Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Πώς φθάσαμε από το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" στο επικαιροποιημένο "ΜΝΗΜΟΝΙΟ"!

ΠΡΟΣΟΧΗ:  ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ!!

Και έφθασε η Κυριακή των εκλογών για την τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι όπως την κατάντησαν επ' ονόματι του Καλλικράτη, που θα τρίζουν τα ...κόκκαλά του...
Και μπήκε το δίλημμα τι ψηφίζουμε τώρα? και έπεσαν οι εκβιασμοί: Αν δεν ψηφίσουμε "μνημονιακά" θα μας πάνε σε εθνικές εκλογές!! Και εμείς τρελλαμένοι, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Και ξέρουμε ότι σε κάθε περίπτωση, μετά τις εκλογές θα μας πάρουν και το ...σκαλπ όλοι μαζί αυτοί οι αυτόκλητοι εθνοσωτήρες που κατάντησαν ...της τσέπης τους σωτήρες!!
Ακόμη ηχεί στ' αυτιά μας εκείνο το ηχηρό: "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"!
Και σκεφτόμαστε πώς από αυτό φθάσαμε στο "ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ σήμερα ΜΝΗΜΟΝΙΟ"!
Για να θυμηθούμε:

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Γ. Παπανδρέου στην 74η ΔΕΘ: "Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης ... γιατί λεφτά υπάρχουν... έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους"
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009
Εκλογές και νίκη του ΠΑΣΟΚ : Τα spreads βρίσκονται στις 130 μονάδες. Ο κ. Παπακωνσταντίνου όμως τότε, με ...ελαφριά καρδιά, ανακοινώνει το διπλασιασμό του ελλείματος!
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο: "Αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Ξεκινάμε να πραγματοποιήσουμε όλα όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά..."
Εγκρίνεται ο προϋπολογισμός του 2010, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 9,1% από 12,7% του ΑΕΠ. Ο κ. Προβόπουλος δηλώνει ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά τόσο τον Κ. Καραμανλή όσο και το Γ. Παπανδρέου για το ύψος του ελλείμματος και τη δημοσιονομική κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ


Στην σημερινή ομιλία του υποψηφίου δημάρχου 
ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ
κυριου ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
Είδαμε σκηνικό προεκλογικής εκστρατείας 
Άλλη μια πολιτικοποίηση των τοπικών αρχόντων
Ο κύριος Αναγνώστου είναι γνωστός στην περιοχή για το ήθος του και τον αγώνα του,
και δεν χρειάζεται προεκλογικές φανφάρες από τον κύριο Μανιάτη τύπου 
θα…φέρουμε τον προαστιακό….θα .φτιάξουμε τον αναβαλο……θα….φέρουμε το υγραέριοΘΑ......... 
Ο κύριος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ δε, που μίλησε, κινήθηκε στα χνάρια του πρωθυπουργού που πριν είχε πει πριν
υπονομευτές και αντιπατριώτες όσους δεν ψηφίσουνΠΑΣΟΚ
Είπε λοιπόν ότι όσοι δεν ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ κινούνται σε σκοτεινά κυκλώματα, που υπονομεύουν την χώρα
Και ότι ο Παπανδρέου γλύτωσε την Ελλάδα από την πτώχευση?????????????
Αλήθεια με περικοπές μισθών και συντάξεων από γεροντους??
Αλλά ξέχασα κατά τον κύριο Πάγκαλο μαζί τα φάγαμε
Όλα αυτά τι σχέση έχουν με ένα τίμιο ,ηθικό, και ικανό άνθρωπο που κατεβαίνει υποψήφιος στην πολη? 
Καμιά 
Απλά ζημιά έκαναν σε κάποιον που ήθελε να ψηφίσει ένα δήμαρχο με όχι κομματικά κριτήρια
Αφήστε κύριοι υπουργοί τα κομματικά
Ακόμα και τις τοπικές εκλογές τις κομματικοποιείται 
Το ίδιο ισχύει για όλες τις παρατάξεις 
ΥΓ
Προς κύριο Μανιάτη 
Περιμένουμε προαστιακό και Αναβαλο. αλλιώς και εσείς θα θέλετε διμοιρίες των ΜΑΤ να κυκλοφορείται στον δρόμο
Και δεν θα φταίει ο κόσμος

