Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Κατάργηση επιδομάτων από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231069000#ixzz16SgIoXzE


Την κατάργηση των επιδομάτων που αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και τη μείωση του μερίσματος από 10% ως 35%, προτείνει η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) για το 2011.

Το μέρισμα που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο κυμαίνεται από 96 ως 240 ευρώ και είναι αντίστοιχο των εισφορών και των ετών ασφάλισης του συνταξιούχου. Δίδεται για 14 μήνες το έτος, αλλά χορηγείται ανά τρίμηνο.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

μέθοδο μετακίνησής της στο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναζητα η Έλσα Παπαδημητρίου




Τους επόμενους βουλευτές που θα μετακομίσουν στο κόμμα της Ντόρας Τους επόμενους βουλευτές που θα μετακομίσουν στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη αναζητεί η Νέα Δημοκρατία, μετά τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη και την οικειοθελή αποχώρηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. του Γιώργου Κοντογιάννη, βουλευτή Ηλείας.
Για «νέα αποστασία» κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 4 βουλευτές αναζητούν τη μέθοδο μετακίνησής τους στο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Αυτοί είναι η Έλσα Παπαδημητρίου, βουλευτής Αργολίδας, ο κ. Κώστας Καραγκούνης (Αιτωλοακαρνανίας), ο κ. Μιχάλης Μπεκίρης (βουλευτής Αχαΐας) και ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος (βουλευτής Φθιώτιδος). Η Ντόρα Μπακογιάννη επιθυμεί, βεβαίως, να συμπληρώσει άμεσα τον μαγικό αριθμό των 10 βουλευτών, ώστε σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής να είναι σε θέση σύστασης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=209613&cid=6

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Κλείνει συμβολικά τα διόδια Νεστάνης η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου


Σε συμβολικό αποκλεισμό των διοδίων της Νεστάνης στις 4.00 το απόγευμα της Κυριακής 28 Νοεμβρίου προχωρά για δεύτερη φορά η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την πρόσφατη αύξηση της τιμής των διοδίων την οποία και καταγγέλει με ανακοίνωσή της.
Στη συμβολική αυτή κίνηση καλεί όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στα διόδια και την ιδιωτικοποίηση των δρόμων
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει : «Η παράδοση δυο τμημάτων μήκους 35 χλμ. στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας έχει σαν συνέπεια να πληρώνουν οι χρήστες των Ι.Χ. επιπλέον 3,60 ευρώ απ’ ότι πλήρωναν τον Σεπτέμβρη.
Η κυβέρνηση επέβαλε αύξηση 133% (από 2,70 €, 6,30 €) την ώρα που μειώνει τα εισοδήματα των εργαζομένων 30%. Ο ασφαλής αυτοκινητόδρομος γίνεται πλέον πολύ ακριβός για τους χρήστες, αφού σ’ έναν οδηγό Ι.Χ. κοστίζει το δρομολόγιο από Καλαμάτα μέχρι Αθήνα και η επιστροφή του 18,40 €. Η εξέλιξη αυτή προοιωνίζει το τι θα συμβεί αν ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος μέχρι την Καλαμάτα.
Θα υπάρχει δρόμος αλλά δεν θα μπορούν οι χρήστες να τον χρησιμοποιήσουν»
Πέγκη Μπρούσαλη

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Το Δ.Σ. του συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα, να πραγματοποιήσει 3ωρη στάση εργασίας από 10:00-13:00 την Τετάρτη 24//11/2010, εξαιτίας του συνεχιζόμενου υπερπληθυσμού του καταστήματός μας και της αδυναμίας πλέον των εργαζομένων αλλά και των εγκαταστάσεων, να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ανθρώπους κρατούμενους και επίσης, εξαιτίας των επικίνδυνων συνθηκών εργασίας και ασφάλειας, που έχουν διαμορφωθεί για τους υπαλλήλους . Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας και να δοθεί άμεσα λύση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 
                    Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ     
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                                                                                    

