Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Πρωταθλήτρια στην εγκληματικότητα η Αγία Τριάδα

http://paratiritis-news.blogspot.com
Διακίνηση ναρκωτικών, φόνος, ληστείες και συγκρούσεις
Πληρώνουν οι κάτοικοι την ανικανότητα της Αστυνομίας

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι με τα συνεχή κρούσματα εγκληματικότητας 
Οι Αρχές έχουν χάσει τον έλεγχο και υπάρχει ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι 

Η κατάσταση στην Αγία Τριάδα
πραγματικά έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Δεν πέρασε ούτε εβδομάδα από τη σύλληψη πέντε μαθητών για διακίνηση χασίς στο Γυμνάσιο της περιοχής και χθες το βράδυ συνελήφθησαν τρεις Αφγανοί για τον ίδιο λόγο. Όλα ξεκίνησαν από τη μικροποσότητα που βρέθηκε στα χέρια τριών μαθητών της πρώτης Γυμνασίου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τους τα είχαν πουλήσει οι Αφγανοί οι οποίοι άραζαν έξω από το σχολείο για να βρουν "πελατεία" στα μικρά παιδιά...

Οι αρχές σε αυτή την περίπτωση (επιτέλους) έκαναν σωστά τη δουλειά τους καθώς τους παρακολούθησαν μέχρι το κατάλυμά τους. Επρόκειτο για την αυλή μιας αγροικίας στην οποία τους συνέλαβαν την ώρα που έβαζαν χασίς μέσα σε σπιρτόκουτα με σκοπό την πώλησή τους.


 Όταν μιλάμε για χασίς δεν αναφερόμαστε σε 5-6 τσιγαριλίκια άντε 10 αλλά για περισσότερο από μισό κιλό! Για την ακρίβεια βρέθηκαν στην κατοχή τους  νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 624 γραμμάρια χασίς και άλλα 15 γραμμάρια τα οποία ήταν μέσα σε 7 σπιρτόκουτα.

Βέβαια οι Αφγανοί δεν έδιναν χασίς αποκλειστικά σε μαθητές αλλά είναι ενδεικτικό ότι σε έναν μαθητή πούλησαν μέσα σε ένα μήνα 8 φορές, με τον ανήλικο να πληρώνει 10 ευρώ για το κάθε σπιρτόκουτο.

Αφήνουμε το θέμα των ναρκωτικών και περνάμε σε άλλη εγκληματική παράβαση...


Στην αρχή της εβδομάδας είχαμε δολοφονική επίθεση εναντίον νεαρού Ρουμάνου από δύο δράστες που του είχαν στήσει καρτέρι. Τον περίμεναν να εμφανιστεί και μόλις τον είδαν τον μαχαίρωσαν στη μέση του δρόμου μπροστά στα μάτια των περαστικών. Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι...

Είναι αξιοσημείωτο πως τα παραπάνω σημαντικά γεγονότα συνέβησαν σε διάστημα μίας εβδομάδας!

Αν συνεχίσουμε να γράφουμε όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο στην Αγία Τριάδα που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί Texas της Αργολίδας, θα χρειαζόσασταν μία μέρα για να τα διαβάσετε..


Μέσα στο 2010 είχαμε ... απ' όλα! Προπηλακισμοί από τσιγγάνους σε νομαρχιακό σύμβουλο, στον διευθυντή του δημοτικού σχολείου και τον ξυλοδαρμό ενός γονέα που προσπάθησε να τον προστατεύσει, συμπλοκή Πακιστανών με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός, μία ληστεία περιπτέρου και τον ξυλοδαρμό του ιδιοκτήτη της αλλά και τη διάρρηξη του καφενείου που βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο όπου οι δράστες έκλεψαν μέχρι και τις τυρόπιτες!

Εδώ δεν δίστασαν άγνωστοι να κλέψουν τάσια και ζάντες από αυτοκίνητα τη μέρα της Ανάστασης του περασμένου έτους, μέχρι και κότες έχουν κλαπεί στην Αγία Τριάδα!

Στα τέλη Μαίου εκείνης της χρονιάς υπήρξαν και οι βανδαλισμοί στο Κοιμητήριο του Μέρμπακα με κλοπές σταυρών, καντηλιών και άλλων "λαφύρων".

Οι κλοπές στις περιοχές του πρώην Δήμου Μιδέας είναι δεκάδες, από πορτοφόλια μέχρι ένοπλες ληστείες όπως είχε συμβεί σε ιδιοκτήτη ψησταριάς στην Αγία Τριάδα που τον ακινητοποίησαν με καραμπίνα και εξαφανίστηκαν με τις εισπράξεις.


Αποκορύφωμα της περσινής χρονιάς ήταν η ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας με τους δράστες να κάνουν διάρρηξη στο ΑΤΜ και να εξαφανίζονται με τα χρήματα. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το αυτοκίνητό τους σε μπλόκο αλλά κατάφεραν να τους χάσουν μέσα από τα χέρια τους...

 Το 2011 η εγκληματικότητα στην Αγία Τριάδα συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς καθώς η Αστυνομία δεν κάνει το καθήκον της όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι και όπως φαίνεται από τα γεγονότα. Αν όμως δεν λάβει μέτρα πολύ φοβόμαστε ότι τα κρούσματα θα συνεχιστούν σε ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς.

Είναι ντροπή να αφήνουν τους κατοίκους του πρώην Δήμου Μιδέας ανυπεράσπιστους, το έχουμε γράψει στο παρελθόν και θα το ξαναγράψουμε... Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει για να ενδιαφερθούν οι Αρχές για αυτές τις περιοχές, να φοβούνται οι κάτοικοι να κυκλοφορήσουν στο δρόμο ή να συμβιβαστούν οι γονείς με το ενδεχόμενο να γυρίσουν τα παιδιά τους από το σχολείο με χασίς μέσα στη σχολική τους τσάντα;


Βρήκαμε κάποια από τα περιστατικά που σας αναφέραμε μέσα στις σελίδες του Ηλεκτρονικού ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ και σας τα παρουσιάζουμε με τους συνδέσμους τους. Δεν τα βρήκαμε όλα τα ρεπορτάζ μας αφού ο χρόνος ήταν περιορισμένος αλλά είναι τα πιο σημαντικά, (πιθανότατα να έχουν συμβεί και άλλα και να μην τα έχουμε πληροφορηθεί), μπορείτε να τα διαβάσετε και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Ελπίζουμε να ενδιαφερθούν οι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί και να λάβουν μέτρα προτού τα πράγματα ξεφύγουν τελείως από τον έλεγχο, αν δεν έχουν ξεφύγει ήδη....
Ιάσονας Μουσταΐρας
www.paratiritis-news.com

Σχετικές ειδήσεις για την Αγία Τριάδα:

Συμπλοκή Πακιστανών- Κάντε κλικ εδώ

Μπαράζ κλοπών στην Αγία Τριάδα - Κάντε κλικ εδώ

Βανδαλισμοί στο Κοιμητήριο του Μέρμπακα - Κάντε κλικ εδώ

Ληστεία με καραμπίνα - Κάντε κλικ εδώ

Ληστεία ΑΤΜ - Κάντε κλικ εδώ

Ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα - Κάντε κλικ εδώ

Χασίς σε σχολείο - Κάντε κλικ εδώ

Δολοφονία στο δρόμο - Κάντε κλικ εδώ

"Είμαι αστυνομικός, είμαι εξοργισμένος και δεν πληρώνω ούτε εγώ διόδια"


Είμαι αστυνομικός και υπηρετώ σέ μάχιμη υπηρεσία . Έχω υποστεί μείωση του μισθού μου κατά 150 ευρώ, επίσης και στα δώρα. Επίσης και στό ασφαλιστικό ζημιώθηκα όπως όλοι οι Έλληνες.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΕΙΝ.

Γι' αυτό είμαι εξοργισμένος διότι με αναγκάζουν...
 (αν αρνηθείς εκτέλεση εντολής τείθεσε σε διαθεσιμότητα και μετά αποτάσσεσαι από το σώμα) να έρθω αντιμέτωπος με πολίτες πού αγωνίζονται και για τά δικά μου αιτήματα..

Βγάζουν διαταγές για τους αγρότες (όταν οί οικογένειες μας είναι αγρότες) που δέν έχουν βγεί ούτε επί χούντας κάθονται στα γραφεία τους και στέλνουν εμένα να βγάλω τό φίδι από την τρύπα.

Με στέλνουν στην Κερατέα να αντιμετωπίσω ανθρώπους με δίκαια αιτήματα όπου τραυματίζονται κάθε μέρα και πολίτες και αστυνομικοί (οί οποίοι έχουν διαταχθεί).

Είμαι εξοργισμένος γιατί με βάζουν απέναντι σε όλες τίς κοινωνικές ομάδες ενώ έπρεπε να διαδηλώνω μαζί τους και ΑΥΤΟΙ κάθονται στα γραφεία τους και το διασκεδάζουν. (ΟΠΟΥ…ΑΥΤΟΙ= ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ).
ταχαλια

Οι αρμοδιότητές μου: έλεγγχος καταστημάτων – πολεοδομικά – επίδοση εγγράφων - επίδοση στρατιωτικών εγγράφων - έλεγχος βιβλίων ρεπώ οδηγών λεωφορείων - ειδικών αδειών ταξί - τιμολογίων δελτίων αποστολών  – κ.α .πού ανήκουν σέ άλλα υπουργεία.

Τέλος είμαι εξοργισμένος διότι με υποχρεώνουν στέλνοντας με να προστατεύσω Ανωνυμες Εταιρείες (Βλέπε π.χ. Ολυμπιακός), να επιβάλλω πρόστιμα για τά διόδια και στα Μ.Μ.Μ. να έρχομαι αντιμέτωπος και με άλλες κοινωνικές ομάδες και το σοβαρότερο να ΓΙΝΟΜΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ..

Υ.Γ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Π.Ι.


Επιστολή των εργαζόμενων ΕΠΑΣ & ΙΕΚ ΟΤΕΚ Ναυπλίου


Για τη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Ναυπλίου Επιστολή των εργαζόμενων ΕΠΑΣ & ΙΕΚ ΟΤΕΚ Ναυπλίου 
Με αφορμή την 1η Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο στις 29/01/2011 και την ευτυχή συγκυρία να πραγματοποιηθεί αυτή στο Ναύπλιο θα θέλαμε να τοποθετηθούμε σε ένα πρόβλημα επίκαιρο, μείζονος σημασίας για τον Τουρισμό.
Ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), πρώην Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων, αποτελεί τον κύριο δημόσιο φορέα για την επαγγελματική εκπαίδευση στελεχών του τουρισμού στη χώρα μας...
Είναι πολύ σημαντική η προσφορά του, διότι όπως όλοι γνωρίζουμε, η επιβίωση και η ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων περνά μέσα από την ποιοτική εκπαίδευση των στελεχών και είναι ένας σίγουρος δρόμος για την βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας στην οικονομία μας που νοσεί. —
Ο Οργανισμός λειτουργεί από το 1972 έως και σήμερα, πατώντας σε γερές βάσεις, με υλικοτεχνική υποδομή και έγκριτα προγράμματα κατάρτισης. Ήταν ο κύριος και ο πλέον εξειδικευμένος φορέας για την Τουριστική Εκπαίδευση στην χώρα μας μέχρι πριν λίγα χρόνια όπου και στον ιδιωτικό τομέα αναπτύχθηκαν αντίστοιχα προγράμματα σπουδών. — Περιλαμβάνει διάφορα τμήματα π.χ. Ξενοδοχειακή, Εστιατοριακή, Μαγειρική Εκπαίδευση, καθώς και εκπαίδευση Τουριστικών Γραφείων κλπ. σε διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης (ΕΠΑΣ, ΙΕΚ, ΣΧΟΛΕΣ ΞΕΝΑΓΩΝ, ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ κλπ.) —
Η μεγάλη σημασία του και η αναγκαιότητα του, δυστυχώς κατά καιρούς δεν έχει αξιολογηθεί με πραγματικό ενδιαφέρον, δεν έχουν εκπονηθεί σοβαρές ερευνητικές μελέτες και προγράμματα για την αναβάθμιση και συνέχιση του έργου του, από πλευράς διοικήσεων, κυβερνήσεων κλπ. — Αποτέλεσμα αυτού του πλημμελούς ενδιαφέροντος, είναι η σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός. — Με μεγάλη καθυστέρηση άνοιξε τα τελευταία χρόνια η εκπαιδευτική περίοδος, με δυσμενείς αντιδράσεις από μαθητές και κηδεμόνες. — Το κύριο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι ο μειωμένος κατά πολύ προϋπολογισμός που εγκρίθηκε δεν επαρκεί για την λειτουργία του. — Τα εκπαιδευτήρια υπολειτουργούν, φυτοζωούν για την ακρίβεια, και δεν παρέχουν τα ουσιώδη. Δεν υπάρχουν βιβλία, τρόφιμα, πετρέλαιο, υλικά εκπαίδευσης, υλικά καθαριότητας, καθώς επίσης και προσωπικό καθαριότητας, γραφική ύλη με απόρροια την μη σωστή λειτουργία των εκπαιδευτηρίων — Παρά τις αντιδράσεις όλων: των μαθητών – των γονιών – των εργαζομένων – των σωματείων – των περιφερειακών διοικήσεων – της τοπικής κοινωνίας στις πόλεις των εκπαιδευτηρίων, μέσω φορέων – ερωτήσεις κομμάτων στην Βουλή – κλπ. δεν έχουν ακόμη απαντηθεί ερωτήματα που αφορούν στην περαιτέρω πορεία και βιωσιμότητα του Οργανισμού. —
Πρόσφατα, κατά το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕΚ προτάθηκε το κλείσιμο κάποιων περιφερειακών μικρών σχολών για να διασωθούν ενδεχομένως κάποιες άλλες. — Πιστεύουμε ότι αυτό, μεταξύ όλων όσων αναφέραμε παραπάνω, είναι μία λύση που προτείνεται χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ουσιαστικές ανάγκες μιας κοινωνίας, χωρίς επιστημονική μελέτη – μοιάζει με «μπακαλίστικη μέθοδο» – πολύ συχνή δυστυχώς αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων. — Μας κάνει πραγματικά να αναρωτιόμαστε το γιατί ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτό το προβληματικό επίσης φαινόμενο της «λύσης της τελευταίας στιγμής». —
Η πιο προσοδοφόρα επένδυση είναι η εκπαίδευση. Εάν θεωρούμε ότι ο τουρισμός έχει προοπτικές ανάπτυξής, ο κύριος δρόμος είναι η εκπαίδευση – κατάρτιση – επιμόρφωση των εργαζομένων στον Τουρισμό. — Η Δημόσια Τουριστική Εκπαίδευση δεν πρέπει να εκλείψει σε καμία περίπτωση. Η απαξίωση του ΟΤΕΚ υποβαθμίζει τις δυνατότητες εκπαίδευσης των νέων, αφήνει αναξιοποίητο ένα μεγάλο δυναμικό στο χώρο και “γονατίζει” από πλευράς εξόδων τις οικογένειες των σπουδαστών, καθώς οι πενήντα και πλέον ιδιωτικές σχολές τρίβουν τα χέρια τους, όταν τα δίδακτρα σ΄ αυτές κοστίζουν έως και 8.000 € για διετή φοίτηση και σημειώτεον ότι πολλές από αυτές έχουν αντιγράψει τα δικά μας προγράμματα και μοντέλα λειτουργίας καθώς και πολλές άλλες αδυνατούν να καλύψουν σε ποιότητα και παρερχόμενες υπηρεσίες, παραπλανώντας τους ενδιαφερόμενους.
— Παρακολουθώντας σαν εργαζόμενοι στον Τουρισμό, έγκριτα περιοδικά και μελέτες καθώς και στατιστικά στοιχεία παρατηρούμε πως ενώ στο παρελθόν προέκυπτε αδιαμφισβήτητα ότι η αγορά εργασίας ήταν υπερευχαριστημένη από τους αποφοίτους μας, ακόμα και απέναντι σ΄ αυτές τις πρωτοεμφανιζόμενες ιδιωτικές σχολές, πλέον διαπιστώνουμε με λύπη ότι βρίθουν από διαφημίσεις αυτών των σχολών, χωρίς παράλληλα να γίνεται από τον Οργανισμό μας προβολή των αντίστοιχων υπηρεσιών του. — Έχουμε επίσης αντιληφθεί, ότι μια επίσκεψη στο εκπαιδευτήριο μας, ενός σχολείου στα πλαίσια του επαγγελματικού προσανατολισμού, αυξάνει το ενδιαφέρον – ειδικά σε τουριστικές περιοχές σαν τη δική μας – για την Τουριστική Εκπαίδευση. —
Σαν εργαζόμενοι στην ΕΠΑΣ & στο ΙΕΚ ΟΤΕΚ Ναυπλίου, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν και έχουμε θέσει προτάσεις και λύσεις σε θέματα που άπτονται της βιωσιμότητας του δικού μας εκπαιδευτηρίου και του Οργανισμού γενικότερα. — Θα θέλαμε αυτές οι προτάσεις να συζητηθούν και ληφθούν επιτέλους υπόψη. Συγκεκριμένα για την στέγαση του Εκπαιδευτηρίου Ναυπλίου, έχουμε καταθέσει τα εξής: α) τις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στην ευρύτερη περιοχή (η πιο ενδεδειγμένη και οικονομική λύση) καθώς υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι διδασκαλίας, μαγειρεία, οικοτροφείο κλπ. β) ενδεχομένως και μια επανεξέταση του θέματος του παλιού ΞΕΝΙΑ της πόλης, το οποίο αυτή τη στιγμή καταρρέει αναξιοποίητο και μπορεί να λειτουργήσει ως το κόσμημα της τουριστικής εκπαίδευσης, δίπλα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. γ) ας μη ξεχάσουμε και την ιδιόκτητη περιούσια του ΟΤΕΚ Ναυπλίου στην περιοχή της Καραθώνας, η οποία μπορεί να παραχωρηθεί στον Δήμο για ήπια τουριστική ανάπτυξη, σε αντάλλαγμα με δημόσια κτίρια του διευρυμένου πλέον Δήμου Ναυπλίου που δεν χρησιμοποιούνται. — Ζητούμε την άμεση επίλυση όλων των παραπάνω με υπεύθυνη, δίκαιη και αξιοπρεπή αντιμετώπιση απέναντι στους εργαζόμενους, τους σπουδαστές, την κοινωνία, την παιδεία, την οικονομία και τον τουρισμό. — Καταδικάζουμε την σπατάλη και την λεηλασία του δημόσιου χρήματος, μόνο που οι υπεύθυνοι δεν είμαστε εμείς που πληρώνουμε την ανικανότητα των μηχανισμών ελέγχου και επίσης καταδικάζουμε την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, την χωρίς αντίδραση παραχώρηση των δικαιωμάτων μας σαν εργαζόμενοι, σαν σπουδαστές, σαν οικογενειάρχες, σαν πολίτες αυτής της χώρας. — Κοινοποιούμε αυτή την επιστολή – παρέμβαση στους παρακάτω και ζητούμε από αυτούς, την συνεργασία τους, για την επίτευξη των όσων προτείνουμε, καθώς και την επίλυση των προβλημάτων μας σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο: — Παριστάμενους και μη στην Διαβούλευση Υπεύθυνους Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και στην Διοίκηση του Οργανισμού μας —
Φορείς και εκλεγμένους αντιπρόσωπους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Περιφέρεια και στην Βουλή. — Στον Δήμο Ναυπλίου, από τον οποίο ζητούμε να φέρει το θέμα της Σχολής Ναυπλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο και να συζητηθούν οι τρόποι που μπορεί να συμβάλει. — Στα Σωματεία του Οργανισμού μας — Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Οι Εργαζόμενοι ΕΠΑΣ & IEK / OTEK Ναυπλίου

ΠΕΡΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΩΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Μέσα τις προηγούμενης εβδομάδας και γύρω στις 7 το απόγευμα ,σταμάτησα να πάρω ένα καφέ ,στην έξοδο του Άργους προς Αθήνα
στο ύψος του νοσοκομείου
Δε πρόλαβα και ο αστυνομικός μου είπε προλαβαίνεις να φύγεις για να μην σε γράψω
Και διερωτώμαι
Η έξοδος της πόλης προς Αθήνα, γνωρίζει μια άνθιση τα τελευταία χρόνια, ειδικά με μαγαζιά που προσφέρουν καφέ και τρόφιμα
Ξαφνικά πεζοδρομηθηκε , με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταματήσει κανείς έστω ένα λεπτό, χωρίς να παρανομήσει και να καβαλησει πεζοδρόμιο
Αυτό το ήξεραν οι δημοτικές αρχές προτού κάνουν αυτό το τερατούργημα
Πέρα ότι ο δρόμος πλέον είναι πολύ στενός και εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων
Και εις ανώτερα

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ανατροπές στους μισθούς του Δημοσίου

dimosioi_ipalliloiΤα πάνω-κάτω στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο στο οποίο θα ενταχθούν παλαιοί και νέοι εργαζόμενοι. Προβλέπεται μείωση έως και 30% στα λεγόμενα "ρετιρέ", και μαχαίρι στα επιδόματα. Σε θέση μάχης με αιχμή το βρίσκεται η ΑΔΕΔΥ που ήδη έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία στις 23 Φεβρουαρίου και τρίωρη στάση την Πέμπτη από τις 12 το μεσημέρι. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος πριν την υπογραφή οποιουδήποτε συμφώνου ανταγωνιστικότητας επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υποβαθμιστεί για μια 10ετια το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.
«Κούρεμα» στα λεγόμενα «ρετιρέ» του δημοσίου και αυξήσεις στους χαμηλόμισθους, θα επιφέρει το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί στο δημόσιο.
Περίπου 30.000 υψηλόμισθοι θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται μέχρι και 40%. Μικρές αυξήσεις που δεν θα υπερβαίνουν κατά μέσο όρο το 15% αναμένεται να προκύψουν για τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα.
Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, το νέο μισθολόγιο θα είναι το ίδιο για παλιούς και νεοεισερχόμενους υπαλλήλους στο δημόσιο. Στόχος του η εξάλειψη των μισθολογικών ανισοτήτων, μεταξύ υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα κι όχι η μείωση του μισθολογικού κόστους.
Για παράδειγμα σήμερα ο μισθός ενός υπαλλήλου Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι 1260 ευρώ. Συνάδελφός του με τα ίδια προσόντα στο υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει μαζί μετά επιδόματα 2.309 ευρώ.
Με το νέο μισθολόγιο τα περισσότερα επιδόματα καταργούνται, ενώ άλλα ενσωματώνονται στο βασικό μισθό.
Διατηρούνται μόνο Το οικογενειακό, το επίδομα θέσης, το κίνητρο απόδοσης και το επίδομα των συνθηκών εργασίας. Σύμφωνα με στοιχεία η συνολική μισθολογική δαπάνη για το δημόσιο ανέρχεται στα 12,1 δισ.. Από αυτά, 5,2 δισ. κοστίζουν τα 52 γενικά και ειδικά επιδόματα.

Σε θέση μάχης η ΑΔΕΔΥ

Δημοψήφισμα ώστε να εκφραστούν οι πολίτες για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που προτείνουν Μέρκελ και Σαρκοζί, ζήτησαν κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ενόψει της αυριανής Στάσης Εργασίας στο Δημόσιο και της Γενικής Απεργίας που έχουν κηρύξει Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις 23 Φεβρουαρίου, τα μέλη της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η πρόταση αυτή επιβάλλει ένα μοντέλο αναπαραγωγής της οικονομικής κυριαρχίας των πλεονασματικών χωρών της Ευρώπης σε βάρος των ελλειμματικών και δεν επιτυγχάνει να ρυθμίσει την αναδιάρθρωση του χρέους με τρόπο δίκαιο και προς όφελος των λαών.
Κατά τη συνέντευξη τονίστηκε επίσης ότι η καθιέρωση ενός νέου Ενιαίου και δίκαιου Μισθολογίου για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, αποτελεί πάγια θέση της ΑΔΕΔΥ, εντούτοις υπάρχει η εκπεφρασμένη αντίρρηση της Ανώτατης Διοίκησης των Δημοσίων Υπαλλήλων να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εάν προηγουμένως δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις της για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
Επισημάνθηκε επίσης ότι οι απώλειες του συνολικού εισοδήματος των Δημοσίων Υπαλλήλων αγγίζουν το 25% και παρά τη συντήρηση σεναρίων περί «παχυλών μισθών», το μηνιαίο εισόδημα του 80% των μισθωτών του Δημοσίου Τομέα δεν ξεπερνά τα 1.000 - 1.500 ευρώ.
Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της με την αύξηση των ορών εργασίας στο Δημόσιο ενώ στο ζήτημα των επικουρικών ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων, η θέση της είναι ότι τα ταμεία οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο εξαιτίας της χρόνιας υφαρπαγής των αποθεματικών τους από το Κράτος.
Σήμερα το Τ.Π.Δ.Υ. παρουσιάζει έλλειμμα 1,7 δισ. ευρώ, το Μ.Τ.Π.Υ 240 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα οργανικό έλλειμμα παρουσιάζει και το ΤΕΑΔΥ.
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ – ΝΕΤ FM–ΑΠΕ/ΜΠΕ