Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

«Έσβησε» στα 70 της η Γκιζέλα Ντάλι



Πέθανε την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο υγείας της Νάξου η ηθοποιός, Γκιζέλα Ντάλι σε ηλικία 70 ετών.

Η δημοφιλής ηθοποιός έπασχε από καρκίνο και είχε αποσυρθεί στο νησί. Αναδείχθηκε μέσα απο ρόλους μοιραίας γυναίκας σε μια σειρά απο ελληνικές ταινίες.

Υπήρξε σύζυγος του σκηνοθέτη, Ντίμη Δαδήρα.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Αργολίδα - Με επιτυχία ο τελικός του motocross

http://enomenoiblogers.blogspot.com

κολαούζοι…




Χαρακτηριστικό των μικρόψυχων ανθρώπων είναι η ιταμή συμπεριφορά απέναντι στους αδύνατους και η δουλοπρέπεια απέναντι στους ισχυρούς.
Και αντίστροφα χαρακτηριστικό των πνευματικών ανθρώπων είναι να στέκονται δίπλα στο λαό και ν’ απευθύνουν λόγους παρρησίας απέναντι σε όσους καταχρηστικώς νέμονται την εξουσία.
Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν αυτοί οι τελευταίοι ή οι πάτρωνές τους έχουν δώσει ρεσιτάλ πρωτοφανούς απανθρωπιάς και αδικίας.
Και ασφαλώς οι κληρικοί έχουν πρωταρχικό καθήκον να συμπεριφέρονται ως αντιπρόσωποι του Χριστού και όχι ως κολαούζοι των οποιωνδήποτε αφεντάδων.
Ιδιαίτερα μάλιστα στην τωρινή συγκυρία, οπότε ο λαός θα αντιμετωπίσει την παγίδα των δημοτικών εκλογών.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Και φέτος η Πανελλήνια Έκθεση ''Κορινθία 2010'' στην Κόρινθο


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 2η Πανελλήνιας Έκθεσης «Κορινθία 2010», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προβολής Κορινθιακών Οίνων & Γαστρονομίας στην οποία θα συμμετέχουν Οινοποιεία , Επιχειρήσεις Εστίασης, Τοπικοί Σύλλογοι του Νομού και της ευρύτερης περιοχής. Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι η προβολή των τοπικών οίνων αλλά και της γαστρονομίας στο νομό μας.
 Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, με τις βασικές αρχές της οινοποίησης και της οινογευσίας , να γνωρίσουν τις ποικιλίες που υπάρχουν, πώς προσφέρονται τα κρασιά, αλλά και τη διαδικασία της γευστικής οινογνωσίας. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στο χώρο της Έκθεσης ενώ η Έκθεση θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στην Κόρινθο, στο χώρο της επιχείρησης «Σωληνουργεία Κορίνθου».
 Ν. Κασσιμάτη
  http://enomenoiblogers.blogspot.com

Ανακοίνωσε την ιδρυτική του διακήρυξη ο Δημήτρης Παυλής

 

Ο Δημήτρης Παυλής μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία για την υποψηφιότητά του 

http://epithsousias.blogspot.com/  

 



Την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού ‘’Τρίπολη-Πρωτεύουσα του Μοριά’’, γνωστοποίησε χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Δημήτρης Παυλής, τέως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, πρώην υποψήφιος δήμαρχος Μαντινείας και οικονομολόγος.
Ο κ. Παυλής, δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης και ότι απευθύνεται σε πολίτες και όχι σε κόμματα. Δήλωσε ότι το ψηφοδέλτιό του θα στελεχώνεται από ικανούς και δραστήριους πολίτες απ’ όλους τους χώρους και τις τάξεις
. Στ. Ζορμπαλάς
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Κλείνει ο αυτοκινητόδρομος στον ανισόπεδο κόμβο Τρίπολης

Η εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αύριο και μεθαύριο, αποφασίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, για λόγους ανακατασκευής του οδοστρώματος στον ανισόπεδο κόμβο, όπου βρίσκεται η βασική πύλη εισόδου και εξόδου της Τρίπολης στον και από τον αυτοκινητόδρομο.

Οι ρυθμίσεις προβλέπουν ολικό αποκλεισμό των κλάδων εξόδου και εισόδου του ανισόπεδου κόμβου στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Ο αποκλεισμός και οι ρυθμίσεις θα αρχίσουν από αύριο, Τετάρτη, στις 7 το πρωί και θα διαρκέσουν το αργότερο έως τις 10 το βράδυ της Πέμπτης.

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΧΡΗΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟ.


Νάυπλιο Νέα Ελπίδα

Η γνωστή συγγραφέας Μαρία Τζιρίτα, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, θα είναι υποψήφια σύμβουλος με τον Χρήστο Γραμματικόπουλο. Αναμφίβολα πρόκειται για μία ξεχωριστή υποψηφιότητα ποιότητας, κύρους, με υπερκομματικό βεληνεκές.
 
Η Μαρία Τζιρίτα σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία, με αντικείμενο τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.  Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία, αλλά τα τελευταία χρόνια την κέρδισε ο κόσμος των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ. Φυσικά, έγινε πανελλαδικά γνωστή μέσα από τα εξαιρετικά μυθιστορήματά της, τα οποία και σημείωσαν πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ενημέρωση (γράφει η Δέσποινα Δημότση)

οι “βόρειοι” και οι “νότειοι”

«Βόρειοι» και «Νότιοι», δύο έννοιες που έχουν συνήθως γεωγραφική και μόνο σημασία αλλά και ευρύτερη έννοια. Όταν όμως χρησιμοποιούνται έμμεσα για άλλους, ύπουλους σκοπούς τότε γίνονται πραγματικά «επικίνδυνοι». Όταν αυτοί οι δύο γεωγραφικοί όροι χρησιμοποιούνται σκοπίμως λανθασμένα, «κρύβουν» τα στοιχεία της διαφοράς και της αντίθεσης και τις περισσότερες φορές πραγματικά πετυχαίνουν το σκοπό για τον οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί.

Η νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου

Στις 1:33 μετά τα μεσάνυχτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Είναι η πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας που μία κυβέρνηση ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό μετά τα μεσάνυχτα. Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 12 το μεσημέρι και θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη. Πάντως, ο ανασχηματισμός είναι σαρωτικός και το νέο κυβερνητικό κλίμα είναι πολυπληθέστατο.
Τα νέα μέλη της κυβέρνησης είναι τα εξής:

Πρωθυπουργός: Γιώργος Παπανδρέου

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος
Υπουργός Επικρατείας και Επενδύσεων: Χάρης Παμπούκης

Υπουργείο Εσωτερικών Προεδρίας:
Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργός: Γιώργος Ντόλιος
Υφυπουργός: Θεοδώρα Τζάκρη


Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Σοβαρά προβλήματα στις πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους προκάλεσε η καταιγίδα


Σοβαρά προβλήματα στις πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε χθες βράδυ την περιοχή.
Απ’ τις 9 μέχρι τα μεσάνυχτα, πρωτοφανείς ποσότητες νερού έπεσαν στις δύο πόλεις δημιουργώντας κυκλοφοριακά και άλλα προβλήματα.
 Πολλοί κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν για πολλή ώρα σε δρόμους του Ναυπλίου.
 Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και στις δύο πόλεις δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από ισόγειους και υπόγειους χώρους, ενώ προβλήματα αναφέρθηκαν και στην περιοχή της Νέας Κίου.
 Γ. Γαλανόπουλος
http://enomenoiblogers.blogspot.com

''Ψήφο κατά συνείδηση'' λέει η Έλσα Παπαδημητρίου


Εμμένει στην ‘’ψήφο κατά συνείδηση’’ η Έλσα Παπαδημητρίου. Η βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ., μιλώντας σε τοπικά κανάλια, με αφορμή τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, επανέλαβε ότι ψηφίζει πάντα κατά συνείδηση και ότι οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα που τα κατευθύνεις όπου θέλεις.
Γ. Γαλανόπουλος
 http://enomenoiblogers.blogspot.com

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ


Στα πλαίσια των επερχομένων εκλογών θα δημοσιεύονται όσα mail υποψηφίων μας έρχονται Το παρών εστάλη από Δημήτρη Δράκο Υποψήφιο περιφερειάρχη ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τo τοπίο για τις εκλογές της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξεκαθάρισε οριστικά.
 Ο Πέτρος Τατούλης είναι ο επίσημος υποψήφιος του ΠαΣοΚ. Η σημερινή εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη και προμελετημένη.
 Ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Απλά, υπήρξε προσπάθεια αποπροσανατολισμού του Πελοποννησιακού Λαού. 
 Δεν θα μπούμε σε προσωπική αντιπαράθεση. Θα δώσουμε όμως πολιτική μάχη. Όπλα μας, η γνώση και η πείρα μας για την Αυτοδιοίκηση. 
Το όραμά μας για την Πελοπόννησο της Ανάπτυξης και η πίστη μας στην επιτυχία του. Δύναμή μας, η θέληση να ενώσουμε το λαό της Πελοποννήσου και όχι να τον διαιρέσουμε.
 Καλούμε κάθε πολίτη του Μωριά να εμπιστευτεί την πρότασή μας για τον τόπο. Και την επόμενη μέρα, να εργαστεί κοντά μας για να την κάνουμε πράξη. Μαζί, θα κάνουμε τα πάντα δυνατά. http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δ.Άργους - "Μην πετάτε νεκρά ζώα στους κάδους απορριμάτων".

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Οδυσσέας Βουδούρης: Καταλυτικά και κάθετα απέναντι στην… προοπτική Τατούλη

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
Καταλυτική και κάθετη ήταν η απάντηση στην… προοπτική Τατούλη που φαίνεται πως σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ για στήριξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, από τον Βουλευτή Μεσσηνίας του κυβερνώντος κόμματος Οδυσσέα Βουδούρη. Ο κ. Βουδούρης μιλώντας στην τηλεόραση BEST… άδειασε μια τέτοια επιλογή αναλύοντας την κατάσταση όπως ακριβώς καταγράφεται και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, θέτοντας με ερωτηματικό τρόπο την άποψή μου, δηλώνοντας την ξεκάθαρη αντίθεσή του. «…ότι έχω πει ισχύει δεν πρόκειται να αλλάξω άποψη. Ο Πρόεδρός μας με αλλεπάλληλες ευκαιρίες τις τελευταίες ημέρες μίλησε για τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα του κινήματός μας. Στο συνέδριο αυτό στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο τόνισε ότι οι εκλογές των περιφερειών έχουν ένα πολιτικό χαρακτήρα. Ένα πολιτικό χαρακτήρα σύγκρουσης μεταξύ του χθες με το αύριο. Και ρωτώ,   πιστεύετε εσείς ότι η στήριξη, σε μια τόσο κρίσιμη Περιφέρεια, μετά από μια τόσο σημαντική μεταρρύθμιση, η στήριξη ενός ανθρώπου ο οποίος όχι μόνο δεν ανήκει στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν ανήκει στον ευρύτερο χώρο το δικό μας, αλλά αντιθέτως εκπροσωπεί αρκετά ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις, μπορεί αυτό το πρόσωπο να στηρίξει αυτές τις επιλογές τις οποίες έχει ανακοινώσει ο Πρόεδρος;..»