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

δεν ρυπαινω

Mια νεαρή και δυναμική παρουσία στο συνδυασμό του
"ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
(υποψήφιος Δήμαρχος)
Η ΚΑΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
Στην Περιφέρεια Λέρνας  μας εκμυστηρεύτηκε
Δεν τυπώνω φυλλάδια ,για να μην ρυπαίνω
Συγχαρητήρια  και καλή επιτυχία
Εγώ θα συμπλήρωνα
Σε περίοδο  κρίσης ,τα φανταχτερα και μεγάλα φυλλάδια, πέρα από ρύπανση ,αποτελούν και πρόκληση

Δήλωση υποψηφίου δημοτικού συμβούλου


Δήλωση υποψηφίου δημοτικού συμβούλου  με τον συνδυασμό ΚΚΕ 
δημου Αργους Μυκηνων
Σπύρου Tαραντίλη, του Κωνσταντίνου
Αγαπητοί δημότες ,γεννήθηκα, και διαμένω ,σε αυτή την περιοχή, και βιώνω  έως τα 40 μου, την δραματική κατάσταση, το κλείσιμο των μαγαζιών, την ανεργία, και την φυγή των νέων
Βλέπεται εμείς. οι απλοί.. πολίτες ,δεν έχουμε την δυνατότητα, των ακριβών φυλλαδίων, των εκπομπών ,μάλιστα πολλές φορές πληρωμένων, σε τηλεοράσεις ,και ραδιόφωνα, αλλά έχουμε την φωνή μας. .που λέει αλήθειες
Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία ,για τον τόπο, την απειλή του πρωθυπουργού, αν δεν με ψηφίσετε θα κάνω εκλογές, και τις ύβρεις τύπου Παγκαλου, μαζί τα φάγαμε, μια είναι η απάντηση
Ενότητα
Ποτέ κανείς που δεν πολέμησε δεν κατάκτησε κάτι
Όχι στην παγίδα της αποχής
Η αποχή ωφελεί τον δικομματισμό, όπως και το λευκό άκυρο
Ζητώ την ψήφο σας για  να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας ενάντια στα μονοπώλια, τα cartel ,την εκμετάλλευση, την παγκοσμιοποίηση
Τώρα παρά ποτέ η χώρα θέλει κινητοποιήσεις, στον κοινό αγώνα, κατά της εξαθλίωσης των ασθενών μαζών ,των γερόντων ,των χαμηλόμισθων, των εργαζομένων στο δημόσιο ,που χρησιμοποίησαν ως εξιλαστήριο θύμα, ενώ το κεφάλαιο δεν το αγγίζει κανείς
Όλοι μαζί την Κυριακή στην κάλπη, για να δώσουμε την απαντήσεις  μας, ,στους δεινοσαύρους επαγγελματίες της πολιτικής ,
Η διεύθυνση μου

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Σε κλίμα αποσταθεροποίησης οι εκλογές

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Μετά το κλίμα πτώχευσηςπου οδήγησε στην πτώχευση της χώρας με την ενεργοποίηση του μηχανισμού διάσωσης, τώρα διαμορφώνεται από τα γνωστά αγγλοσαξονικά κέντρα, κλίμα αποσταθεροποίησης που θα οδηγήσει την χώρα σε νέες περιπέτειες και το πολιτικό σύστημα σε νέες μορφές διάσωσης του προσωπικού του.
Οι σημερινοί Financial Times υπήρξαν σαφείς ως προς τις προθέσεις των έμπιστων συνεργατών του πρωθυπουργού στα διεθνή κέντρα των αποφάσεων, οι οποίοι, όπως τονίζει η εφημερίδα, «κάνουν ότι καλύτερο μπορούν να στηρίξουν τον κ. Παπανδρέου», μεταθέτοντας ακόμα και τα στοιχεία για την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 μέχρι τις τοπικές εκλογές
.Αυτοί λοιπόν οι υποστηρικτές της κυβέρνησης Παπανδρέου, δια της εφημερίδας που εκπροσωπεί το γνωστό πολιτικοοικονομικό λόμπι των ΗΠΑ, διαμορφώνουν ένα απίθανο κλίμα αποσταθεροποίησης, το οποίο συνδέουν με την απόφαση του πρωθυπουργού να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές
. Αναφέρουν ότι:«οι βομβιστικές ενέργειες…στοχεύουν στην αναζωπύρωση των προεκλογικών εντάσεων, εντείνοντας τους φόβους ότι οι εξτρεμιστές θα προκαλέσουν νέο κύμα βίας, όπως αυτή που εμπόδισε την προσπάθεια μεταρρύθμισης νωρίτερα μέσα στο 2010».
Αρνούμαι να σχολιάσω το παραπάνω απόσπασμα
. Ξαναδιαβάστε το με προσοχή για να αντιληφθείτε με ποιόν τρόπο προβληματοποιούν....
Διαβάστε περισσότερα στον Ακτιβιστή
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ας ενώσουμε τις καρδιές μας για τη Μαρία!

Φίλες και φίλοι μου, σας απευθύνω μια επείγουσα έκκληση για ένα ζήτημα κυριολεκτικά ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!
Πρόκειται για μία αγαπημένη φίλη από τη Λευκωσία, τη Μαρία Δημητρίου, η οποία είναι 25 ετών και πάσχει από μία σπάνια νευρολογική νόσο, το σύνδρομο Behcet-Αδαμαντιάδη ή Neurobehcet disease, που προσβάλλει ταυτόχρονα πολλά όργανα του ανθρώπινου σώματος. Η νόσος αυτή της έχει προκαλέσει ρευματοειδή αρθρίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληπτικές κρίσεις, χρόνια εγκεφαλίτιδα λόγω φλεγμονής του εγκεφαλονωτιαίου υγρού, καθώς και μειωμένη όραση και ακοή.
Επιπλέον, έχουν κάνει την εμφάνισή τους μια σειρά από καρκινικοί όγκοι κοντά στην υπόφυση, αλλά και στην κοιλιακή χώρα, πράγμα που κάνει την κατάσταση ακόμα πιο απελπιστική.
Η Μαρία έχει κάνει μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις στην Κύπρο και στην Αγγλία, χωρίς θεαματικά αποτελέσματα, ενώ αναγκάζεται να παίρνει σχεδόν σε καθημερινή βάση ισχυρά παυσίπονα, μορφίνη και κορτιζόνη, προκειμένου να αντέχει τους φρικτούς πόνους. Μέχρι στιγμής η μόνη ελπίδα φαίνεται πως έρχεται από το Mayo Clinic των Η.Π.Α., μια κλινική με ιδιαίτερη εξειδίκευση στη συγκεκριμένη νόσο.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Εισβολή» εξτρεμιστών μειονοτικών για να υποστηρίξουν το μειονοτικό ψηφοδέλτιο ετοιμάζεται για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.


 

Image«Εισβολή» εξτρεμιστών μειονοτικών για να υποστηρίξουν το μειονοτικό ψηφοδέλτιο ετοιμάζεται για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Ο Χακάν Τσαβούσογλου πρόεδρος του παραρτήματος του BTTD, μιλώντας στην Προύσα κάλεσε τους μειονοτικούς ότι οι ερχόμενες εκλογές θα αποτελέσουν ευκαιρία για «Μια ριζική αλλαγή στην διακυβέρνηση» Και συνέχισε: «Στην Προύσα υπάρχει δυνατότητα 8 χιλιάδων ψήφων. Επιθυμία μας είναι όλους αυτούς να τους μεταφέρουμε».
Αλλά λέει και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον (σ.σ. τελικά ευτυχώς που είναι και οι Τούρκοι και μαθαίνουμε το τι συζητούν οι κυβερνώντες πίσω από την πλάτη των πολιτών): «Οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στις δύο χώρες ειδικότερα για το θέμα του μουφτή, και στο σημείο που έχουν φτάσει αποτελούνε ένα σημείο καμπής για την μειονότητα μας. Η εξέλιξη αυτή πιστεύουμε πως θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίλυση και των υπολοίπων θεμάτων». Αλλωστε π Τσαβούσογλου, κάτι ξέρει αφού ήταν προσκεκλημένος του υπουργού προεδρίας-υπεύθυνου για τους Τούρκους του εξωτερικού Φαρούκ Τσελίκ, στην … Αθήνα, όπου η κυβέρνηση έφτιαξε σύνοδο για την κλιματική αλλά οι Τούρκοι έφεραν τους μειονοτικούς για πανηγυράκι με τις «μειονότητες». Μάλιστα ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε στην Προύσα ότι με την παρούσα ελληνική κυβέρνηση «Υπάρχουν απτά αποτελέσματα. Πλέον δεν κάνουμε τρύπες στο νερό"! Η κατάσταση, λοιπόν έχει αρχίσει και ξεφεύγει. Και δεν είναι θέμα απλώς και μόνο της νυν κυβέρνησης η οποία έτσι η αλλιώς σύντομα ή μεσοπρόθεσμα μπορεί να αποτελεί παρελθόν. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που κυκλοφορεί παρουσιάζει για πρώτη φορά το νέο σχεδιασμό του ΓΕΣ που περιλαμβάνει ικανότητα διεξαγωγής επιχειρήσεων κατά αερομεταφερόμενων δυνάμεων και εξτρεμιστών μειονοτικών και στα μετόπισθεν μεταξύ Νέστου και Έβρου και το τι σημαίνει η δημιουργία Προκεχωρημένου Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΠΡΟΚΕΕΔ) στην «καρδιά» μειονοτικών περιοχών.
 

με επευφημιες, κορναρισματα και σφιγμενες γροθιες εκδηλωναν την αλληλεγγυη και συμμετοχη στο κινημα


Μια απο τις πιο επιτυχημενες δρασεις , τοσο απο πλευρας συμμετοχης, οσο και απο πλευρας οργανωσης,ενθουσιασμου και ανταποκρισης απο μερους των διερχομενων οδηγων, εγινε την Κυριακη 31-10-10, στα διοδια Αφιδνων για περισσοτερες απο δυομισυ ωρες .

Η κινητοποιηση, η οποια συγκεντρωσε αγωνιστες πολιτες, τοσο απο τα γυρω χωρια, οσο και απο ολες τις γειτονιες της Αθήνας, αλλα ακομη και απο την γειτονικη Χαλκιδα, εδειξε οτι ο κοσμος ειναι αποφασισμενος να βγει στους δρομους και να παλεψει για τα προβληματα του, αρκει να πεισθει οτι δεν υπαρχουν μικροκομματικες σκοπιμοτητες και καπελωματα. Οι Επιτροπες αγωνα κατοικων, πολιτων και εργαζομενων , βρισκονται εδω και ενα χρονο στους δρομους και παρεχουν αυτα τα εχεγγυα στους διατεθιμενους να παλεψουν πολιτες.
Γιαυτο και συνεχως νεοι ανθρωποι συμμετεχουν στο κινημα μας του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ,ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.
Η προχθεσινη κινητοποιηση γεμισε ενθουσιασμο τοσο τους συμμετεχοντες συναγωνιστες στο ανοιγμα των διοδιων, οσο και τους διερχομενους οδηγους που με επευφημιες, κορναρισματα και σφιγμενες γροθιες εκδηλωναν την αλληλεγγυη και συμμετοχη στο κινημα μας. Μοιραστηκαν δεκαδες χιλιαδες ενημερωτικα εντυπα και καρτες του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Αξιοσημειωτο ηταν οτι αρκετοι διερχομενοι οδηγοι βλεποντας την δραση, σταματουσαν τα αυτοκινητα τους στο πλάι και συμμετειχαν και αυτοι μοιραζοντας ενημερωτικα στους αλλους οδηγους.
Η δραση , που ξεκινησε στις 5.30 μμ εληξε στις 8.20 μμ .
Το επομενο ραντεβου μας παλι στους δρόμους!
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Δεν πληρώνουν από τα δάνεια τους μισθούς, από τους μισθούς πληρώνουν τα δάνεια!

