Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Η Λιανα Κανελλη λέει Ότι ωθούν τον κόσμο να γίνει εμφύλιος

 
Η Λιανα Κανελλη χείμαρρος λέει αυτό που προκάλεσε και ο πάγκαλος με τις δηλώσεις του,μεταξύ διαχωρισμού του λαού σε ιδιώτες και δημοσίους  
Ότι ωθούν τον κόσμο να γίνει εμφύλιος
  http://enomenoiblogers.blogspot.com

Στα...άδυτα του «Αρκαδικού Χωριού»

Eρευνα του «Καλαμιού» γύρω από τη σκανδαλώδη αυτή υπόθεση εξαπάτησης ομογενών
Αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχε η Γραμματέας του ΣΑΕ Δρ. Σαραντοπούλου, με επικεφαλής τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γρηγόρη Νιώτη, επισκέφθηκαν πρόσφατα τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνο Μωραϊτη για το ζήτημα του «Αρκαδικού Χωριού» που αποτελεί ένα πατεντάτο σκάνδαλο σε βάρος ομογενών . Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας του Αρκαδικού Χωριού κ. Παναγιώτης Καραχάλιος (ο οποίος είναι και ο εργολάβος που έχει αναλάβει την ανοικοδόμηση πολυτελών μεζονέτων στην παραλία πάνω στο κύμα!...), ο αντιπρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδά κ. Νίκος Μαντάς, ο ομογενής από το Σικάγο Γεώργιος Βουτυρίτσας, ο ομογενής από τον Καναδά Ευάγγελος Ζεμπελίκος και ο δικηγόρος κ. Γιάννης Καραχάλιος. Η κύρια υπεύθυνη του όλου σκανδάλου είναι η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας Οικισμού και Στέγασης («ΔΕΠΟΣ»), η οποία το 1986, αφού εισέπραξε τα χρήματα των ομογενών για τη δημιουργία ενός πρότυπου «ομογενειακού χωριού», τα κατασπατάλησε σε αλλότριους σκοπούς, εγκατέλειψε τελικά το πρόγραμμα, κήρυξε πτώχευση και άφησε τους ομογενείς στην ...ατυχία τους. Τώρα, οι τελευταίοι, διαμένουν τα καλοκαίρια (αλλά ορισμένοι και τους χειμώνες) σε έναν τριτοκοσμικό τόπο δίχως της κατάλληλες υποδομές, σε έναν οικισμό με ελλιπές οδικό δίκτυο, αφού πολλοί δρόμοι δεν έχουν ασφαλτωθεί, δίχως σωστά δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, χωρίς επαρκή φωτισμό, αφού η ΔΕΠΟΣ αθέτησε την συμφωνία που είχε γίνει εξαρχής και δεν διέθεσε τα απαραίτητα κονδύλια.  
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΙ 
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Μια είδηση που έθαψαν όλα τα ΜΜΕ

http://papaioannou.wordpress.com  
http://i-diadromi.blogspot.com

Aπό τη σημερινή κινητοποίηση των ΑμεΑ στο υπουργείο Οικονομίας

όμως οι φωτογραφίες είναι αμείλικτες
Υποκινούμενοι κυριολεκτικά διαδηλωτές
Διαδήλωναν στο Υπουργείο οικονομικών
με το συνθημα γραμμένο στα πανό τους.”Φαντάσου να είσαι αναπηρος”.
φαντάσου…
και φτωχός και ανήμπορος να δουλέψεις…
και να σου κόβουν το επίδομα  και την σύνταξη τα τέρατα οι δεξιοί
γιατί μόνο οι δεξιοί θα έβαζαν χέρι σε συντάξεις αναπήρων.
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

η Shakira στο νέο της video για το τραγούδι της Loca!


Στην κυκλοφορία βγήκε και το βίντεο του νέου της σινγκλ, του Loca το οποίο έχει ήδη γίνει μεγάλη επιτυχία
. Γυρίστηκε στη Βαρκελώνη με πολλούς από τους θαυμαστές της να παίρνουν μέρος και την ίδια να ανεβαίνει ακόμη και σε μοτοσικλέτα! Στο συγκεκριμένο βίντεο μάλιστα την βλέπουμε πιο αδύνατη από ποτέ!
Απολαυσέ το!
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Καλαμάτα-Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το Δήμο Καλαμάτας

Δωρεάν ίντερνετ με τη λειτουργία ασύρματου δικτύου σε όλες τις περιοχές με οικονομική δραστηριότητα και μεγάλη επισκεψιμότητα παρέχει από σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας.
Το δίκτυο εμφανίζεται ως "DimosKalamatas-WiFi" και καλύπτει το κέντρο κι ένα μεγάλο τμήμα της πόλης. Η πρόσβαση στο δίκτυο γίνεται μέσα από ειδική σελίδα υποδοχής, είναι ελεύθερη για όλους, ενώ για λόγους ασφαλείας έχουν τεθεί περιορισμοί στην πρόσβαση σελίδων.
Το ασύρματο δίκτυο εκτός από την πρόσβαση στο διαδίκτυο, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν την Καλαμάτα και την ιστορία της, να μετακινηθούν μέσα στην πόλη, να ενημερωθούν για εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες των φορέων, ενώ οι κάτοικοι μπορούν να εξυπηρετούνται διοικητικά, να υποβάλλουν αιτήματα καθημερινότητας, αλλά και να ενημερώνονται για τη δραστηριότητα των συλλογικών οργάνων του Δήμου.
 http://enomenoiblogers.blogspot.com

Χ. Καστανίδης: "Εάν εξεγερθούν στις φυλακές εγώ θα είμαι μαζί τους"


Ο υπουργός Οικονομικών έκοψε κάθε κουβέντα για προσλήψεις..
. Εντύπωση προκαλεί η ομολογία του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως “σε περίπτωση που γίνει εξέγερση στις φυλακές, εγώ θα είμαι με τους εξεργεμένους”.
Ο κ. Καστανίδης εκφράστηκε με αυτό τον τρόπο σε μία προσπάθεια να αναδείξει τις άσχημες συνθήκες των φυλακισμένων, αλλά και την έλλειψη προσωπικού, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίες οι προσλήψεις σωφρονιστικού προσωπικού.
Ωστόσο, τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποσαφήνισαν ότι προσλήψεις στην παρούσα φάση δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με μετατάξεις.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=44161&catid=9 
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ Συγχαρητήρια στους δυο αθλητές από Αργολίδα

Οι δρομείς του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ακολουθούν τη διαδρομή που χάραξε ο John Foden και η ομάδα του το 1982 όταν επρόκειτο να τρέξουν πειραματικά από την Αθήνα στη Σπάρτη.
Βασίζεται στην περιγραφή του Ηρόδοτου για το κατόρθωμα του Αθηναίου ημεροδρόμου που έφθασε στη Σπάρτη την επομένη της αναχώρησης του από την Αθήνα, καθώς και σε γνωστά ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης.
 Θεωρείται, δε, ως η πλησιέστερη της πορείας που ο Φειδιππίδης θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει.
Συγχαρητήρια στους δυο αθλητές από Αργολίδα που μας τίμησαν με τον τερματισμό τους
59 Γιώργος Βλάχος
73 Αθανάσιος Ατματζιδης
του συλλογου μαραθωνοδρο-μων δρομεων Aργολιδας.
Σε ένα αγώνα που δεν έχει χρηματικό έπαθλο ,και δίνει το μήνυμα πέρα από τα σωματικά προσόντα, της τεραστίας ψυχικής δύναμης που διαθέτουν αυτοί οι άνθρωποι
Υπενθυμίζεται ότι στον αγώνα σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής.
 Ξεκίνησαν 325 αθλητές και αθλήτριες από 32 χώρες και τερμάτισαν εμπρόθεσμα στην Σπάρτη (το χρονικό περιθώριο είναι 36 ώρες) 128 αθλητές, μεταξύ των οποίων 13 γυναίκες.
 Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και 11 Έλληνες.
Νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο Ιταλός Ιβάν Κουντίν και στις γυναίκες η Έμιλυ Γκέλντερ από τη Βρετανία.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Εκεί βρίσκονται οι "άχρηστοι"

Άρθρο από τον συν blogger ενεργo πολίτη τραγουδοποιό Γιώργο Σαρρή
Yπάρχουν άχρηστοι Δημόσιοι Υπάλληλοι; Μα φυσικά!
Οχι εκεί, κοιτάξτε από την άλλη μεριά.
Εκεί, στις αίθουσες των υπουργικών συμβουλίων, οι άχρηστοι κάθονται πάντα στις πιο αναπαυτικές καρέκλες. Κοιτάξτε στα γραφεία των χιλιάδων συμβούλων με τους μισθούς των δεκάδων χιλιάδων ευρώ για έναν καφέ κι ένα ποτό κάθε... όποτε κάτσει.
 Κοιτάξτε στις σκοτεινές γωνιές, εκεί που φορτώνουν τα καράβια με το βρώμικο χθές και το σπρώχνουν πέρα ως μή γενόμενο.
 Κι υστερα ονειρεύονται πως θα μας πουλήσουν αέρα κοπανιστο, πράσινη ανάπτυξη και φρέσκο φεγγαράκι με το κιλό...
 Κοιτάξτε από την αλλη μεριά, μέσα στα Λίαρ τζετ που πηγαινοέρχονται μεταφέροντας μάνατζερς και ντήλερς που πουλάνε τη γή μας, τη θάλασσά μας, τα σπίτια μας, τη ζωή μας, την ελευθερία μας λές κι έιναι δικά τους.
 Εκεί βρίσκονται οι "άχρηστοι"
. Αν και χρησιμότατοι βέβαια, αλλά όχι σε μάς...
 Συγνώμη... τι δουλειά είπατε πως κάνετε;Υπουργός; Μάλιστα.
Από ότι βλέπω αποδίδει καλά!
Και σε τι ακριβώς έχει χρησιμεύσει αυτή η δουλειά και πληρώνει τόσο καλά;
 Στην πατρίδα είπατε Και αν επιτρέπεται, ποια ακριβώς είναι η πατρίδα σας;
«όμορφη πόλη άσχημα καίγεσαι»
που γράφτηκε στα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη 2008,
υπαρχει στον καινουργιο δισκο του http://enomenoiblogers.blogspot.com

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ο μεγαλο-τσιφλικάς της Επιδαύρου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
jkritikos@pegasus.gr
ΕΘΝΟΣ

Eντελώς διαφορετική εικόνα για την οικονομική κατάσταση του συγχωριανού τους βουλευτή Γιάννη Ανδριανού, στενού συνεργάτη ως πρόσφατα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είχαν μέχρι προχθές οι κάτοικοι της Νέας Επιδαύρου, αφού όλοι γνώριζαν ότι προέρχεται από φτωχή αγροτική οικογένεια και τα μικρά ιδιόκτητα αγροτεμάχια που είχε ο πατέρας του δεν παρείχαν κάποιο σημαντικό εισόδημα.

Ο μεγαλο-τσιφλικάς της Επιδαύρου
Ο ίδιος συχνά παραπονιόταν συζητώντας στο χωριό ότι είναι σε «δύσκολη οικονομική κατάσταση και δεν βγαίνουν τα έξοδα».
47,4 στρέμματα είναι η έκταση του κτήματος που αγόρασε το 1996 ο κ. Ανδριανός στο Αλεποτάξι. Μάλιστα, όπως φαίνεται, ένα μέρος του έχει ήδη  καθαριστεί.
47,4 στρέμματα είναι η έκταση του κτήματος που αγόρασε το 1996 ο κ. Ανδριανός στο Αλεποτάξι. Μάλιστα, όπως φαίνεται, ένα μέρος του έχει ήδη καθαριστεί.
Γι’ αυτό και αποτέλεσε «κεραυνό εν αιθρία» η δημοσιοποίηση από τη Βουλή της δήλωσης «πόθεν έσχες» του βουλευτή τους και για πρώτη φορά έμαθαν την περασμένη εβδομάδα ότι ο Γιάννης, όπως τον αποκαλούν, διαθέτει 58 ακίνητα, όπως τα δήλωσε, και κοντά μισό εκατομμύριο ευρώ καταθέσεις. Αυτό είναι τώρα και το μόνιμο θέμα συζήτησης στις παρέες στο Λυγουριό, στην Παλαιά και στη Νέα Επίδαυρο.
Εμφανίζεται να κατέχει συνολικά 166 στρέμματα εκτάσεων, από τις οποίες, κληρονόμησε 53,4 στρέμματα, της συζύγου του είναι 37,5 στρέμματα και ο ίδιος αγόρασε άλλα 75,3 στρέμματα. Από τις δικές του αγορές ορισμένα όπως τα 47,5 στρέμματα στο Αλεποτάξι βρίσκονται σε μια πλαγιά πάνω από τη ρεματιά, υπάρχουν ωστόσο και «φιλέτα» κοντά στη θάλασσα. Για αγορές δύο σπιτιών, το 2002 και το 2003 στην περιοχή του Ν. Κόσμου, ο Γιάννης Ανδριανός δήλωσε στο «πόθεν έσχες» ότι πλήρωσε 250.000 ευρώ, ενώ στη δήλωσή του αναφέρει και καταθέσεις 493.000 ευρώ.

Οικονομικό κραχ στην ΕΛ.ΑΣ!


100 μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν ακινητοποιηθεί γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να επισκευαστούν - Υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί να εργάζονται νύχτα χωρίς να γνωρίζουν αν θα πληρωθούν για τα νυχτερινά -
Έχει "στεγνώσει" από χρήματα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η μη πληρωμή των επιδομάτων (νυχτερινά κ.α) των αστυνομικών τον προηγούμενο μήνα έχει προκαλέσει μια αναταραχή στις τάξεις των αστυνομικών που δεν έχει προηγούμενο. Το κράτος ουσιαστικά αδυνατεί να πληρώσει μέρος των δεδουλευμένων τους και έτσι οι περισσότεροι αστυνομικοί πηγαίνουν για νυχτερινή βάρδια με "βαριά καρδιά".