Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Κλοπές και φθορές σε νεκροταφείο


Μπρούτζινα καντήλια και ανθοδοχεία έκλεψαν άγνωστοι απο νεκροταφείο στο Κουτσοπόδι Αργολίδας.Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άγνωστοι μπήκαν τη νύχτα της Πέμπτης στο νεκροταφείο και πήραν απο Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου 64 μπρούτζινα καντήλια και ανθοδοχεία από τα μνήματα στα οποία μάλιστα προκάλεσαν φθορές.



http://enomenoiblogers.blogspot.com

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ

AYTH THN ΣΤΙΓΜΗ Όπως βλέπετε στον χάρτη,το καραβάνι βρίσκεται έξω απο τη Ρόδο και συνεχίζει την πορεία του για Γάζα σύμφωνα με το http://www.reuters.com/article/idUSLDE64P2JK το ισραηλινό ναυτικό έχει εντολές να μην επιτρέψει στην αποστολή να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό EXΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ Να τους επιβιβάσουν σε ενα λιμάνι και τα πλοία θα γυρίσουν πίσω Mια νηοπομπή 8 πλοίων σαλπάρε  για την αποκλεισμένη Γάζα. Δεκατέσσερις μήνες μετά την επιτυχημένη απόβαση των ακτιβιστών του «Free Gaza Movement» με το σκάφος «Αρίων», παρά την προσπάθεια διεμβόλισής του από το ισραηλινό ναυτικό, ένα πλήρωμα 40 εθνικοτήτων ετοιμάζεται να αποβιβαστεί στη Λωρίδα της Γάζας .που μεταφέρει 10.000 τόνους ιατρικού εξοπλισμού, υλικών στέγασης , ακόμα και ηλεκτρικά αναπηρικά καροτσάκια,για τους ανάπηρους αμάχους βέβαια τα ελληνικά ΜΜΕ δεν πρόκειται να πουν κάτι αυτή την στιγμή γίνετε αεροπορική ΙσραλοΕλληνικη άσκηση συμμαχίας Παράλληλα με το ταξίδι προς τη Γάζα, ένα ψηφιακό ταξίδι θα είναι σε εξέλιξη στο Διαδίκτυο. Το «ψηφιακό καράβι» είναι ιστολόγιο που περιλαμβάνει ψηφιακή τηλεόραση που θα καλύψει live το ταξίδι και το ημερολόγιο... καταστρώματος του στόλου. «Η λογική θα είναι όπως στα μπλογκ. Ας πούμε στο ημερολόγιο θα δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις πάνω στο καράβι, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα και στον κόσμο να σχολιάσει», μας λένε οι εμπνευστές και δημιουργοί του ψηφιακού ταξιδιού. Την ίδια στιγμή, μέσω ενός χάρτη Google, η ιστοσελίδα θα δίνει το στίγμα τη πραγματικής θέσης του καραβιού, ενώ υπάρχει η δυνατότητα στον χάρτη πάνω να παρουσιάζονται κατ’ επιλογή και άλλες πληροφορίες που θα αυξήσουν τη ρεαλιστικότερη απεικόνιση της κατάστασης. Το site θα έχει συνδεθεί με μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook, το twitter και το chat. Ο επισκέπτης θα έχει πρόσβαση σε φωτογραφίες αλλά και βίντεο. Προσωρινά, η σελίδα που βρίσκεται το ψηφιακό καράβι είναι http://shiptogaza.blogspot.com/ συνεχίστε παιδιά  όλοι σας ζηλεύουμε θέλουμε να ξαναδούμε τέτοιες σκηνές http://enomenoiblogers.blogspot.com

Παρέα με βιβλία που μίλησαν την ιστορία τους



Η Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη υποδέχεται τους αγαπητούς μικρούς και μεγάλους φίλους της με διάθεση καλοκαιρινή,  σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, το Σάββατο 29 Μαΐου 2010, στις 6.30 το απόγευμα, στο χώρο της Βιβλιοθήκης.




Μαζί μας:
  • Η κα Γωγώ Τάμπαση [δασκάλα   και  μέλος της Επιτροπής της Βιβλιοθήκης] θα μας ενημερώσει για την πορεία λειτουργίας της.
  • Η παραμυθού Ερασμία Ηλιοπούλου, θα μάθει στους μικρούς μας φίλους,να φτιάχνουν ένα αληθινά απόρθητο κάστρο, με χιλιάδες βιβλία.
  • Οι λιλιπούτειοι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αγριλίτσας, θα αφηγηθούν και θα παίξουν το παραμύθι με τίτλο «Η απαγωγή του χρωματιστού ελέφαντα» που έγραψαν   οι ίδιοι.  [υπεύθυνη νηπιαγωγός: Αγγελική Κωστάκη]
  • Μαθητές από το  4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους,  θα παίξουν μαζί μας το «Επιτραπέζιο Παιχνίδι: «Το μήνυμα» που επινόησαν.[υπεύθυνη: Μαρία Μούκα]
  • Ομάδα μαθητών  του 2ου Γυμνασίου Άργους, θα παρουσιάσει σύγχρονο χορό:«Σα μαγεμένοι …  μες του χορού τη δίνη στροβιλίζονται …»  [υπεύθυνες καθηγήτριες: Σοφία Ρούσσου, Μαρίνα Καχριμάνη]

Θα βραβευθούν επίσης  τα έργα των μαθητών που συμμετείχαν στον 1Ο Διαγωνισμό Ανάγνωσης & Δημιουργικής Γραφής.

... και πολλές άλλες μαγιάτικες εκπλήξεις!!!!!!

Σας περιμένουμε για να τις ανακαλύψουμε παρέα, να τις απολαύσουμε,και να ευχηθούμε «Καλό Καλοκαίρι σε όλους».
     
Ο Αντιδήμαρχος Άργους
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Κάποιοι παίζουν με το ... πουγκί τους..


thumb
Σε συνθήκες οικονομικής και πολιτικής ρευστότητας , ο κόσμος παίζει αγρίως με το πουγκί του. Η ανασφάλεια ενεργοποιεί στο έπακρο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης κι όσοι διαθέτουν γονίδιο καιροσκόπου ή τυχοδιώκτη σπεύδουν να κάνουν «την κρίση ευκαιρία» που λέει κι ο πρωθυπουργός… Εξού και το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η Τράπεζα της Ελλάδος δεν προλαβαίνει να πουλάει χρυσές λίρες. Επειδή μάλιστα η ζήτηση έχει υπερβεί την προσφορά, παράλληλα προς το επίσημο εμπόριο χρυσού, ανθίζει και η αντίστοιχη μαύρη αγορά.
Μέσα σε μερικές μέρες η τιμή του …τεμαχίου τσίμπησε 30 ευρώ (από 243 ευρώ ανέβηκε στα 273) ενώ η σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές τιμές τα λέει όλα. Ούτε 200 ευρώ δεν κόστιζαν οι λίρες το περασμένο καλοκαίρι. Είτε έφεραν στα πλευρά τους τη …μάπα της Ελισάβετ είτε κάποιου ξεχασμένου έλληνα βασιλιά οι «χρυσές» μέχρι πρότινος ήταν βυθισμένες στη λησμονιά και στη γραφικότητα άλλων εποχών… Φαίνεται όμως ότι το παρελθόν και οι μνήμες ανεγείρονται πολύ εύκολα.
Για όλους εσάς λοιπόν που σκιάζεστε εν όψει των επερχόμενων δεινών και θέλετε να έχετε ένα νόμισμα παντός καιρού στο στρώμα σας (εκτός των ασημωμάτων από τις γεννήσεις και τις βαφτίσεις) , υπάρχει λύση. Ο γερο- Λαδάς περιμένει στη γωνία να σας εξυπηρετήσει.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΝΑ Μ ΑΓΑΠΑΣ


ΝΑ Μ ΑΓΑΠΑΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ Μ ΑΓΑΠΑΣ
  χάρη σε αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον μας συνεχιζουμε χάρη σε αυτα τα παιδιά που λένε τραγουδια του ΠΑΥΛΑΡΑ
έχουμε ακόμα οράματα για αυτά τα παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα
αντιστεκόμαστε στο ΔΝΤ και λέμε \
ΝΑ ΜΑ ΑΓΑΠΑΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ Μ ΑΓΑΠΑΣ ΜΠΡΑΒΟ ΝΑΓΙΑ ