Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα

plirwse-katse

Νέα μέτρα έρχονται το 2011 σε ΦΠΑ, ακίνητα, ρεύμα, μισθούς
Τα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς θα αυξηθούν κατά 30%, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις να ανέλθει η αύξηση στο 50%.
Τα νούμερα του προϋπολογισμού δεν βγαίνουν στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Η απόκλιση στα έσοδα του 2010 φθάνει στα 4 δις ευρώ, και αυτό το έλλειμμα μεταφέρεται στο 2011 για να καλυφθεί; Και με ποιον άλλο τρόπο; Με νέα μέτρα, πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί, ώστε να μη μας αφήσουν να πάρουμε ανάσα. Κι επειδή δεν μπορούν να βρουν τους φοροφυγάδες, δεν τολμούν να πειράξουν τους υψηλόμισθους των ΔΕΚΟ και να τα βάλουν με τις συντεχνίες – ψηφοφόρους, θα καταλήξουν ξανά να βάλουν «θηλιά» στους απλούς πολίτες, εφαρμόζοντας, εκτός των άλλων και την παγκόσμια πρωτοτυπία. Αυξάνοντας το ΦΠΑ και κατ’ επέκταση της τιμές και μειώνοντας τους μισθούς.
Η… αφαίμαξη άρχισε ήδη από τώρα, με τις αυξήσεις – σοκ κατά 11,1% στα τιμολόγια της ΔΕΗ που πλήττει 1,64 εκατ. νοικοκυριά. Και σ’ αυτήν την περίπτωση εφαρμόζεται η παγκόσμια πρωτοτυπία, να αυξάνεται η τιμή του ρεύματος σε όσους καίνε λίγο και να μειώνεται σε όσους καίνε πολύ! Οι αυξήσεις ισχύουν για νοικοκυριά που καταναλώνουν ρεύμα μέχρι 800 KWh και οι μειώσεις μέχρι -17,3% για τις εμπορικές επιχειρήσεις.
Την ίδια στιγμή μειώνεται κατά 8,5% το ηλεκτρικό ρεύμα σε 91.402 οικιακούς καταναλωτές όχι όμως συνηθισμένους, αλλά αυτούς που καίνε ρεύμα για πισίνες και τις βίλες τους πάνω από 3.001 KWh.
Ο στόχος της ΔΕΗ είναι να γίνει ανταγωνιστική προς τους ιδιώτες προμηθευτές ρεύματος, να επανακτήσει τους χαμένους καταναλωτές και να
«κλείσει» τον δρόμο των ιδιωτών προς τα νοικοκυριά. Για να επικρατήσει όμως στον ανταγωνισμό, αλλάζει τα φώτα στον απλό μισθωτό και συνταξιούχο.

Νέο χαράτσι στα ακίνητα
Η απόφαση για την αύξηση – σοκ στα τιμολόγια του ρεύματος ανήκει στην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Στην ίδια ανήκει και το νέο χαράτσι προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων, μια αγορά δηλαδή που επλήγη όσο λίγες από την κρίση. Πρόκειται για την έκδοση πράσινου πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης για όσα ακίνητα πουληθούν ή νοικιαστούν, είτε για κατοικία είτε για επαγγελματική στέγη, μετά τις 9 Ιανουαρίου.
Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να απευθύνονται στους ενεργειακούς επιθεωρητές οι οποίοι θα εκδίδουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, με τις κατώτατες αμοιβές που έχουν οριστεί, παρά το ό,τι η κυβέρνηση είχε πει ότι θα καταργήσει είναι για διαμερίσματα πολυκατοικιών 2,46 ευρώ ανά τ.μ. με ελάχιστο κόστος 185 ευρώ για το καθένα. Για ολόκληρα κτίρια κατοικιών: 1,23 ευρώ ανά τ.μ. με ελάχιστο κόστος 246 ευρώ για όλο το κτίριο. Για μονοκατοικίες 1,85 ευρώ ανά τ.μ. με ελάχιστο κόστος 246 ευρώ για κάθε μονοκατοικία. Για επαγγελματικούς και λοιπούς χώρους 2,07 ευρώ ανά τ.μ. για κάθε είδους κτίσματα εκτός κατοικίας 369 ευρώ για κάθε χώρο. Για λέβητες και εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης πολυκατοικιών 221 – 369 ευρώ και για εγκαταστάσεις κλιματισμού κτιρίων άνω των 4 κλιμ. σωμάτων 369 έως 615 ευρώ.
Δεν πρόκειται όμως να μείνουν σ’ αυτά. Πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο λένε ότι υπάρχουν εισηγήσεις να μεταφερθούν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% από το 11% και άλλα είδη αγαθών και υπηρεσιών, εκτός από το 1/3 που είχε προγραμματιστεί, ώστε το μέτρο να αποδώσει περισσότερα από το 1 δις που υπολογίζει η κυβέρνηση.
Τον ερχόμενο Οκτώβριο (και όχι τον Ιανουάριο του 2012) θα εξισωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης της πετρελαίου θέρμανσης με του κίνησης, που σημαίνει ότι από του χρόνου θα λειτουργήσουν οι… ξυλόσομπες.

Τα 11 μέτρα του μνημονίου
Με βάση τις εντολές της τρόικας και την αποδοχή τους με… κατεβασμένα τα χέρια από το υπουργείο Οικονομικών, το 2011, για να πετύχει τους στόχους η κυβέρνηση για την μείωση του ελλείμματος πρέπει να εφαρμοστεί ο… ενδεκάλογος των δεσμεύσεων της κυβέρνησης.
1. Λήψη νέων μέτρων της τάξεως του 5% του ΑΕΠ την περίοδο 2012 – 2014, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου στο 3% το 2014. Τα πρώτα χαράτσια είναι ήδη γνωστά με τα ακίνητα και την ακριβότερη αυτοπεραίωση.
2. Τα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς θα αυξηθούν κατά 30%, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις να ανέλθει η αύξηση στο 50%.
3. Οι συμβάσεις περιορισμένου χρόνου στο Δημόσιο θα περιοριστούν περαιτέρω κατά τουλάχιστον 15%, αν και υπάρχουν πιέσεις να μικρύνει το ποσοστό.
4. Το οικογενειακό επίδομα και αυτό της θέρμανσης θα δοθούν μόνο σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες διευκρινήσεις, με ποια κριτήρια θα αποφασίζεται ποιος έχει πραγματικά ανάγκη.
5. Οι περικοπές στον τομέα της υγείας θα αντιστοιχούν στο 0,5% του ΑΕΠ το 2011.
6. Οι περικοπές από τις δημόσιες επιχειρήσεις θα κυμανθούν το 2011 γύρω στο 0,5% του ΑΕΠ μέσα από την μείωση μισθών, επιδομάτων, καταργήσεων θέσεων εργασίας και μετατάξεων.
7. Ξεκινάει πιο επιθετική διαχείριση της δημόσιας περιουσίας με πώληση κάποιων περιουσιακών στοιχείων.
8. Το νομοσχέδιο για την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ έπρεπε να είχε ήδη κατατεθεί, αλλά η κυβέρνηση το «μαγειρεύει».
9. Επικυρώνεται και τυπικά το 5 φεύγουν 1 έρχεται στο Δημόσιο, με τις μετατάξεις να συνυπολογίζονται στην αναλογία αυτή, θα θεωρούνται δηλαδή νέες προσλήψεις και με νέο μισθολόγιο.
10. Μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 θα πρέπει να ολοκληρωθεί το σχέδιο εξυγίανσης των ΔΕΚΟ και το κλείσιμο κρατικών φορέων του Δημοσίου.
11. Η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2012, όπως και οι μειωμένες εξοπλιστικές δαπάνες. Αν βέβαια όλα πάνε όπως τα έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση.
http://www.press-time.com

«Πληγή» το μαύρο χρήμα για την Ελλάδα!

lefta-valitsa

Λ. ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ: «90 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΕΤΗΣΙΩΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ»
«Προέρχεται από τη φοροδιαφυγή, τη λαθρεμπορία όπλων, αρχαιοτήτων, τσιγάρων, τα ναρκωτικά, το trafficking, ενώ σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος της διαφθοράς, το οποίο το Brookings Institute υπολογίζει στα 20 δισ. ευρώ περίπου τον χρόνο», λέει ο κ. Λ. Ρακιντζής
«Η μαύρη οικονομία αντιστοιχεί στο 35%-40% του ΑΕΠ», λέει στην «PRESS Time» ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής, γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Περίπου 80-90 δισ. ευρώ μαύρου χρήματος διακινούνται κάθε χρόνο στη χώρα μας. Αδήλωτο χρήμα, δηλαδή, που προέρχεται από αδιαφανείς πηγές, στην πλειονότητά του εγκληματικής προέλευσης. «Δεν είναι δυνατόν να μετρηθεί με ακρίβεια το μαύρο χρήμα, γιατί φυσικά δεν δηλώνεται πουθενά. Προέρχεται από τη φοροδιαφυγή, τη λαθρεμπορία όπλων, αρχαιοτήτων, τσιγάρων, τα ναρκωτικά, το trafficking, ενώ σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος της διαφθοράς, το οποίο το Brookings Institute υπολογίζει στα 20 δισ. ευρώ περίπου τον χρόνο», λέει ο κ. Ρακιντζής.
Μαύρο χρήμα από το οποίο αν αφήσουμε στην άκρη τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, το υπόλοιπο είναι το «βρόμικο». Όντας προϊόν εγκληματικών ενεργειών, το μεγάλο πρόβλημα όσων το έχουν στα χέρια τους είναι πώς να το νομιμοποιήσουν για να μπορούν να το χρησιμοποιούν. Για να πετύχουν το «ξέπλυμα» έχουν σκαρφιστεί ένα σωρό τρικ εκμεταλλευόμενοι θεσμικά κενά στη διακίνηση νόμιμου χρήματος με σκοπό να αποκρύψουν την πηγή προέλευσης.
Γενικά ακολουθούν τρία στάδια. Πρώτον, της τοποθέτησης: τα χρήματα τοποθετούνται σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, πιστωτικά ιδρύματα, χρηματιστηριακές εταιρείες και ανταλλακτήρια συναλλάγματος. Δεύτερον, της διαστρωμάτωσης: πραγματοποιούν πολλές συναλλαγές για να κρύψουν την πηγή προέλευσης. Τρίτον, της ενσωμάτωσης: τα παραπάνω χρήματα χρησιμοποιούνται σε νόμιμες οικονομικές δραστηριότητες.

Οι offshore εταιρείες
Για να τα καταφέρουν χρησιμοποιούν κυρίως τις offshore εταιρείες και το Διαδίκτυο. Επίσης, χρησιμοποιούν εταιρείες-βιτρίνα, την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, ενώ κάποιες φορές καταφέρνουν να ξεγελούν τα χρηματιστήρια και τις τράπεζες ή συνεργάζονται με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού για να νομιμοποιήσουν τα «βρόμικα» χρήματα και στη συνέχεια να τα φέρουν στην Ελλάδα. Τέλος, χρησιμοποιούν και πιο απλές μεθόδους, όπως η φυσική μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό και η κατάθεσή τους σε τράπεζες όπου μπορούν να γίνουν δεκτά. Στη συνέχεια τα χρήματα ακολουθούν μια δαιδαλώδη πορεία και καταλήγουν ξανά στην Ελλάδα.
Το Ίντερνετ είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια όσων θέλουν να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα, αφού δίνει τη δυνατότητα να καταθέσουν τα χρήματα σε κάποιο offshore χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σε έναν φορολογικό παράδεισο και να κάνουν, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, χιλιάδες μετακινήσεις των κεφαλαίων τους από λογαριασμό σε λογαριασμό, σβήνοντας τα ίχνη τους. Στο τέλος τα χρήματα καταλήγουν «καθαρά» σε κάποιον λογαριασμό σε τράπεζα της Ελλάδας. «Το μαύρο χρήμα διακινείται κυρίως μέσω offshore εταιρειών και αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν μπορείς να το ελέγξεις», επισημαίνει ο κ. Ρακιντζής.

Οι εταιρείες-βιτρίνα
Συνηθισμένη τεχνική είναι να χρησιμοποιούνται εταιρείες-βιτρίνα για να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα. Κέντρα διασκέδασης, μεσιτικά γραφεία, εστιατόρια, πρακτορεία ταξιδίων και εστιατόρια έχουν στρατηγικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις και προσφέρονται γι’ αυτή τη δουλειά: έχουν μεγάλη ρευστότητα και σταθερά έξοδα, οπότε μπορούν εύκολα να εμφανίσουν μαύρο χρήμα σαν να ήταν νόμιμο και να το ανακυκλώσουν.

Η «τεχνική του καλοθελητή»
Η τεχνική που χρησιμοποιούν όσοι καταφέρνουν να ξεγελάσουν τις τράπεζες είναι του «καλοθελητή». Ενός ανθρώπου που είναι πρόθυμος να καταθέσει το σύνολο του «βρόμικου» χρήματος στους λογαριασμούς του σε διάφορες τράπεζες, σπάζοντάς το σε ποσά που δεν ξεπερνούν το όριο αναφοράς. Στη συνέχεια εκδίδει τραπεζικές επιταγές που μεταφέρονται σε μια σειρά από λογαριασμούς και στο τέλος καταλήγουν νομιμοποιημένα στους αρχικούς δικαιούχους.
Αυτή η διαδικασία προϋποθέτει τη συνέργεια κάποιου υπαλλήλου της τράπεζας, ο οποίος πρέπει να δωροδοκηθεί. Κάποιες φορές, όπως έχει συμβεί στο εξωτερικό, αν πρόκειται για πολύ μεγάλα ποσά υπάρχει συνέργεια ακόμη και της ίδιας της τράπεζας. Μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια κυρίως σε περιόδους κρίσης, όταν έχει μεγάλη ανάγκη να αυξήσει τα διαθέσιμα κεφάλαιά της.

Με αεροπλάνα και βαπόρια
Κάποιες άλλες φορές χρησιμοποιούν πιο απλούς τρόπους, όπως η μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό με βαλίτσες, αεροπλάνα, πλοία ή ακόμη και συσκευασμένα σαν να ήταν εμπόρευμα. Στη συνέχεια τα καταθέτουν σε τράπεζες όπου δεν κάνουν αυστηρούς ελέγχους, ενώ το τραπεζικό απόρρητο είναι ιδιαίτερα αυστηρό. Οι περισσότερες περιπτώσεις τέτοιου είδους καταγράφηκαν στην Ελβετία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.
Άλλες φορές αποκτούν ακριβά περιουσιακά στοιχεία και στη συνέχεια τα πωλούν ή τα εξάγουν στο εξωτερικό παραποιώντας τα εξαγωγικά έγγραφα. Πρόκειται για ακριβά ακίνητα, έργα τέχνης, κοσμήματα, αλλά και αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα.

«Ξέπλυμα» στα χρηματιστήρια
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει θεσπίσει αυστηρά κριτήρια με τα οποία οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί ελέγχουν την ταυτότητα όσων επενδύουν κεφάλαια και ασκεί εποπτεία στις συναλλαγές έτσι ώστε να καταπολεμάται το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Όσοι θέλουν να το επιχειρήσουν δεν το κάνουν στην Ελλάδα αλλά σε ξένα χρηματιστήρια, τα οποία μπορούν να εξαπατήσουν πιο εύκολα.
Προτιμούν να χρησιμοποιήσουν υπεράκτιες εταιρείες ή κάποιο πρόσωπο που κατοικεί σε άλλη χώρα από αυτή στην οποία βρίσκεται το χρηματιστήριο. Για λογαριασμό τους ενεργεί κάποιος θεσμικός επενδυτής, ο οποίος επενδύει τα «κεφάλαιά» τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις η χρηματιστηριακή εταιρεία είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζει την ταυτότητα του τελικού επενδυτή.
Τα χρηματιστηριακά προϊόντα που προτιμούν σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι τα ανώνυμα ομόλογα, γιατί σε κάποιες χώρες η μεταβίβασή τους γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα, χωρίς να είναι εφικτός ο προσδιορισμός του νέου ιδιοκτήτη. Επίσης προτιμούν τα συνταξιοδοτικά προγράμματα, τα Penny Stocks και τα options, γιατί σε κάποιες χώρες υπάρχουν κενά στη διαδικασία επένδυσης, τα οποία εκμεταλλεύονται.

Ημερίδα στην Κόρινθο για τα ''υπερχρεωμένα νοικοκυριά''


Το Επιμελητήριο Κορινθίας, σε συνεργασία με το ΙΝΚΑ (Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος) και τον Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου,  διοργανώνουν ημερίδα με θέμα ‘’τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά  και τις ρυθμίσεις του Ν.3869/2010’’. Η ημερίδα θα γίνει  την   Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011, στις  6:30 μ.μ., στο  Επιμελητήριο Κορινθίας. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Δημήτρης Σπυράκος, Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η  Μαρία Λιακοπούλου, Αντιπρόεδρος του ΙΝΚΑ .
Ν.  Κασσιμάτη

Ορισμός Αντιδημάρχων Δήμου Άργους

Ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών με την υπ' αριθμ. 9/2011 απόφασή του, όρισε αντιδημάρχους για τη διετία 2011-2012, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Θωμόπουλο Ανδρέα, Κολεβέντη Φώτιο, Αδρακτά Κων/νο, Παπαιωάννου Παναγιώτη, Κρίγγο Δημήτριο, Πετσέλη Χρήστο, Μαύρα Γεώργιο και μεταβίβασε σε αυτούς τις αρμοδιότητες όπως αναφέρονται στη σχετική απόφασή του.


Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας το πλήρες κείμενο της απόφασης στην ιστοσελίδα Εφημερίδα της Υπηρεσίας / Αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων / Δημάρχου.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Έκλεψαν ελιά-σύμβολο στη Νέα Κίο!

Αργολίδα: Έκλεψαν ελιά-σύμβολο στη Νέα Κίο!

Μέγεθος κειμένου

Οι άγνωστοι δράστες, το βράδυ της παραμονής των Θεοφανείων...

πήγαν στο προαύλιο του ιερού ναού της Παναγιάς της Θεομάνας, στη Νέα Κίο Αργολίδας κι έκοψαν ένα μικρό δένδρο ελιάς που είχε φυτευτεί στο σημείο, ως ένδειξη συνέχειας της παλαιάς με τη Νέα Κίο.

Η ελιά αυτή, το σύμβολο της ειρήνης, ήταν δώρο του δημάρχου από την περιοχή της Κίου Τουρκίας, στον τέως δήμαρχο της Νέας Κίου, Γιώργο Μανινή, όταν, αντιπροσωπεία του καταργηθέντος Δήμου Νέας Κίου Αργολίδας και κατοίκων του Δήμου, τον προηγούμενο χρόνο, είχαν πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή καταγωγής των προγόνων τους, στη Κίο της Μικράς Ασίας.

http://www.newsit.gr/

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Kατάληψη ΑΤΕ στο Ναύπλιο

  
http://redwildwind.blogspot.com
Σε συμβολική κατάληψη του καταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Ναυπλίου , προχώρησαν εργαζόμενοι, αγρότες, ε.β.ε. και νεολαίοι με κάλεσμα των γραμματειών του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ , της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, ως αντίδραση στα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα. Σε σχετική ανακοίνωση που μοίρασαν σε πελάτες της τράπεζας καθώς και σε διερχόμενους αναφέρονται τα εξής:  

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ανοίγουν τις μπάρες των διοδίων την Κυριακή


Η προσωρινή συντονιστική επιτροπή φορέων και πολιτών Πελοποννήσου ‘’Ενάντια στα Διόδια’’, γνωστοποιεί ότι την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου, στις 3 μ.μ. θα ανοίξει τα διόδια σε όλους τους σταθμούς του δρόμου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, απ’ την Ασέα μέχρι την Κόρινθο.
Οι πολίτες και οι φορείς της Μεσσηνίας θα ανοίξουν τα διόδια της Ασέας, οι Αρκάδες και οι Λάκωνες τα διόδια της Νεστάνης και οι Κορίνθιοι μαζί με αυτούς απ’ την Αργολίδα, τα διόδια του Σπαθοβουνίου. Η προσωρινή επιτροπή συμμετέχει έτσι στην πανελλαδική αντίδραση που γίνεται την ίδια ημέρα σ’ όλη την χώρα, απ’ όλες τις επιτροπές. Οι παρεμβάσεις-αντιδράσεις θα συνεχισθούν και αναμένεται να ενταθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Στ. Ζορμπαλάς

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

10-1 τρόποι για να φιμώσετε ένα blog

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι αναρίθμητες επιθέσεις στο διαδίκτυο εναντίον ιστολογίων σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια φίμωσής τους κατά παράβαση κάθε δικαιώματος έκφρασης και επικοινωνίας αλλά και κάθε συνταγματικής αρχής που προστατεύει το απόρρητο των επικοινωνιών και των ανταποκρίσεων.

Την ώρα που τα θεμέλια της δημοκρατίας μας τρίζουν και η πολιτική εξουσία παραμένει αλώβητη στο απυρόβλητο πρωταγωνιστώντας...στο δημόσιο διασυρμό των Ελλήνων, την ώρα που με πρόσχημα το ασύλληπτο δημόσιο χρέος εκτυλίσσεται μια πρωτοφανής επίθεση στις κατακτήσεις του ελληνικού λαού ενώ το φάσμα της χρεωκοπίας πλανάται πάνω από τη χώρα, τη στιγμή που η πολιτική και οικονομική πραγματικότητα κάνει σαφή με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, τα συμβατικά ΜΜΕ, ταγμένα στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών σκοπών φιμώνουν κάθε αντίθετη ελεύθερη φωνή, δεμένα στο άρμα της διαπλοκής των εκδοτικών συμφερόντων, επιδιώκοντας μέσα από τις μεθόδους προπαγάνδας τη χειραγώγηση των πολιτών, την πολιτική και πολιτιστική υποβάθμισή τους, αποκρύπτοντας επιμελώς τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα μας. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ  ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΥΠΟΥΛΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΟΜΟ
http://kontiloforos.blogspot.com/2011/01/10-1-blog.html

Το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο 2010 2011..Τυχερός αριθμός το 77958 της 8ης σειράς


 

Το απόγευμα της 31η Δεκεμβρίου 2010 έγινε η κλήρωση του πρωτοχρονιατικου λαχείου. Ο αριθμός 77958 της 8ης σειράς, που αναδείχθηκε πρώτος στην κληρωτίδα, κερδίζει 7 εκατ. ευρώ!. Από 2 εκατομμύρια ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί 77956, 77957, 77959 και 77960 της 8ης σειράς.

Οι αριθμοί που κερδίζουν είναι: 77958 Σειρά 8 Κερδίζει 7.000.000 ευρώ (υπόλοιπες σειρές 20.000 ευρώ)
77956, 77957, 77959, 77960 Σειρά 8 Κερδίζουν από 2.000.000 ευρώ (υπόλοιπες σειρές 10.000 ευρώ)
Αυτά που έχουν τα 4 τελευταία ψηφία ίδια με τον πρώτο αριθμό κερδίζουν 1.000 ευρώ
Αυτά που έχουν τα 4 τελευταία ψηφία των υπόλοιπων 4 αριθμών κερδίζουν 100 ευρώ
08063 Σειρά 39 Κερδίζει 500.000 ευρώ (υπόλοιπες σειρές 5000 ευρώ)
13161 Σειρά 15 Κερδίζει 300.000 ευρώ (υπόλοιπες σειρές 3000 ευρώ)
12036 Σειρά 50 Κερδίζει 200.000 ευρώ (υπόλοιπες σειρές 2000 ευρώ)
60398 Σειρά 42 Κερδίζει 200.000 ευρώ (υπόλοιπες σειρές 2000 ευρώ)
85258 Σειρά 23 Κερδίζει 100.000 ευρώ (υπόλοιπες σειρές 1000 ευρώ)
28249 Σειρά 7 Κερδίζει 100.000 ευρώ (υπόλοιπες σειρές 1000 ευρώ)
74255 Σειρά 16 Κερδίζει 100.000 ευρώ (υπόλοιπες σειρές 1000 ευρώ)
Από 50.000 ευρώ κερδίζουν οι παρακάτω αριθμοί:
69912 Σειρά 32
22126 Σειρά 32
20907 Σειρά 1
98976 Σειρά 47
55327 Σειρά 13
28511 Σειρά 15
40016 Σειρά 47
91534 Σειρά 15
65152 Σειρά 48
90393 Σειρά 1
81555 Σειρά 23
36092 Σειρά 11
50592 Σειρά 19
78550 Σειρά 14
78053 Σειρά 14
63130 Σειρά 26
68383 Σειρά 35
54082 Σειρά 13
17372 Σειρά 30
63782 Σειρά 24
55531 Σειρά 14
83217 Σειρά 48
71162 Σειρά 11
Από 500 ευρώ κερδίζουν τα παραπάνω νούμερα ανεξαρτήτως σειράς.
Από 8 ευρώ κερδίζουν τα λαχεία που έχουν τα 2 τελευταία ψηφία όμοια με αυτά της τυχερής πεντάδας.

Σε αντίθεση με περασμένες εορταστικές περιόδους, όπου τα πρωτοχρονιάτικα λαχεία γινόντουσαν ανάρπαστα καθώς όλοι έσπευδαν να προμηθευτούν το δικό τους τυχερό… κομμάτι διεκδικώντας δικαίωμα στο όνειρο, φέτος παρατηρείται δραματική μείωση της ζήτησης που σύμφωνα με τους λαχειοπώλες αγγίζει ακόμα και το 70%!

Ελλαδικό Κυνοβούλιο, οι μισθοί των Κοτζαμπάσηδων!


Αυτό είναι το βίντεο που έγινε αιτία να χάση τη δουλειά του ο Νικόλας Βαφειάδης,
ο οποίος απολύθηκε από την ‘Καθημερινή’ μετά την προβολή του στο ‘Kontra Chanel’:
Περιέχει ιδιαίτερα αποκαλυπτικά στοιχεία για τους μισθούς, τα προνόμια και την συμπεριφορά των βουλευτών και των εργαζομένων στην Βουλή, που εν μέσω κρίσης απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς και χαριστικές συμβάσεις.

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Κοντά στις 5.000 μηνιάτικο οι νέοι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου

Μηνιάτικο όχι και τόσο άσχημο θα λαμβάνουν και οι νέοι δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ούτε λίγο ούτε πολύ η αντιμισθία των νεοεκλεγέντων δημάρχων θα αγγίζουν της 5000 ευρώ μηνιαίως και για την ακρίβεια 4.956 ευρώ.
Αυτά για τους δήμους που ο αριθμός των πολιτών θα είναι πάνω από 20.000 και αυτό ισχύει για τους δημάρχους Σπάρτης Αργειτάκο, Καλαμάτας Νίκα, Τρίπολης Σμυρνιώτη, Άργους Καμπόσο και Κορίνθου Πνευματικό.
Οι αντιδήμαρχοι που θα αναλάβουν θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 2.478 ευρώ ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.982 ευρώ.
Καλή αντιμισθία θα λαμβάνουν και οι δήμαρχοι με λιγότερο πληθυσμό κάτω από 20.000 πολίτες όπου θα φτάνει τις 3.717 ευρώ.
Τα ποσά αυτά θα πληρώνονται από τους ίδιους τους δήμους
http://www.report24.gr

Δίχτυ προστασίας από MEGA στον Πάγκαλο

pagalos_koilia«Η κυρία Παπαρήγα ονειρεύεται μια Σοβιετική Ένωση (τη συγχωρεμένη). Ο δε Συνασπισμός του κ. Τσίπρα είναι ένα συγκρότημα το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες και κατά καιρούς δίνει και μαθήματα με περισσή αναίδεια και αμετροέπεια.»
Αυτό και μόνον αυτό ήταν το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Θόδωρου Πάγκαλου στο ΒΗΜΑ, που μετέδωσε το Mega και "έθαψε" τους χαρακτηρισμούς του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τους πολίτες, που χρησιμοποιήθηκαν ως ψηφαλάκια από πολιτικούς της φάρας του, χαρακτηρίζοντάς τους  «κοπρίτες».


Κανέναν δεν πρέπει να εκπλήσσει  αυτή η μεταχείριση του καναλιού όπως και του μεγαλύτερου μέρους των δημοσιοκάφρων, με δεδομένο τον αργυρώνητο ρόλο που έχουν με τα κέντρα διακυβέρνησης (ντόπια και ξένα).
http://www.activistis.gr