Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Νέα Κίος: ΕΛΙΑ δώρο πήρε ο ΜΑΝΙΝΗΣ από την Πατρίδα


Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, ημέρα της εορτής των Αγίων της Κίου της Μ. Ασίας, αμέσως μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης, ακολούθησε η τελετή φύτευσης ελιάς από την Κίο της Μ. Ασίας στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Θεομάνας.
Η ελιά αυτή δόθηκε ως δώρο από τον Δήμαρχο της Κίου (Gemlik) κ. Fatih Guler, στον Δήμαρχο της Νέας Κίου κ. Γιώργο Μανινή κατά την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου στην Τουρκία.
Η τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα ήταν λιτή αλλά γεμάτη συγκίνηση… Το πρόγραμμα περιλάμβανε Επιμνημόσυνη Δέηση την οποία τέλεσαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Γάτσιος και ο πρεσβύτερος π. Ηλίας Γάτσιος.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Σπιναλόγκα: Το νησί της Σιωπής - Κι όμως υπάρχει και ταινία από το 1958


ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
μια ελληνική ταινία που γυρίστηκε το 1958 όταν δηλαδή η Σπιναλόγκα ήταν ακόμα ανοικτή!
Μάλιστα θεωρήθηκε πρωτοποριακή για την εποχή της αφού κατάφερε να απομυθοποιήσει την ασθένεια της λέπρας.
 Δείτε την ταινία με πολύ γνωστούς πρωταγωνιστές η οποία γυρίστηκε 52 χρόνια πριν μπει ΤΟ ΝΗΣΙ στην ζωή μας.
 Ο επιβεβλημένος απομονωτισμός των κατοίκων της Σπιναλόγκα δημιουργεί καθημερινά επεισόδια τα οποία απασχολούν τόσο τις Αρχές όσο και τους ίδιους τους ασθενείς. Ένα ζευγάρι γιατρών (Γ. Καμπανέλλης-Ν. Σγουρίδου) αγωνίζεται για την ίαση της λέπρας στο νησί.
Ο γιατρός υποκύπτει τελικά στην ασθένεια αλλά το νέο φάρμακο –που στο μεταξύ έχει εφευρεθεί, αποκαθιστά την υγεία του καθώς και των υπολοίπων ασθενών.

Τα κοστούμια τους σχιστήκανε, τα γαλόνια τους ξηλωθήκανε


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Σήμερα, όμως, θέλω να σταθούμε σε ένα μέλος του πληρώματος, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην περιπέτεια που ζεί σήμερα η Ελληνική κοινωνία, μετά την παράδοση της Οικονομίας της σε ξένα χέρια. Αναφέρομαι στο Συνδικαλισμό.
Σε έναν τεράστιο μηχανισμό, που απασχόλησε (και απασχολεί) τεράστιο αριθμό εργατοωρών και δαπανά τεράστια ποσά για τη μελέτη, προαγωγή και εμπέδωση των συμφερόντων των εργαζομένων που εκπροσωπεί. Ένα μηχανισμό, που αποδείχθηκε εντελώς αναποτελεσματικός και, εν τέλει, άχρηστος έως επιζήμιος (αφού «εν μία νυκτί» έχασε όλα τα «κεκτημένα» που «εξασφάλισε μετά από αγώνες» όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης).
Πράγματι, που πήγαν, ρε παιδιά, τα «κεκτημένα»;;; Και, πώς ήταν «κεκτημένα», αφού τα χάσαμε; Άρα, ποτέ δεν τα κατακτήσαμε πραγματικά. Ήταν κι αυτά δανεικά, σαν το χρήμα, επάνω στο οποίο στηρίχθηκε και η απόκτησή τους. Το μόνο που δεν χάθηκε, είναι η «βουλευτοποίηση» και υπουργοποίηση της συνδικαλιστικής ηγεσίας.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Έχουν να τους πληρώσουν δυο χρόνια και τους ξυλοκόπησαν

 
Οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού παρέμειναν όλο το βράδυ στο σημείο και σήμερα το πρωί αποφάσισαν να συνεχίσουν επ' αόριστον τον αποκλεισμό της Ακρόπολης.
- Τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα ενώ στο χώρο βρίσκονταν και τουρίστες! - Μπήκαν από την πλαϊνή πόρτα – και ξυλοκόπησαν τους καταληψίες
Κύριε Γιωργάκη ,δεν μπορεί να είναι απλήρωτοι και να ξυλοκοπούνται Και ένας απελπισμένος δεν μπορεί να καταλάβει, αν κάνει κακό στον τουρισμό  
Ένας αστυνομικός ,που του κόβεις τα νυκτερινά πως θα κάνει το καθήκον του?
  Ένας άνεργος πως δεν θα γίνει παραβατικος?  
Απαιτείτε τάξη, και εύρυθμη λειτουργία του κράτους, σε μια χωρα εξαθλιωμένη  