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο ΜΙΚΗΣ ΑΝΑΒΕΙ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ
Ομιλία
Τετάρτη  1  Δεκεμβρίου  2010
ώρα 12.00 το μεσημέρι
Ίδρυμα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
(Πειραιώς 206, Ταύρος)
Είσοδος ελεύθερη
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ 
ΣΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΟ ΣΠΟΤΑΚΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ 
radio enomenoi
Σε δύσκολους για όλους καιρούς ο Μίκης «έκανε το χρέος του, ορθώθηκε με όλες του τις δυνάμεις απέναντι στην αδικία και τη βία, υπερασπίστηκε τους αδυνάτους, δεν πτοήθηκε μπροστά στους ισχυρούς… υπηρέτησε πιστά το κοινωνικό ιδεώδες που εξαρχής είχε δημιουργήσει μέσα του…» Για όλους αυτούς τους λόγους «το τίποτα, που δυστυχώς στις μέρες μας γιγαντώνεται, δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να τον αγγίξει». Ας χρησιμεύσει η 80χρονη πορεία ζωής του Μίκη και ως δικό μας κίνητρο για να αντισταθούμε στο τίποτα και να μην το αφήσουμε να επικρατήσει…
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Περικοπές 1,2 δισ. στα νοσοκομεία

α υλικά των χειρουργείων έχουν γίνει είδος πολυτελείας. Γιατρός του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης αγόρασε βαμβάκι από φαρμακείο για να φροντίσει ασθενή. Στα Τρίκαλα δεν υπάρχουν σύριγγες, γάντια ούτε φάκελοι. 
Τα υλικά των χειρουργείων έχουν γίνει είδος πολυτελείας. Γιατρός του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης αγόρασε βαμβάκι από φαρμακείο για να φροντίσει ασθενή.
Στα Τρίκαλα δεν υπάρχουν σύριγγες, γάντια ούτε φάκελοι. 
Οι ήδη εμφανείς ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία αναμένεται να επιδεινωθούν το 2011, καθώς τα χρήματα που θα δοθούν θα είναι μειωμένα κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις εκθέσεις των διοικητών των νοσοκομείων και τους προϋπολογισμούς που κατέθεσαν, για να καλυφθούν συνολικά όλες οι ανάγκες σε προμήθειες χρειάζονται κοντά στα 3,5 δισ. ευρώ.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος όμως δεν μπορεί να τους διαθέσει πάνω από 2,35 δισ. ευρώ.
Οι περικοπές γίνονται σε μια στιγμή που το σύστημα δείχνει από παντού πως είναι υποχρηματοδοτούμενο.
Οι παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες μέρα με τη μέρα φθίνουν και οι επιπτώσεις σχετίζονται τόσο με τα υλικά όσο και με την πραγματική φροντίδα των αρρώστων και τη λειτουργικότητα των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Περισσότεροι από τους μισούς άπορους που καταλήγουν στα συσσίτια είναι πλέον Έλληνες


Πριν από λίγο καιρό το Newsit είχε παρουσιάσει στοιχεία με βάση τα οποία μέσα σε ένα χρόνο οι άνθρωποι που προσέρχονταν στα συσσίτια είχαν διπλασιαστεί φθάνοντας στις 10.000 ημερησίως. Πλέον οι ανάγκες για επιπλέον μερίδες φαγητού αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο καθώς ανά δύο εβδομάδες πρέπει να εξασφαλίζονται περίπου 400 πιάτα φαγητού επιπλέον.  Η κα Πίνη εθελόντρια στα συσσίτεια μιλώντας στο Newsit εξήγησε πως καθημερινά βλέπει Έλληνες να φθάνουν στους χώρους διανομής φαγητού και να ζητούν βοήθεια.

Μια ιστορία με σεξ, γάμους, θανάτους και αγωγούς

διαβάστε ένα μικρό μυθιστόρημα από το taxalia:

Η κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία είναι η Τουρκάλα δημοσιογράφος Zeyno Baran

η οποία, στις 14 Μαρτίου 2007, έγραψε στο Αμερικανικό περιοδικό NATIONAL REVIEW, ένα άρθρο για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, στο οποίο προειδοποιεί την Ελλάδα για τους κινδύνους της Ελληνορωσικής συμφωνίας και ουσιαστικά ρίχνει την πρώτη προειδοποιητική βολή προς Καραμανλή, να μην κάνει κακές παρέες (βλέπε Πούτιν).
Το άρθρο βρίσκεται εδώ

Δύο μέρες μετά, στις 16 Μαρτίου 2007, Πούτιν και Καραμανλής, υπογράφουν τη συμφωνία για τον αγωγό (χωρίς να ακούσουν τη zeyno!)

Ο κύριος που βλέπετε παρακάτω, είναι ο Αμερικανός βοηθός Υπουργός Εξωτερικών, Matthew Bryza