Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΚΟΜΒΟΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

   ΑΠΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  
Ο ΟΠΑΠ ήταν διαχρονικά ένας από τους κόμβους της διαπλοκής στη χώρα μας. Καμία κυβέρνηση, παρά τις όποιες διακηρύξεις, δεν μπόρεσε να σπάσει τον εναγκαλισμό του με συγκεκριμένα συμφέροντα. Δυστυχώς η παράδοση συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία όχι απλώς δεν φρόντισε να διεξαχθεί διαγωνισμός για την ανάθεση της τεχνικής υποστήριξης αλλά συμφώνησε στο να παραμείνει μυστική η σχετική σύμβαση. Αυτές οι πρακτικές των «αναγκαστικών» αναθέσεων και της αδιαφάνειας είναι προφανές ότι δεν συνάδουν με τις διακηρύξεις της κυβέρνησης Παπανδρέου περί διαφάνειας και δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για την κρίση του εποπτεύοντος υπουργού Πολιτισμού.  
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ
Σε καθημερινή βάση παντού δίπλα  μας διαψεύδεται η  υπόσχεση για διαφάνεια και κάθαρση

Σε κρίσεις ,συμβούλια, και προϊσταμένους υπηρεσιών

Πρόσφατα ο ΟΠΑΠ και η εθνική τράπεζα

Και το περιβόητο σύνθημα βάλτε  πλάτη ,και ενώ κανενός δεν έχει δημευτεί η περιουσία η να έχει πάει φυλακή ,αυτοαναιρείται, και φτάνει στα όρια ενός καθαρά προδοτικού ψέμματος

επιστρατευση

Και τώρα ποιος έχει σειρά για επίταξη; Μήπως οι ναυτεργάτες σε επόμενη κινητοποίηση; Μήπως οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ; Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αν τελικά τολμήσουν να ξανασκεφτούν για απεργία; Οι νοσοκομειακοί γιατροί; Οι αγρότες; Όλοι όσοι ανήκουν στα «κλειστά επαγγέλματα» κι έρχεται η ώρα τους; Και άραγε στο εξής μήπως πρέπει να βάλουμε καλά στο κεφάλι μας τη διάκριση της κυβερνητικής προπαγάνδας μεταξύ «συντεχνίας» (αυτοί που αντιδρούν γιατί πλήττονται νόμιμα επαγγελματικά τους συμφέροντα και εργασιακά δικαιώματα) και «εργαζόμενου» (όσοι δεν αντιδρούν είτε γιατί φοβούνται είτε γιατί έχουν καταπιεί το ΔΝΤ αμάσητο); Όταν είναι δεδομένο ότι αυτό που βλέπουμε σήμερα από την τηλεόραση αύριο μπορεί να είναι η δική μας θέση, αφού λίγο ή πολύ όλοι οι εργαζόμενοι, αυατοαπασχολούμενοι κι ελευθεροεπαγγελματίες θίγονται από το Μνημόνιο και μάλιστα με βίαιο τρόπο.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Απειλούν πάλι με αίμα


Σε επίδειξη δύναμης παράλληλα με την εκτόξευση νέων απειλών εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, προχώρησε η Σέχτα Επαναστατών. Οι τρομοκράτες συνοδεύουν την προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια με φωτογραφία του οπλοστασίου τους.
Υ.Γ. 2 Προς όλους τους υπεύθυνους φυλακών, διευθυντές, εισαγγελείς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κοινωνικούς λειτουργούς, σας προειδοποιούμε πως αν δεν αλλάξετε άμεσα τη στάση σας και δεν σταματήσετε να ταλαιπωρείτε βασανισμένους φυλακισμένους ανθρώπους, θα μπείτε σε λίστα προτεραιότητας ώστε να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι. Ιδιαίτερα για κάποιους από εσάς γνωρίζουμε μέχρι και το τι ώρα παίρνετε τα χάπια σας. Κόψτε τους τσαμπουκάδες που κάνετε με την απαγόρευση αδειών και τα κομμένα επισκεπτήρια, να σέβεστε τους φυλακισμένους και να μην παραβιάζετε τα δικαιώματα τους γιατί σε διαφορετική περίπτωση και σε ανυποψίαστο χρόνο θα δεχτείτε επίσκεψη των μαχητών της Σέχτας Επαναστατών με οριστική μεταγωγή στον άλλο κόσμο.

Μαχητές της επανάστασης ο εχθρός έχει όνομα, ψάξτε διευθύνσεις...

ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ

Ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Το σύνθημα για την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και στο Δημόσιο, για την οποία έχει μιλήσει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, πρόκειται να δώσει κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης του (στις 3 το μεσημέρι) στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τογενικό γραμματέα του ΕΚΔΔΑ Νίκο Γεωργαράκη, ο κ. Παπανδρέου και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα συζητήσουν για την καλύτερη αξιοποίηση αλλά και επιμόρφωση του υπάρχοντος δημοσιο-υπαλληλικού δυναμικού της χώρας. 

Μετατάξεις και καταργήσεις

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

«Κεφάλι» παίρνει ο Δράκος για το χρίσμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παιγνίδια με δημοσκοπήσεις χωρίς ονοματεπώνυμο. Δυσφορία Ρηγίλλης κατα Μανώλη.


Πολύ κοντά στο χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες της Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης, ο νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος. Η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζεται σε ένα θετικό αποτέλεσμα στην Περιφέρεια αυτή. Θεώρει ότι μπορεί να την κερδίσει και μάλιστα με ένα αυτοδιοικητικο στέλεχος και όχι με ένα πρόσωπο από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Τις τελευταίες ήμερες και παρα το γεγονός ότι το ζήτημα της υποψηφιότητας του Γιάννη Μανώλη έχει υποχωρήσει, εμφανιζεται δημοσκοπηση χωρις ταυτότητα, που τον δειχνει να διεκδικει την περιφερεια απεναντι στον Π. Τατούλη...

Πυρκαγιές στον Πόρο


Επτά οχήματα με 15 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων και δύο ελικόπτερα έσπευσαν στον Πόρο, όπου κατάφεραν να θέσουν υπο μερικό έλεγχο τη φωτιά στην περιοχή Νεώριο.