Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ναύπλιο: Αποκολλήθηκε το φορτηγό πλοίο ''Avantis II''

Το πλοίο είναι φορτωμένο με κεραμίδια και έχει προορισμό το λιμάνι της Αλεξάνδρειας...

Αποκολλήθηκε σήμερα στις 10.00 το πρωί από τα αβαθή του λιμένα Ναυπλίου το φορτηγό πλοίο AVANTIS II με οκταμελές πλήρωμα, το οποίο προσάραξε χθες το μεσημέρι (23-02-2011) κατά τον απόπλου του από το Ναύπλιο για το λιμάνι της Αλεξάνδρειας, στην Αίγυπτο φορτωμένο, κεραμίδια.

Το πλοίο έχει δέσει στον προβλήτα του Ναυπλίου και αναμένεται να επιθεωρηθεί από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί κι εφόσον δεν έχει πρόβλημα και λάβει πιστοποιητικό θα αναχωρήσει για την Αλεξάνδρεια.
http://www.newsit.gr

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Κ.Κ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΣΑΣ  ΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/2/2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ‘PANTAZIS ROYAL’. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟ.

Τσικνισμα και Ξεφάντομα στο Enleuko Caffe Bistro ΑΡΓΟΣ


Σας περιμένουμε όλους τη Τσικνοπεμπτη μετά τη 1 το μεσημέρι για ξεφάντομα και τσικνισμα...
Βασιλεως Γεωργιου Β3
En Lefko Cafe Bistro
αποδράστε από την καθημερινή πραγματικότητα στο πιο hot στέκι της πόλης, με τα μεγαλύτερα events και φυσικά με τις καλύτερες προτάσεις μας για τον καφέ, το ποτό και το δείπνο σας...

H σημερινή απεργία όπως αναμεταδόθηκε από το BBC


Greece general strike: Clashes erupt

More than 30,000 protesters marched to the Greek parliament Περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές βάδισαν προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Police in Athens have fired tear gas to disperse demonstrators hurling petrol bombs and stones as a 24-hour general strike grips Greece. H αστυνομία στην Αθήνα χρησιμοποιεί  χημικά δακρυγόνα για να απομακρύνει τους διαδηλωτές που αμύνονται με μολώτοφ και πέτρες, στην 24ωρη γενική απεργία που ξέσπασε στην Ελλάδα
The violence erupted during a rally by more than 30,000 angry workers near the Greek parliament. They object to the government's far-reaching budget cuts. Η βία ξέσπασε κατά τη διάρκεια του αγώνα περισσότερων από 30.000 θυμωμένων εργαζόμενων, γύρω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αντιπαρατίθενται στις επερχόμενες κυβερνητικές οικονομικές περικοπές The strike paralysed public transport. More than 100 flights were cancelled. Η απεργία παρέλυσε το δημόσιο. Περισσότερες από 100 πτήσεις ακυρώθηκαν! Many schools are closed and hospitals have reduced services. Small businesses have joined in, closing many shops. Πολλά σχολεία είναι κλειστά και νοσοκομεία έχουν μειώσει τις υπηρεσίες τους. Μικρές επιχειρήσεις συμμετέχουν, κλείνοντας πολλά καταστήματα. It is Greece's first major labour protest this year, as the government sticks to austerity cuts demanded under the terms of the country's international bail-out. Είναι η πρώτη μαζική  ελληνική  εργατική διαμαρτυρία αυτό το έτος, καθώς η κυβέρνηση επιμένει στις περικοπές που απαιτούνται κάτω από τους όρους της εθνικής ανάκαμψης.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΦΑΤΕ ΦΙΛΕΤΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ
Greek citizens denounced the minister primarily PROTOPAPAS Among other things they said You eat steaks and lobster, and send the bill to the people
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Πέσαμε πάλι από τα σύννεφα με Στρος-Καν και βία στα γήπεδα

Γράφει η Σοφία ΒούλτεψηΙανουάριος 2010, συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στην «Ουόλ Στρητ Τζέρναλ»: «Η Ελλάδα δεν έχει συζητήσει το ενδεχόμενο διάσωσης με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ή το ΔΝΤ. Η χώρα μας θα τα καταφέρει μόνη της. Δεν υπάρχει Σχέδιο Β για Διάσωση»!
Νέα πτώση από τα σύννεφα είχαμε το σαββατοκύριακο που πέρασε, με την αποκάλυψη της «Καθημερινής» και της δημοσιογράφου Κατερίνας Σώκου, σχετικά με τις δηλώσεις Στρος-Καν στην εκπομπή του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου Canal Plus που θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα και στο πλαίσιο της «αγιοποίησης» του επικεφαλής του ΔΝΤ, ενόψει των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Νέα πτώση από τα σύννεφα είχαμε και λόγω του αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, με τα γνωστά επεισόδια, τις αβρότητες, τα σεξιστικά υπονοούμενα και τις καταγγελίες. Όπως και με την οικονομία, έτσι και με την βία στα γήπεδα έχουν ασχοληθεί τόσο πολύ και τόσο υψηλά ιστάμενοι, που πιστέψαμε πως όλα πλέον πήγαιναν κατ’ ευχήν.

Βίοι παράλληλοι για την ελληνική πολιτική ζωή και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με την πολιτική ζωή εντελώς ποδοσφαιροποιημένη και το ποδόσφαιρο εντελώς πολιτικοποιημένο.