Σταματήστε τα παπαγαλάκια σας.οτι γίναμε ρεζίλη διεθνως ,επειδή έκλεισε η ακρόπολη μισή ημέρα Ρεζίλη έχουμε γίνει σαν νούμερο ένα χωρα της διαφθοράς  
Οι κοινωνικές εκρήξεις ,είναι το φυσικό επακόλουθο της εξαθλίωσης των χαμηλών στρωμάτων Ένα κράτος χωρίς υγεία, και χωρίς παιδεία  
Που πέρα από την φτώχεια ,τα καρτελ κάνουν πάρτη ,εν γνώση σας  
Φτάνει πια

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η οικονομική διάσταση της παράνομης δράσης των καρτελ

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ...ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ...... 
Του Γιώργου Φλωρά  
Μιλάνε για το σκάνδαλο της siemens ,ίλιγγος από 2 δις ευρώ  
Συγκλονιζόμαστε από το σκάνδαλο του Βατοπεδιου και τα εκατό εκατομμύρια ζημιά του δημοσίου  
Αυτά όμως είναι ψίχουλα, από την κλοπή του ελληνικού λαού από τα καρτελ  
Ας κάνουμε κάποιους υπολογισμούς Από τις παράνομες πρακτικές τους  
Πολλά από αυτά τα λεφτά ο Έλληνας τα δανείστηκε, και τώρα τα χρωστάει στις τράπεζες ,και δεν μπορεί να τα πληρώσει  
Έχουμε και λεμέ χονδρικά  
Πληρώνουμε ακριβότερα σε σχέση με την άλλη Ευρώπη 30% ποιο ακριβά τα τρόφιμα
Ο ετήσιος τζίρος των τροφίμων ανέρχεται σε 60 δις ευρώ Κατά μέσο όρο κέρδη 30 δις ευρώ  
Άρα η ετήσια κλοπή είναι 1 δις ευρώ
  Σε 10 χρόνια 10 δις
Αυτό μόνο στα τρόφιμα  
Σε παράνομες πρακτικές, σε καύσιμα, τράπεζες ,αυτοκίνητα, χάλυβα, κτλπ
Ετήσια κλοπή από την τσέπη του καταναλωτή 15 δις τουλάχιστον Άρα σε δέκα χρονιά 150 δις (με ότι απόκλιση θέλετε εσείς)
Τα δέκα χρόνια σπατάλης του Έλληνα πολίτη ,(σύμφωνα με τα παπαγαλάκια,)τα καρτελ κέρδισαν 120 δις ευρώ
Ξέρετε ποια είναι η ποινή για τον υπεύθυνο ενός καρτελ? 6 μήνες φυλάκιση  
Ξέρετε τι ποινή έφαγε ένας τοξικομανής πριν χρόνια ,γιατί υπό επήρεια ναρκωτικών έκλεψε μια ζάντα αυτοκινήτου? 4 χρόνια ..γιατί θεωρήθηκε ληστεία  
Ας σπάσουν κύριε Γιωργάκη τα ελεγχόμενα προς εσάς ΜΜΕ την ένοχη σιωπή τους, και μετά να μας υπάγεται στον νόμο περί τύπου  
Καλά θα με κάνετε με αυτούς συνάδελφο?
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Χάλασαν 500.000 ευρώ για να μας πουν ότι είμαστε φτωχοί…

 
TO SPOT ΑΠΟ /Ataktos751
Η ΕΕ αφού φούνταρε στον γκρεμό την Ελλάδα ,έχει βέβαια ανακηρύξει το 2010 ως ευρωπαϊκό έτος για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Μπαίνοντας στην σελίδα του υπουργείου  εργασίας θα δείτε ότι ξόδεψαν 500 000 ευρώ, για συζητήσεις και σεμινάρια ,περί φτώχειας

Δηλαδή δεν βιώνουμε την φτώχεια ,και την ανεργία, πρέπει να το φιλοσοφήσουμε, σπαταλώντας δημόσιο χρήμα

Το σποτακι που βλέπετε. μάλλον είναι στο μέρος του κονδυλίου….και  αναφέρει δυο Έλληνες,να έχουν οικονομικά προβλήματα
Προσέξτε ότι δίνει ένα τηλέφωνο  στο οποίο απαντάει μια κοπέλα  ,να μας στηρίξει…ψυχολογικά..

Και απανταει σε δημοσιογράφο του alfha , που επικαλειται άνεργη ,ότι  είναι μονο...  για ..... ενημερωση και ..... αφυπνιση
Απίστευτη  κοροϊδία, και ειρωνεία
……τα τηλεοπτικά της σποτ παίζονται κυρίως τις προχωρημένες βραδυνές ώρες στα κανάλια, ανάμικτα με αυτά για τα ροζ τηλέφωνα.
  http://enomenoiblogers.blogspot.com http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ναύπλιο Νέα Ελπίδα!

Με τον Χρήστο Γραμματικόπουλο 
http://mariatzirita.blogspot.com/
Το Σάββατο που πέρασε είχα την τύχη να βρεθώ με τον Χρήστο Γραμματικόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Ναυπλίου και αρκετούς από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού
Ναύπλιο Νέα Ελπίδα.
Διαπίστωσα με χαρά ότι είναι όλοι τους γεμάτοι όραμα και όρεξη για δουλειά! Νέοι άνθρωποι οι περισσότεροι, με γνήσιο ενδιαφέρον για τον τόπο μας, στηρίζουν τον υπεροκομματικό αυτό συνδυασμό, χωρίς να ασχολούνται καθόλου με πολιτική και κόμματα.
Αυτή είναι άλλωστε και η γραμμή του Χρ. Γραμματικόπουλου. Βρέθηκα λοιπόν σε μια παρέα, όπου επικρατούσε το φιλικό κλίμα και οι κουβέντες μόνο με πολιτική δεν είχαν να κάνουν. Κι αυτό είναι που εκτίμησα περισσότερο απ'όλα.
Κάθε δήμος, κάθε κοινότητα, έχει ανάγκη από ανθρώπους που πάνω απ'όλα να πονάνε τον τόπο τους και ν'αγαπούν τους συμπολίτες τους. Χαίρομαι που οι άνθρωποι που γνώρισα εκείνο το βράδυ, ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων αυτών.
.. Όσοι από σας που με διαβάζετε είσαστε στον συγκεκριμένο δήμο, σας καλώ να υποστηρίξετε τον Χρήστο Γραμματικόπουλο, για έναν και μόνο λόγο: γιατί το αξίζει. Τον γνωρίζω προσωπικά και είμαι βέβαιη γι αυτό που σας λέω.
Ραντεβού στις 7 Νοεμβρίου λοιπόν για την ψήφο σας και την αγάπη σας - κυρίως! 

Αύριο η συνάντηση Υπουργών Ενέργειας στο Ναύπλιο για την Πράσινη Ανάπτυξη

 Στο ξενοδοχείο ΝΑΥΠΛΙΑ ΠΑΛΛΑΣ θα γίνει αύριο το πρωί η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας των κρατών- μελών του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.
Κεντρικό θέμα της συνάντησης είναι η ΄΄Πράσινη Ανάπτυξη΄. Μεταξύ άλλων θα εξεταστούν οι τρόποι ενθάρρυνσης των επενδύσεων και της καινοτομίας αλλά και η δημιουργία δικτύων περιφερειακής συνεργασίας μεταξύ των Διοικητικών αρχών και των αρμόδιων φορέων που είναι επιφορτισμένοι με την ενθάρρυνση της πράσινης ανάπτυξης στα κράτη-μέλη
. Η Ελληνική πρωτοβουλία, αποσκοπεί στην ανάδειξη των κοινών σημείων των Εθνικών πολιτικών σε συγκεκριμένα ζητήματα, που μπορούν να συνθέσουν την βάση για αποτελεσματική περιφερειακή συνεργασία στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, των φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών, αλλά και την διασφάλιση ενεργειακής επάρκειας
. Η Διάσκεψη θα ολοκληρώσει τις εργασίες της με την συζήτηση πρότασης της Ελληνικής Προεδρίας, για την υιοθέτηση κοινής Διακήρυξης για την Πράσινη Ανάπτυξη στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου.  http://enomenoiblogers.blogspot.com

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ από το Γρ. Τύπου του Δημήτρη Σφυρή


Κατά την ανακοίνωση των 72 υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού του, ο κ. Καμιζής βλέποντας την επερχόμενη συντριβήτου στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, ένοιωσε την ανάγκη να επιτεθεί στον κ. Σφυρή, αφήνοντας αιχμές για τους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του οι οποίοι ανακοινώθηκαν πριν δώδεκα ημέρες, αγνοώντας το σύνταγμα του Ελληνικού Κράτους που καθορίζει ρητά το δικαίωμα «του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι» σε κάθε Έλληνα πολίτη. Επειδή είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήνουμε τίποτα αναπάντητο, ερωτούμε τον κ. Καμιζή τα εξής:
1). Πόσοι από τους 72 υποψηφίους συμβούλους που ανακοίνωσε,εργάζονται στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου;
2). Πόσοι συγγενείς των 72 υποψηφίων συμβούλων,  εργάζονταιστο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου;
3). Σε πόσους από τους 72 αυτούς υποψηφίους προσέφερε στο παρελθόν ή συνεχίζει να προσφέρει μέχρι σήμερα ιατρικές υπηρεσίες με μοναδικό αντάλλαγμα να είναι υποψήφιοι σύμβουλοι στον συνδυασμό του; (Του θυμίζουμε ότι κάποια στιγμή στην ζωή του έδωσε σαν γιατρός τον όρκο του Ιπποκράτη.)