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


«Αν δεν εφαρμόσουμε το μνημόνιο δεν θα μας δανείζουν και δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».
Το ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική. Η ίδια φράση επαναλαμβάνεται αυτούσια διακόσιες φορές τη μέρα από τους «παπαγάλους» του.
Κι όμως, η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίθετη. Δεν είναι τα δάνεια που πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Είναι οι (κομμένοι) μισθοί και οι (κομμένες) συντάξεις που πληρώνουν για τα δάνεια!
Αντί άλλης απόδειξης, ας καταφύγουμε για μια ακόμα φορά στη γλώσσα των αριθμών. Των δικών τους
2010
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις 20/5/2010 διαβάζουμε:
«Για το εννεάμηνο Απριλίου - Δεκεμβρίου 2010 που διανύουμε, οι υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για τοκοχρεολύσια εκτιμώνται σε 39,7 δισ. ευρώ».
Το Ελληνικό Δημόσιο, λοιπόν, πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να καταβάλει στις καπιταλιστικές αγορές, στους κάθε λογής ομολογιούχους και στους «τοκογλύφους» περί τα 40 δισ. ευρώ.
*
Ας δούμε τώρα τις εισπράξεις από δάνεια που έχει «πετύχει» η κυβέρνηση με το μνημόνιο:
-- Δάνειο 20 δισ. ευρώ το Μάη.
-- Δάνειο 9 δισ. ευρώ μέσα στο Σεπτέμβρη.
-- Δάνειο 9 δισ. ευρώ που θα εισπραχθεί μέχρι το Δεκέμβρη, εφόσον η τρόικα εγκρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών και θεωρήσει ότι το ...«πετσόκομμα» του ελληνικού λαού συνεχίζεται με «ικανοποιητικούς ρυθμούς».
Αθροισμα: 38 δισ. ευρώ.*
Συμπέρασμα:
Από τα «σωτήρια» δάνεια, με τους νέους δυσβάσταχτους όρους για τον ελληνικό λαό,
ούτε πεντάρα τσακιστή δε

Γιατί με αποχή ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ / ΝΔ

Απλοποιημένο εικονικό παράδειγμα
Σε ένα εκλογικό τμήμα με 1.000 εγγεγραμμένους αν ψηφίσουν όλοι
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  θα πάρουν 28% γιατί θα έχουμε: 
ΠΑΣΟΚ
240 ψήφοι
ποσοστό 24%
ΝΔ
240 ψήφοι
ποσοστό 24%
ΛΟΙΠΑ
520 ψήφοι
ποσοστό 52%

Στο ίδιο εκλογικό τμήμα με 40% αποχή δηλαδή επί 600 ψήφων
 ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  θα πάρουν 48% γιατί θα έχουμε: 
ΠΑΣΟΚ
240 ψήφοι
ποσοστό 48%
Προσοχή:
 Το ίδιο θα συμβεί αν ρίξετε
ΑΚΥΡΟ ή ΛΕΥΚΟ καθώς τα ποσοστά
των κομμάτων βγαίνουν από τα έγκυρα
ψηφοδέλτια
ΝΔ
240 ψήφοι
ποσοστό 48%
ΛΟΙΠΑ
120 ψήφοι
ποσοστό 24%

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Κεραυνός εν αιθρία τα αποτελέσματα ντόπινγκ για τον έλληνα πρωθυπουργό μετά το τέλος της σημερινής διοργάνωσης.
Εκπληκτοι οι γιατροί ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, σύμφωνα με τα οποία ο αθλητής είχε κάνει χρήση όλων σχεδόν των απαγορευμένων και μη ουσιών που κυκλοφορούν στην αγορά.
Έτσι εξηγείται τόνισε ο επικεφαλής του ιατρικού team η ευεξία το σφρίγος και η καλή διάθεση που έχει παρά το γεγονός ότι η χώρα βυθίζεται στην κρίση και οι πολίτες βρίσκονται στα όρια νευρικής κρίσης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι ποινή που θα του επιβληθεί θα ανακοινωθεί επίσημα το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου...