Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ο Ανδρέας Βασιλείου υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Οι αυστηρές επιταγές του νέου Μνημονίου


Στο επίκεντρο μισθοί Δημοσίου, ασφαλιστικό, εργασιακά, κλειστά επαγγέλματα, ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΑΤΕ
Την περικοπή δαπανών φέτος, προκειμένου να αντισταθμιστεί η υστέρηση στα έσοδα και οι καταπτώσεις εγγυημένων δανείων των ΔΕΚΟ, καθώς και την εξειδίκευση διαρθρωτικών μέτρων που πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση το 2010 και το 2011, προκειμένου να εξασφαλίσει τις επόμενες δόσεις των δανείων, περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο με την τρόικα.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η καθιέρωση νέου μισθολογίου στο Δημόσιο με περικοπή επιδομάτων, η επανεξέταση των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, το Μνημόνιο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων αλλαγών εάν οι αναλογιστικές μελέτες δείξουν ότι οι δαπάνες για συντάξεις αυξάνονται άνω του 2,5% του ΑΕΠ έως το 2060, καθώς και περικοπές στις επικουρικές συντάξεις των ελλειμματικών ταμείων.

 Επιβάλλει επίσης μέτρα μεγαλύτερης ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις.
Στον ΟΣΕ προβλέπει μείωση των βασικών και των έκτακτων αποδοχών, αλλά και απολύσεις εάν χρειαστούν. Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, αν και δεν αναφέρεται ευθέως σε πώληση μονάδων, επιμένει στην είσοδο ιδιωτών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. Τέλος, δίνει προθεσμία έως την 1η Οκτωβρίου στην κυβέρνηση για να παρουσιάσει σχέδιο αναδιάρθρωσης της Αγροτικής Τράπεζας. http://enomenoiblogers.blogspot.com

Aνεμος: ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Εκπαιδεύονται στην κατ...

Aνεμος: ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Εκπαιδεύονται στην κατ...: "Με τον πλέον επίσημο τρόπο, το περιοδικό του ΓΕΣ δημοσιοποιεί άσκηση ελληνικού λόχου στο Κοσσυφοπέδιο από ειδικό σώμα της γαλλικής αστυνομία..."

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Φωτιές σε Κορινθία, Αργολίδα


Στην Κορινθία η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14.50 σε δασική έκταση στην περιοχή Μαψός του δήμου Νεμέας. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς, βρέθηκαν πολύ γρήγορα 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ στο έργο τους βοήθησαν από την πρώτη στιγμή πολίτες. Ρίψεις έκαναν και 4 αεροσκάφη του πυροσβεστικού σώματος. Λίγο μετά τις 21.00 η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο...
Πυρκαγιά όμως ξέσπασε και στον Γαλατά Τροιζηνίας. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες, με 7 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα της πυροσβεστικής. Λίγο μετά τις 19.30 οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο, αλλά οι ρίψεις συνεχίζονται για να τεθεί το πύρινο μέτωπο υπό πλήρη έλεγχο. 

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Ο...Μπομπ Σφουγγαράκης δίδυμο με τον Δον Τομάζο


Όταν σύσσωμη η κυβέρνηση έλεγε ότι μετά το Μνημόνιο η χώρα δεν θα είναι η ίδια, ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Από το 2014 και μετά, όταν επισήμως θα έχουν (αν έχουν...) αποχωρήσει οι τροϊκανοί, ο οικονομικός χάρτης της Ελλάδας αναμένεται να είναι παραδομένος σε ξένα συμφέροντα, που μαζί με εγχώρια (για βιτρίνα) θα ελέγχουν πλέον τις μελλοντικές κυβερνήσεις και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, που θα είναι το επόμενο στάδιο της επιτήρησης, έστω και παρασκηνιακά.
Τον στόχο αυτόν εξυπηρετούν από κάθε άποψη και οι κινήσεις του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος είναι απολύτως κυρίαρχος στο εσωτερικό της τρόικας των επιτηρητών της ελληνικής οικονομίας.
Μετά την τοποθέτηση λοιπόν από το ΔΝΤ του φίλτατου Δον Τομάζο (Σκιόπα) ως αρχιεπιτηρητή της κυβέρνησης, έρχεται κι άλλο μεγαλοστέλεχος του ΔΝΤ, ο Μπομπ Τράα (για σας... Σφουγγαράκης), ως μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Οι ρόλοι τους θα είναι διαφορετικοί:
TO PONTIKI