε τους διαδηλωτές και πέταξαν τη βόμβα μολότωφ κατά του άνδρα της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Ήταν το γεγονός που οδήγησε τους διαδηλωτές να πετάξουν μολότωφ στο πρόσωπο του αστυνομικού - «Σκοτώστε τον» ακούστηκε πριν τυλιχθεί στις φλόγες - Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

Παραλίγο και διδάκτορας στην Τρίπολη (Αρκαδίας)!

Θα μπορούσε να ήταν ανέκδοτο, αλλά τον περασμένο Ιούνιο τα Επιμελητήρια Μεσσηνίας και Αρκαδίας ζήτησαν από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να ανακηρύξει τον Μουαμάρ Καντάφι επίτιμο διδάκτορα στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών της Καλαμάτας. Η ιδέα ανήκει στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γιώργο Καραμπάτο, την οποία συνυπέγραψε στη συνέχεια και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Μπουντρούκας. «Η πρόταση εντασσόταν στη γενικότερη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για μετατροπή της Μεσσηνίας σε νότια πύλη της Ελλάδας στη Μεσόγειο, μέσω της θαλάσσιας σύνδεσης της Καλαμάτας με την Κρήτη και τον λιμένα Darnah της Λιβύης, στην επιτυχία της οποίας ο Καντάφι θα μπορούσε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της Λιβύης με τον Ελληνα πρωθυπουργό, οπότε και καταθέσαμε το αίτημα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Καραμπάτος. Τόνισε, δε, πως από το 2001 το υπουργείο Εξωτερικών είχε δώσει το πράσινο φως για μία τέτοια κίνηση και πως τη συγκεκριμένη θέση την είχαν υποδείξει… αξιωματούχοι της πρεσβείας της Λιβύης στην Αθήνα. «Αρχικά ήρθαμε σε επαφή με την πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνα και μας υπέδειξαν πως καλύτερος τρόπος για να “καλοπιάσουμε” τον Καντάφι ώστε να δει με ενδιαφέρον την πρότασή μας για σύνδεση της Καλαμάτας με τη χώρα του θα ήταν να του προταθεί κάποιος τιμητικός τίτλος σε ελληνικό πανεπιστήμιο, όπως συνηθίζεται με πολλούς ηγέτες. Στις συζητήσεις που είχαμε καταλήξαμε στην πρόταση να ζητήσουμε να ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που εδρεύει στην Καλαμάτα. Αφού πήραμε το πράσινο φως από την πρεσβεία, προχωρήσαμε στην κατάθεση του αιτήματος προς το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου», αποκάλυψε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Καραμπάτος. «Μας ζητήθηκε από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας να συνυπογράψουμε το σχετικό αίτημα προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που εδρεύει στην Τρίπολη, όπως και το πράξαμε, αφού πιστεύαμε πως ήταν ένας καλός τρόπος να αναπτυχθούν οι οικονομικές σχέσεις της περιοχής μας με τη Λιβύη», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Μπουντρούκας, που είχε θέσει το θέμα στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου όταν επισκέφτηκε την Τρίπολη τον περασμένο Ιούνιο, επικεφαλής υπουργικού κλιμακίου. «Ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε στην Τρίπολη την επομένη της επίσκεψής του στη Λιβύη, όπου υπέγραψε διάφορες συμφωνίες με αξιωματούχους της κυβέρνησης. Ηταν η καλύτερη ευκαιρία να του θέσουμε το θέμα, όπως και τελικά έγινε, χωρίς όμως να πάρουμε κάποια απάντηση», κατέληξε ο κ. Μπουντρούκας. Το αίτημα των δύο προέδρων πήρε στα χέρια του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, που αφού διάβασε το έγγραφο το έβαλε στο αρχείο του. http://www.protothema.gr

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η τελευταία ευκαιρία; για τα Νοσοκομεία Άργους Ναυπλίου

http://argolidafree.blogspot.com/

Με την τρίτη επικαιροποιημένη έκδοση του Μνημονίου προβλέπονται οι συγχωνεύσεις και συνλειτουργίες Νοσοκομείων όπως των Άργους και Ναυπλίου.
Καταθέτω την πρόταση όπως η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και ο Δήμος Ναυπλιέων αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για τη σύσταση Επιτροπής από φορείς υγείας του Νομού και εκπροσώπους των Διοικήσεων, των Γιατρών και όλων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου με σκοπό να ετοιμάσουν κοινά αποδεκτή πρόταση για συνδιοίκηση, συνλειτουργία, καταμερισμό κλινικών και ότι άλλο κρίνουν απαραίτητο για την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών του Νομού.
Η Επιτροπή πρέπει μέχρι το τέλος Απριλίου 2011 να έχει καταθέσει την πρότασή της στην ανεξάρτητη ομάδα εργασίας των εμπειρογνωμόνων σε θέματα υγείας που έχει συσταθεί ώστε να προληφθούν τυχόν αυθαίρετες λύσεις που θα δοθούν από την εν λόγω επιτροπή (και που μάλλον θα είναι τελεσίδικες) τον Μάιο και Ιούνιο του 2011.
'Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να προλάβουμε τις επερχόμενες εξελίξεις για το συμφέρον όλων.
Τουλάχιστον ας το προσπαθήσουμε γιατί μετά δεν θα υπάρχει δικαιολογία ούτε γι΄αυτό.
Η σαφής αναφορά στο θέμα βρίσκεται στη σελίδα 21 του Μνημονίου, διαβάστε την:
Μνημόνιο Συνεννόησης
για τις
Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής
(τρίτη επικαιροποίηση)
11 Φεβρουαρίου 2011
(Σελίδα 21)
Για τον περιορισμό των δαπανών και τη βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης των ασθενών, η Κυβέρνηση:
- αναπροσαρμόζει τον κανονισμό για τα δημόσια νοσοκομεία εφαρμόζοντας κοινή διαχείριση/ κοινή λειτουργία μεταξύ νοσοκομείων μικρής κλίμακας και μεγάλων νοσοκομείων που βρίσκονται στην ίδια περιοχή και υγειονομική περιφέρεια,
- αναθεωρεί τη δραστηριότητα των μικρών νοσοκομείων προς την κατεύθυνση της εξειδίκευσης σε τομείς όπως η αποκατάσταση ή η θεραπεία του καρκίνου όπου είναι εφικτό,
- σε περιοχές με περισσότερα από ένα νοσοκομεία (εξαιρουμένων των πανεπιστημιακών νοσοκομείων) προβλέπει την χρήση ενός συστήματος κοινής διαχείρισης/ κοινής λειτουργίας,
- αυξάνει την κινητικότητα του προσωπικού εντός και αναμεταξύ των υγειονομικών περιφερειών.
Η ανεξάρτητη ομάδα εργασίας των εμπειρογνωμόνων σε θέματα υγείας που δημιουργήθηκε στο τέλος του 2010 παρουσιάζει μέχρι το τέλος Μαΐου 2011, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, την τελική έκθεσή της με προτάσεις πολιτικής και με συγκεκριμένες συστάσεις για την αναθεώρηση των πολιτικών που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα. Όλο επικαιροποιημένο μνημόνιο, 11 Φεβρουαρίου 2011 Σημείωση του blog: Η ανάρτηση αυτή θα δοθεί σε όλα τα blogs της Αργολίδας για να την αναρτήσουν και αυτά καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τους Δήμους Άργους-Μυκηνών και Ναυπλίου με κοινοποίηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ένα όσκαρ για την Λακωνία!!!

Στην αρχαία Ελλάδα τιμωρούσαν με θάνατο όποιον σκότωνε δελφίνι। Αυτός ο σεβασμός για κάποιο λόγο χαθηκε... Ο Ηλίας Ψυχογιός κατάγεται από την Σελλασία της Σπάρτης, τιμήθηκε με όσκαρ ως σκηνοθέτης του καταπληκτικού ντοκιμαντέρ "The Cove" (Ο Όρμος) που αποκαλύπτει την θανάτωση στα κρυφά χιλιάδων δελφινιών... Ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει την διαφορά, μία ομάδα να αλλάξει τον κόσμο। Αν δεν το πιστεύει αυτό κάποιος, τότε, δεν έχει δει την ταινία... http://lakonia-gr.blogspot.com