Βίοι παράλληλοι, διότι και στους δύο αυτούς χώρους, που ασκούν επιρροή στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, παρουσιάζονται τα ίδια ακριβώς φαινόμενα:

Όπως αποδεικνύεται αυτό που κυνηγούν και τα δύο στρατόπεδα είναι το έπαθλο. Για τους παράγοντες της πολιτικής έπαθλο είναι η εξουσία. Και την επιδιώκουν με κάθε μέσο και κυρίως με οχήματα  το ψέμα και την παραπλάνηση. Η πολιτική ως μέσο για να γίνεται καλύτερη η ζωή του λαού, απλώς δεν τους ενδιαφέρει.

Για τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, έπαθλο είναι το κύπελλο. Και το επιδιώκουν με κάθε μέσο και κυρίως με οχήματα τον φανατισμό και την βία. Ο αθλητισμός ως μέσο άσκησης και άμιλλας, απλώς δεν τους ενδιαφέρει.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, όλοι τους λένε διάφορα. Και κυρίως κάνουν ότι δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Οι παράγοντες της πολιτικής παριστάνουν ότι δεν βλέπουν τα καταστροφικά αποτελέσματα της ενασχόλησής τους με αυτήν και οι παράγοντες του ποδοσφαίρου παριστάνουν ότι δεν βλέπουν την βία στα γήπεδα. Το βλέπουμε αυτό ξεκάθαρα στις δηλώσεις και των δύο πλευρών.

Αν προσέξετε,  κατά καιρούς χρησιμοποιούν τις ίδιες εκφράσεις: «Δίνουμε μάχη για να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο» (της διαφθοράς, της βίας, της διαπλοκής). «Υπάρχει πρόβλημα οικονομικής ασφυξίας, αλλά φταίνε οι άλλοι» (οι φοροφυγάδες, το κράτος που δεν δίνει τις επιχορηγήσεις και τα μπόνους).

Και όλοι μαζί ασχολούνται με την φούστα του Σισέ και όχι με την φουστανέλα του Κολοκοτρώνη.

Και όλοι μαζί ειρωνεύονται τις φούστες – μπλούζες, ενώ γνωρίζουν ότι το ράσο δεν κάνει τον παπά. Και πως οι φούστες των δρεπανηφόρων της Μάνης αποδείχθηκαν πολύ πιο γενναίες από τα πανταλόνια των κοτζαμπάσηδων.

Οι βίοι είναι παράλληλοι και για έναν ακόμη λόγο. Μάλιστα επί του προκειμένου, το ποδόσφαιρο βρέθηκε ένα βήμα πιο μπροστά από την πολιτική: Μπορεί από τον Μάιο του 2010 στην Ελλάδα να νομοθετεί ο Στρος-Καν του ΔΝΤ, αλλά ήδη πέντε χρόνια νωρίτερα είχε νομοθετήσει ο Μπλάτερ της FIFA!  Δεν αντιδράσαμε τότε, το βρήκαμε φυσιολογικό. Οπότε, γιατί κοπτόμαστε για την σημερινή συμπεριφορά της τρόικας;

Ο κ. Στρος – Καν, λοιπόν, στην προσπάθειά του να υπογραμμίσει για άλλη μια φορά την προσωπική συμβολή του στη διάσωση της Ελλάδας, αλλά και την εμπιστοσύνη που τρέφει για το πρόσωπό του ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υποστηρίζει στην εκπομπή πως ο κ. Παπανδρέου έθεσε υπ’ όψιν του την ιδέα προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ τον Δεκέμβριο (ίσως και τον Νοέμβριο) του 2009. Και πως ο Στρος Καν κολακεύθηκε μεν από την πρόταση, αλλά επισήμανε στον κ. Παπανδρέου ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν αποδεκτό από την ΕΕ, καθώς θα επρόκειτο για μονομερή ανάμιξη του ΔΝΤ σε χώρα της ευρωζώνης.

Όλα αυτά, ο κ. Στρος Καν τα λέει για να αποδείξει – πάντα ενόψει γαλλικών προεδρικών εκλογών – και την διορατικότητά του, καθώς υπογραμμίζει ότι η εκτίμησή του επιβεβαιώθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου 2009 (γι’ αυτό και πιθανολογείται ότι η συζήτηση Παπανδρέου – Στρος-Καν μπορεί να έγινε ακόμη και τον Νοέμβριο του 2009). Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, ο κ. Παπανδρέου έθεσε τότε το θέμα στους ομολόγους του και εισέπραξε την κατηγορηματική τους άρνηση, ζητώντας μάλιστα και διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών.

Επί του προκειμένου, μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλεί η ποιότητα των πληροφοριών που λαμβάνουμε από τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, καθώς, όπως τουλάχιστον μας πληροφορεί ο Στρος-Καν, το θέμα ετέθη τότε, αλλά εμείς εδώ δεν μάθαμε τίποτε. Αντίθετα, αυτό που καλλιεργείτο ήταν κλίμα κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ.

Ο κ. Παπανδρέου επανήλθε στο θέμα και στο Συμβούλιο του Μαρτίου, υπό την μορφή απειλής και πίεσης προς την ΕΕ, προκειμένου οι ηγέτες της να συναινέσουν για την είσοδο της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης, ανάλογο με αυτόν που είχε εφαρμοστεί στην Ουγγαρία. Άλλωστε, όπως έχουμε ξαναπεί, ήδη από τον Νοέμβριο του 2008, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να ανατεθεί στο ΔΝΤ κεντρικός ρόλος για την πρόληψη των κρίσεων, αλλά με ευρωπαϊκή συμμετοχή. Και επομένως, ο «οδικός χάρτης» ήταν γνωστός και αποφασισμένος. Μόνο του το ΔΝΤ δεν θα μπορούσε να δράσει στην ΕΕ. Αλλά ούτε και η ΕΕ μπορούσε να δώσει λύσεις από μόνη της.

Το ζήτημα που τίθεται είναι για ποιον λόγο ο κ. Παπανδρέου θέλησε να συζητήσει πρώτα το θέμα με τον Στρος-Καν και δεν επεδίωξε μια λύση που θα συναποφασιζόταν στο πλαίσιο της ΕΕ.

Σε όλο αυτό το διάστημα των συζητήσεων για το πώς και τι – και μέχρι τις 25 Μαρτίου 2010, οπότε και συμφωνήθηκε ο μηχανισμός και ακούσαμε το «Καλό Κουράγιο» του Όλι Ρεν – η προπαγάνδα ότι «θα τα καταφέρουμε με τις δικές μας δυνάμεις» οργίαζε.

Το ουσιώδες πάντως είναι ότι ενώ ο κ. Παπανδρέου γνώριζε και έκανε διάφορες κινήσεις, προσπαθούσε συγχρόνως να κερδίζει χρόνο για να περάσει ο καιρός (κάτι που αποδείχθηκε μοιραίο), ώστε να βρεθεί σε απόσταση ασφαλείας από τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Επιγραμματικά θυμίζω:

Τον Νοέμβριο του 2009 ο πρωθυπουργός εμφανίσθηκε να χορεύει σάλσα στην Δομινικανή Δημοκρατία, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Δεν ήταν εικόνα ανήσυχου ανθρώπου αυτή. Τον ίδιο μήνα, η κυβέρνησή του έχανε τον χρόνο της με καυγάδες για την απόσυρση των αυτοκινήτων και την… εκτροπή του Αχελώου και για το αν θα ψηφίζουν ή όχι οι μετανάστες. Ξέσπασε τότε και ένας καυγάς περί παγώματος μισθών στα 2.000 ευρώ, με απόσυρση της σχετικής τροπολογίας.

Τον Δεκέμβριο του 2009, προσωπικά ο κ. Παπανδρέου έθεσε τέρμα στα περί παγώματος μισθών, με την περίφημη δήλωσή του «Δεν συζητώ πάγωμα μισθών» (συζητούσε, όμως, όπως αποδεικνύεται, με το ΔΝΤ). Και αντί να λάβει μέτρα, οργάνωσε συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την διαφθορά, ανακοίνωσε… πέντε νέες λεωφορειολωρίδες, έβαζε «σκιές» στα υπουργεία (παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού σκιώδεις κυβερνήσεις σχηματίζουν οι αντιπολιτεύσεις), συγκαλούσε το (live ακόμη) υπουργικό συμβούλιο με θέμα την ψήφο των μεταναστών, παρουσία του αρχιεπισκόπου, και δήλωνε: «Δεν θα πληρώσουν την κρίση οι μισθωτοί. Το πώς θα το κάνουμε είναι δικό μας ζήτημα».

Αλλά, ο κ Παπανδρέου είχε αφήσει ένα παράθυρο ανοιχτό - αν και πάλι δεν δώσαμε σημασία. Στις 30 Δεκεμβρίου του 2009, είχε πει συγκεκριμένα στο «Βήμα» για το ενδεχόμενο ανάμιξης του ΔΝΤ: «Μπορεί να σου προτείνουν κάτι που εσύ δεν είχες σκεφθεί και να το δεχθείς»!

Και μετά ξανάπιασε το βιολί του: «Ορθοπεταλιές» ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2010 από το Ζάππειο για τις 100 ημέρες της κυβέρνησής του, αποκλείοντας παράλληλα ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ ή εξόδου από την ευρωζώνη και φθάνοντας στο σημείο να πει «δεν έχω καμιά εισήγηση για αύξηση του ΦΠΑ, δεν αντιμετωπίζεται τέτοιο ενδεχόμενο»!

Κι’ ακόμη, επτά ώρες συζήτηση με τους «σοφούς» για την οικονομία και «θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες» (υπουργικό συμβούλιο) και «δεν χρειαζόμαστε έκτακτη ενίσχυση από την ΕΕ» (Νταβός) και «δεν υπάρχει Σχέδιο Β» (όλοι μαζί εν χορώ).

Υπενθυμίζουμε ότι στις 25 Ιανουαρίου 2010, μέσα σε τρεις ώρες οι επενδυτές πρόσφεραν στην Ελλάδα 25 δις ευρώ, έγιναν αποδεκτά μόνο τα 8 και ακριβώς επειδή δεν έγιναν δεκτά όλα το επιτόκιο των πενταετών ομολόγων διαμορφώθηκε μεσοσταθμικά στο ληστρικό 6,2%.

Φθάσαμε έτσι στον Φεβρουάριο του 2010 με όλους μαζί πάλι να δηλώνουν ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ» και τον κ. Παπανδρέου να διακηρύσσει από το αεροπλάνο της επιστροφής του από την Ινδία ότι «θα πληρώσουν οι έχοντες, δεν μπορεί να πέσουν τα βάρη στον απλό κόσμο». Και στην εκδήλωση της ΟΚΕ στο Ζάππειο: «Θα αποδείξουμε στην πράξη ότι λεφτά υπάρχουν. Ούτε ήπια προσαρμογή, ούτε σκληρά μέτρα. Δεν θα γίνω εκκαθαριστής της πτώχευσης». Τότε ακριβώς πάγωσαν και οι μισθοί (αν και τον Νοέμβριο είχε δώσει την ακριβώς αντίθετη εντολή).

Τα υπόλοιπα, τα γνωρίζετε. Μηχανισμός στήριξης τον Μάρτιο (το περίστροφο στο τραπέζι), η πρωθυπουργική δήλωση από το βήμα της Βουλής (16 Απριλίου) «το ΔΝΤ είναι ήδη εδώ»  και προσφυγή σε ΔΝΤ και λοιπούς στις 23 Απριλίου 2010 από το Καστελόριζο («ασφαλές καταφύγιο», «τα αντανακλαστικά μου τα σοσιαλιστικά ήταν να προστατέψω την πατρίδα»).

Αλλά αφού ασχολούμεθα  πότε με την κουτουλιά του Ζιζού και πότε με την φούστα του Σισέ και αφού ανεχθήκαμε τις  (νομοθετικές) παρεμβάσεις του Μπλάτερ και της FIFA,  η πορεία προς το ΔΝΤ ήταν προδιαγεγραμμένη…

Έρχεται ο "κρατικός υπάλληλος"

Ξεκίνησε η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία θα φέρει μετατάξεις και μεταγραφές. Εφαρμόζεται το Ενιαίο Μισθολόγιο. Εισάγεται η έννοια του κρατικού υπαλλήλου. Θα έχει τη δυνατότητα αλλαγής υπουργείων κάθε πέντε χρόνια. Αναμένεται μαζικό κύμα αιτήσεων για συνταξιοδότηση
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, βασική αρχή του νέου μισθολογίου θα είναι να λαμβάνουν τις ίδιες αποδοχές υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα, θέση, χρόνια προϋπηρεσίας και τομέα ευθύνης σε όλα τα υπουργεία.
Eτσι αναμένονται μειώσεις στους μισθούς 40.000 υπαλλήλων με υψηλά επιδόματα από 500 έως και 1.300 ευρώ, μειώσεις που θα κυμαίνονται μεταξύ 20% και 40%.
Αντίστοιχα οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι των υπόλοιπων υπουργείων που διαθέτουν τα ίδια προσόντα θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται από 10-20%.
Σήμερα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα επιθυμούσαν να εργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών όπου οι εργαζόμενοί του απολαμβάνουν επιδόματα που μερικές φορές ξεπερνούν και τα 1.000 ευρώ.

ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ

 Αφήνοντας πίσω τα δυσάρεστα περί δημοσίου χρέους και εκποίησης της ελληνικής γης θα ασχοληθούμε επιτέλους και με κάτι που αποτελεί μάστιγα για το μέσο Έλληνα πολίτη. Ποιος φταίει άραγε για την έξαρση της εγκληματικότητας; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, φρόνιμο θα ήταν να θέσετε αυτό το ερώτημα στους εκλεγμένους ηγέτες της χώρας μας. Λαϊκισμός; Διαβάστε με προσοχή:
   Η ολοένα αυξανόμενη φτώχεια και μιζέρια οδηγεί σε σημαντική αύξηση ορισμένων αδικημάτων σε όποια κοινωνία ανά την υφήλιο και αν λάβει χώρα. Τα κυριότερα είναι οι κλοπές, οι ληστείες(δηλαδή οι κλοπές με την άσκηση βίας ή απειλών) και τα χαρακτηριζόμενα ως οικονομικά εγκλήματα με πρωταγωνιστή τις απάτες.
   Δεδομένου ότι η εξαθλίωση θα επιφέρει επιπλέον ταλαιπωρία στους πολίτες και δια μέσω κρουσμάτων κλοπών και ληστειών, θα περιοριστούμε στη σημαντικότερη αιτία της εξάπλωσής τους. Η αναφορά γίνεται στον αστείο διωκτικό χαρακτήρα του κράτους, το οποίο θέσπισε ΄΄ δρακόντειους΄΄ νόμους για την πάταξη των εν θέματι εκνόμων ενεργειών. Βλέπετε, ο επίδοξος κακοποιός δεν πρόκειται να αναχαιτιστεί μόνο με την προληπτική ή την κατασταλτική δράση της ελληνικής αστυνομίας. Ως εν δυνάμει μελλοντικά θύματα οφείλουμε να εισέλθουμε στη θέση των δραστών.
   Δεν έχω τα απαραίτητα προς το ζην ή θέλω να τα έχω όλα χωρίς να εργάζομαι, μπορώ να αγοράσω εύκολα ένα ψεύτικο όπλο(πλην όμως πείθει για αληθινό) από κάποιο κατάστημα παιχνιδιών γιατί ακόμα δεν έχω το σθένος να τελέσω βαρύτερο έγκλημα, η αστυνομία δεν έχει επαρκείς περιπολούσες δυνάμεις και………………… λόγω του καταπληκτικού ΄΄ Νόμου Καστανίδη ΄΄ κανένας δεν προφυλακίζεται για κακουργήματα που επισύρουν ποινή κάθειρξης πέντε (5) έως δέκα (10) έτη!!!!! Άραγε, τι με αποτρέπει για να εισέλθω στο κλαμπ των παρανόμων;
   Όσο και φαντάζει απίστευτο στον ανθρώπινο νου το 2011 ζούμε, μεταξύ άλλων, σε ένα περιβάλλον πλήρους κατασταλτικής αναρχίας. Ειδικότερα, κάποιος κλέβει χρυσαφικά από το σπίτι σας αξίας 5.000€, δηλαδή διαπράττει κλοπή (πλημμέλημα), και συλλαμβάνεται. Οδηγείται στην αυτόφωρη διαδικασία όπου του ορίζεται τακτική δικάσιμος από τον εισαγγελέα και αφήνεται ελεύθερος. Την επομένη κλέβει το αυτοκίνητο του γείτονά σας αξίας 20.000€, δηλαδή και πάλι διαπράττει κλοπή (πλημμέλημα), αλλά για κακή του τύχη συλλαμβάνεται. Ξανά οδηγείται στην αυτόφωρη διαδικασία όπου ο εισαγγελέας του ορίζει τακτική δικάσιμο και αφήνεται ελεύθερος. Τη στιγμή που εξέρχεται του δικαστικού μεγάρου αγοράζει ένα μαχαίρι και λίγο μετά με την απειλή του ληστεύει ένα περιπτερά αφαιρώντας του 400€, δηλαδή διαπράττει κακούργημα που τιμωρείται(λόγω του μεγέθους του ποσού) με κάθειρξη 5-10 έτη. Πάντα άτυχος συλλαμβάνεται και εφαρμόζεται σε βάρος του η αυτόφωρη διαδικασία, όπου οδηγείται στον ανακριτή( ασχολείται με κακουργηματικές παραβάσεις). Εκεί του ορίζεται τακτική δικάσιμος και επιπλέον τα ΄΄απάνθρωπα ΄΄ μέτρα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφανίσεως του στο οικείο αστυνομικό τμήμα κάθε 1η του μήνα!!!! Η ιστορία συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό και τα αφαιρεθέντα ποτέ δεν ξεπερνούν πολύ σε αξία τα προαναφερόμενα μεγέθη. Αποτέλεσμα; Ο ίδιος δράστης θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας……..
   Στις 18/12/09 δημοσιεύτηκε ο νόμος 3811/09 σύμφωνα με τον οποίο για να προφυλακιστεί κάποιος για κακούργημα με κάθειρξη έως 10 έτη θα πρέπει από το ποινικό του μητρώο να προκύπτει ότι έχει καταδικαστεί α μ ε τ ά κ λ η τ α σε τουλάχιστον άλλες δύο ομοειδείς ποινές. Βέβαια, για να καταδικαστεί κάποιος αμετάκλητα θα πρέπει να δικαστεί πρωτόδικα, όταν γίνει δηλαδή το δικαστήριο στην ημερομηνία που ορίστηκε τακτική δικάσιμος και το εφετείο μήνες αργότερα, αφού πρώτα ασκηθεί η σχετική έφεση κατά της απόφασης του πρωτοδικείου. Με λίγα λόγια σε περίπου 3 χρόνια, αν λάβουμε υπόψη και τις διάφορες αναβολές.
   Όλα όσα προαναφέρθηκαν αποκτούν μεγαλύτερη αξία αν τα θεωρήσατε υπερβολικά ή αστεία όσο τα διαβάζατε, γιατί απλά …… ισχύουν. Ως αντιστάθμισμα δίνεται η αποσυμφόρηση των φυλακών. Πράγματι, ανθρώπινη αφορμή, αλλά πώς θα νιώθατε αν εκείνος που σας αφαίρεσε αντικείμενα μεγάλης ή συναισθηματικής αξίας μπορεί την επομένη της σύλληψης του να περνά έξω από το σπίτι σας;
   Η λύση στην αποσυμφόρηση των φυλακών είναι μόνο η χάραξη πολιτικών που θα προσφέρουν οικονομική ευημερία στους πολίτες. Η επόμενη λύση δεν ευσταθεί να βλέπει στη θέσπιση νόμων οι οποίοι δε θα τιμωρούν στην ουσία εκείνους που ασελγούν σε όσα με κόπο και θυσίες απέκτησε ο απλός πολίτης.
   Η σύγχρονη πολιτική προσβλέπει σε δημιουργία μηχανισμών εσόδων στο κράτος. Γιατί όχι; Όλες οι κλοπές και οι ληστείες να τιμωρούνται απευθείας με διοικητικά πρόστιμα, χωρίς να κρατείται ο δράστης. Ποιον ιθύνοντα μπορεί να νοιάζει η αγωνία και η ταλαιπωρία του κόσμου; Ειδικά σε εποχές…. Μνημονίου!!!!

Ανάβαση στο Παλαμήδι


Τα 857 σκαλοπάτια μπορεί να φαίνονται ατέλειωτα, αλλά η θέα αποζημιώνει
Του Ντινου Κιουση
«Ολα τα κάστρα κι αν χαθούν και όλα κι αν ρημάξουν
Το Παλαμήδι το όμορφο θεός να το φυλάει.»
(Δημοτικό)
«Ολα τα κάστρα κι αν χαθούν και όλα κι αν ρημάξουν Το Παλαμήδι το όμορφο θεός να το φυλάει.»
(Δημοτικό)
Ενα όμορφο κάστρο, που παρ' όλη τη βαριά ιστορία του, θεωρείται must για όλους τους επισκέπτες του Ναυπλίου. Και βέβαια η θέα από εκεί προς το Ναύπλιο κι όλο τον Αργολικό είναι εξαίρετη.
Το Παλαμήδι είναι ένα από τα τρία φρούρια του Ναυπλίου, της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας. Τα άλλα δύο είναι η Ακροναυπλία (Ιτς Καλέ) και το Μπούρτζι.
Θεωρητικώς... απόρθητοΚατασκευάστηκε το 1687 από τους Βενετούς και συγκεκριμένα από τον Φραγκίσκο Μοροζίνη, ύστερα από την κατάληψη του λόφου στον οποίο βρίσκεται, μετά σφοδρή μάχη με τους Οθωμανούς, κατά τον Βενετοτουρκικό Πόλεμο. Ο σκοπός ήταν να αποτελέσει το κύριο αμυντικό στήριγμα του Ναυπλίου, που ήταν η πρωτεύουσα της Πελοποννήσου. Τα τελευταία οχυρωματικά έργα έγιναν όμως κατά τη δέυτερη περίοδο της Ενετοκρατίας, σε σχέδια του μηχανικού Grimani από τον αρχιστράτηγο και ναύαρχο της Βενετίας, τον Agostino Sagredo, και τελείωσαν το 1713. Τότε, θεωρήθηκε μνημείο οχυρωματικής τεχνικής, επειδή περιελάμβανε 8 μικρά αυτόνομα οχυρά, που το καθένα μπορούσε, σε περίπτωση ανάγκης, να βάλλει κατά των άλλων. Οι προμαχώνες συνδέονται μεταξύ τους με έναν αυλόγυρο, που ονομάζεται τείχος του περιβόλου. Αυτά τα 8 οχυρά (προμαχώνες) είχαν αρχικά ονόματα βενετσιάνικα, μετά τουρκικά και τέλος, αρχαία ελληνικά (Λεωνίδας, Μιλτιάδης, Αχιλλέας, Θεμιστοκλής κ. λ. π.).
Παρ' όλο που τότε εθεωρείτο απόρθητο, κυριεύθηκε σχεδόν αμαχητί από τους Τούρκους το 1714 στον τελευταίο Βενετοτουρκικό Πόλεμο.
Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, οι Τούρκοι οχυρώθηκαν στο Παλαμήδι. Οι Eλληνες οπλαρχηγοί έκριναν σωστά ότι η εκπόρθησή του θα έδινε στον αγώνα ένα σπουδαίο φρουριακό συγκρότημα και μια εστία κατάλληλη για την κυβέρνηση. Μετά πολλές προσπάθειες και αποτυχίες, τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου του 1822, ο Στάικος Σταϊκόπουλος με τον Μοσχονησιώτη και 350 επιλεγμένους αγωνιστές κατόρθωσαν να καταλάβουν τον προμαχώνα Αχιλλέα (Γιουρούς - Ντάπια) και να καταλάβουν το Παλαμήδι. Επειτα από λίγο έφθασε ο Κολοκοτρώνης, ο οποίος ανάγκασε τη φρουρά του Ναυπλίου να παραδοθεί και να υπογράψει συνθήκη. Εκτοτε, κάθε χρόνο στις 30 Νοεμβρίου εορτάζεται η επέτειος της αλώσεως.
Ο λόφος πάνω στον οποίο βρίσκεται έχει ύψος 216 μέτρα και η ανάβαση στο Παλαμήδι γίνεται είτε μέσω αμαξιτής οδού, που σημειωτέον διανοίχτηκε τη δεκαετία του '50, είτε μέσω των ατέλειωτων 857 σκαλοπατιών του, που ανακαινίσθηκαν την εποχή του Οθωνα. Προηγουμένως, ανέβαιναν μέχρι ενός σημείου του βράχου μέσα από τις βενετσιάνικες γαλαρίες, που σώζονται ακόμη στα δεξιά της σκάλας. Μετά την Επανάσταση, το Παλαμήδι χρησίμευσε σαν φυλακή και τόπος εκτελέσεων. Εδώ θάφτηκε, υπέφερε και πέθανε η «λεβεντιά» της Ελλάδας και της Ανατολής, οι φονιάδες και οι κοντραμπατζήδες, όπως λέει ο Βενέζης.
Οι δήμιοι στο ΜπούρτζιΣτο Αλωνάκι, λίγα βήματα έξω από το κάστρο, είχε στηθεί η καρμανιόλα (Γκιλοτίνα), η οποία βρίσκεται στο εγκληματολογικό μουσείο των Αθηνών. Και να ξέρετε πως στο γραφικό μικρό φρούριο του Μπούρτζι ήταν η κατοικία των δημίων του Ναυπλίου, ενώ για μικρό διάστημα λειτούργησε και ως ξενοδοχείο!
Γυρίζοντας μέσα στο κάστρο θα δείτε παντού ανάγλυφο το λιοντάρι του Αγίου Μάρκου, το έμβλημα και θυρεό της Βενετίας. Εκεί μέσα θα βρείτε και το ιστορικό εκκλησάκι του Αποστόλου Ανδρέα, κτισμένο από την εποχή των Ενετών.
Και, βέβαια, να επισκεφθείτε το κελί του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα στον κεντρικό προμαχώνα, διότι, το 1833, κατά τη διάρκεια της αντιβασιλείας, «η πατρίς ευγνωμονούσα» φυλάκισε τους δύο αγωνιστές. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποφυλακίστηκε 11 μήνες μετά, έπειτα από χάρη του βασιλιά Οθωνα. Αν μετά την ανάβαση εξακολουθείτε κι έχετε διάθεση για μια άλλη «βουτιά στην ιστορία», τότε κάντε και μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια του Ναυπλίου να δείτε βενετσιάνικα μπαλκόνια, τουρκικά σιντριβάνια και όμορφα νεοκλασικά. Να δείτε ακόμα τα σπίτια των αντιβασιλέων Αρμανσμπεργκ και Μάουερ, το πρώτο υπουργείο Στρατιωτικών, την πρώτη Ελληνική Βουλή, τον πορφυρό θρόνο του Οθωνα στον Ναό του Αγίου Γεωργίου, την αποθήκη του ενετικού στόλου, που κτίστηκε το 1713 και σήμερα στεγάζει το Aρχαιολογικό Mουσείο και πολλά άλλα, όλα άρρηκτα δεμένα με τη νεότερη ελληνική ιστορία.
Αν πάλι δεν έχετε τέτοια διάθεση, στο Ναύπλιο θα βρείτε μια πληθώρα από μικρά και μεγάλα καφέ και μπαράκια για κάθε γούστο. Καλή σας εκδρομή!

Αν ο Πάγκαλος ήταν


Αν ο Πάγκαλος ήταν


  •  στρουμφάκι, θα ήταν ο Λιχούδης.




  • ζώο, θα ήταν ελέφαντας.










  •  Γαλάτης, θα ήταν ο Οβελίξ.





  • σκύλος, θα ήτανε μπουλντόγκ.








  • θανάσιμο αμάρτημα, θα ήταν η λαιμαργία.




  • Αν ο Πάγκαλος ζούσε στη θάλασσα, θα ήταν φάλαινα.








  • άθλημα, θα ήτανε το σούμο.








  • φαγητό, θα ήτανε κεφτές.






  • θεότητα, θα ήτανε ο Βούδας.








  • φρούτο, θα ήτανε καρπούζι.








  • αριθμός, θα ήταν το μηδέν.








  •  σουβλάκι, θα ήταν δίπιτο απ' όλα.





  • παραμύθι, θα ήταν τα 3 γουρουνάκια (και τα 3!)







  •  ψάρι, θα ήτανε "τόνος"!








  • Αν ο Πάγκαλος έπαιζε στο "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", θα ήταν το μπαλκόνι.







  • Αν ο Πάγκαλος δεν ήτανε πολιτικός, θα ήταν κρεοπώλης.
  •  κανίβαλος, θα μας έτρωγε όλους.






  • παροιμία, θα ήταν ο παπάς ο παχύς.








  •  αστείο, θα ήτανε "χοντράδα".







  • μέρος του σώματος, θα ήτανε το παχύ έντερο.







  • Αν τα κιλά του Πάγκαλου ήτανε χρυσάφι, θα σωνόταν η Ελλάδα.









http://polylitoikairoi.blogspot.com/2011/02/blog-post_3843.html

Να φέρουν οι απατεώνες πίσω τα χρήματα, που «έφαγαν» και να πληρώσουν τα χρέη τους!


polite-DSΕτοιμάζονται να ξεπουλήσουν την δημόσια περιουσία μας!
Έχουν ήδη «παραχωρήσει δωρεάν» τις υποδομές μας (δρόμους, συγκοινωνίες κλπ)!
Θα Τους Αφήσουμε;
Να φέρουν οι απατεώνες πίσω τα χρήματα, που «έφαγαν» και να πληρώσουν τα χρέη τους!
Ο πρωθυπουργός, στις συνεντεύξεις του, προσπαθεί να μας πείσει ότι αν θυσιαστούμε θα σωθούμε! «ή αλλάζουμε την Ελλάδα ή καταδικάζουμε την Ελλάδα. Γιατί τα ψέματα τελείωσαν. Ή τώρα αποφασίζουμε τα αυτονόητα, όσα δηλαδή δεν τολμήσαμε, πολλές φορές, λόγω πολιτικού κόστους ...» δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ(1). Μερικούς μήνες αργότερα, η εγκάθετη κυβέρνηση της μειοψηφίας των Ελλήνων αποφάσισε να ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία της χώρας μας στους παγκόσμιους τοκογλύφους. StathisΌσοι διεκδικούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τους δημόσιους δρόμους και χώρους, που έχουμε σαν καταναλωτές-πολίτες ήδη πληρώσει στο πολλαπλάσιο, θεωρούνται «τζαμπατζίδες». Όσοι πλήρωσαν φόρους για να έχουν κοινωνικά μέσα μεταφοράς ανθρώπων, παίρνουν πανάκριβα μέσα «μαζικής» μεταφοράς - σαρδελοποίησης! Ενώ αυτοί που δεν πλήρωσαν φόρους νόμιμα είτε παράνομα κυκλοφορούν με λιμουζίνες. Όσοι πίστεψαν ότι οι θυσίες είναι προσωρινές, εξαπατήθηκαν, γιατί τώρα οι τοκογλύφοι απαιτούν να πάρουν το «σπίτι» μας, την δημόσια περιουσία, που την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι καταναλωτές αυτής της χώρας, οι οποίοι είναι αυτοί, που προπληρώνουν ολάκερους τους φόρους τους. Είναι αυτοί, που δημιουργούν τα αγαθά σ’ αυτή την χώρα! Σ’ ένα θα συμφωνήσουμε με τον Πρωθυπουργό:

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Οι Ορθοπεταλίες σας

Άργος, Κυριακή 20 Φεβρουαρίου (στις 6.30μμ) στην Λαϊκή Αγορά, μεταμφιεσμένοι με τα ποδήλατα. Κουδούνια ή σφυρίχτρες θα πρέπει να προμηθευτείτε από μόνοι σας
. Από εκεί θα εξορμήσουμε σε 2 γειτονιές στον Νέο Κόσμο και στο Σταροπάζαρο με χορούς κρασί ίσως και εδέσματα.
Δεν χρειάζεται να είστε μέλη μας για να συμμετάσχετε, οι Ορθοπεταλιές, όπως και το Καρναβάλι είναι ανοιχτά σε όλες-ους.
Προσοχή, τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύοντ...αι από ενήλικες και οι στολές να μην δυσχεραίνουν την οδήγηση του ποδηλάτου και τα ποδήλατα να έχουν επαρκή φωτισμό.
Πληροφορίες για τις διαδρομές θα αναρτώνται στο

: http://orthopetaliesargolidas.blogspot.com/

Απόσυρση ΙΧ με όφελος έως 2.800 ευρώ ξεκινά από τη Δευτέρα


Το όφελος για τον καταναλωτή αυξάνεται ανάλογα με τον κυβισµό του νέου µοντέλου που θα επιλέξει να αγοράσει
Το όφελος για τον καταναλωτή αυξάνεται ανάλογα με τον κυβισµό του νέου µοντέλου που θα επιλέξειΑρχίζει από τη Δευτέρα η εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων, η άδεια κυκλοφορίας των οποίων έχει εκδοθεί έως τις 31/12/1998.

Το όφελος για τον καταναλωτή είναι από 300 έως 2.800 ευρώ, ενώ παράλληλα οι εταιρείες προσπαθούν να δελεάσουν τους υποψήφιους αγοραστές με επιπλέον προσφορές.

Η διαδικασία της απόσυρσης θα διαρκέσει έως τις 20 Δεκεμβρίου 2011, ενώ προϋπόθεση είναι να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011 καθώς και τυχόν οφειλές προηγούμενων ετών.

Το όφελος για τον καταναλωτή αυξάνεται ανάλογα με τον κυβισµό του νέου µοντέλου που θα επιλέξει να αγοράσει.

Στα ΙΧ έως 900 κυβικά εκατοστά θα γλιτώσει μέχρι 300 ευρώ, στην κατηγορία από 901 έως 1.400 κ.εκ. το µέγιστο όφελος φτάνει τα 960 ευρώ, στα 1.401 έως 1.600 κ.εκ. η τιµή του καινούργιου αυτοκινήτου µειώνεται έως 1.430 ευρώ, µεταξύ 1.601 και 1.800 κ.εκ. η μείωση ανέρχεται  έως 2.100 ευρώ και από 1.801 έως 2.000 κ.εκ. ο αγοραστής γλιτώνει έως 2.800 ευρώ.

Για παράδειγμα, για απόσυρση και αγορά ΙΧ 1.200 κυβικών, χονδρικής αξίας 9.000 ευρώ και λιανικής γύρω στα 12.000 ευρώ, το τέλος ταξινόμησης υπολογίζεται ως 12% Χ 9.000 ευρώ = 1.080 ευρώ.

Άρα, το όφελος είναι 6.000 Χ 12% =720 ευρώ και θα πληρωθεί τέλος 360 ευρώ (3.000 Χ 12%).

Σε απόσυρση και αγορά ΙΧ 1.600 κ.εκ. χονδρικής αξίας 15.000 ευρώ και λιανικής γύρω στα 22.000 ευρώ, το τέλος ταξινόμησης υπολογίζεται ως 15.000 Χ 30%=4.500 ευρώ.
Έτσι, το όφελος είναι το 65% του τέλους μέχρι 11.000 ευρώ, δηλαδή όφελος = 65% (11.000 Χ 30%) =65% 3.300 = 2.145 ευρώ, δηλαδή θα πληρώσει τέλος 2.355 ευρώ.
Η εργοστασιακή αξία των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων υπολογίζεται ανάλογα με την «ηλικία» τους, συγκριτικά με την αρχική τιμή.
1) Για τον πρώτο χρόνο, η μείωση θα ανέρχεται σε 1,30% για κάθε μήνα κυκλοφορίας, για τον δεύτερο σε 0,70% και για τον τρίτο χρόνο σε 0,50%
Για τα πέντε επόμενα χρόνια, η μείωση είναι 0,40% για κάθε μήνα κυκλοφορίας., για τα τρία επόμενα χρόνια 0,30%, για τα δύο επόμενα χρόνια 0,20% και για τα επόμενα χρόνια, η μείωση θα ανέρχεται σε 0,10% για κάθε μήνα κυκλοφορίας.
Σημειώνεται ότι εκτός από την απόσυρση, εισαγωγείς και έμποροι αυτοκινήτων προχωρούν σε επιπλέον προσφορές, προκειμένου να δελεάσουν τους αγοραστές.

Newsroom ΔΟΛ

Τα γεγονότα αυτά δεν είναι από άλλη χώρα. Εδώ στην Ελλάδα του 2011, στην Κερατέα της Αττικής

http://www.youtube.com/user/glamor111Τα γεγονότα αυτά δεν είναι από άλλη χώρα. Εδώ στην Ελλάδα του 2011, στην Κερατέα της Αττικής 8-2-2011 Ο νεαρός συνελήφθη «στο σωρό» λίγα μέτρα από την πόρτα του σπιτιού του, δεν φορούσε κουκούλα και κακοποιήθηκε βάναυσα από θρασύδειλους ένστολους που προσβάλουν το σώμα της αστυνομίας. Σύμφωνα με καταγγελία συγγενικών του προσώπων οι αστυνομικοί του έσπασαν το χέρι και τελικά με καθυστέρηση δύο ημερών και με αφόρητους πόνους, τον πήγαν στο νοσοκομείο ενώ το σπάσιμο στο κόκαλο είχε ήδη αρχίσει να «θρέφει» στραβά!
These events are not from another country. Here in Greece in 2011, the Horn of Attica 08/02/2011 The boy was arrested "in the pile" a few meters from the door, he wore a hood and brutally beaten by uniformed bully that affect the body the police. According to the complaint related persons of the officers broke his hand and finally two days late with unbearable pain, he was taken to hospital while breaking the bone had begun to "nourish" wrong!
  http://enomenoiblogers.blogspot.com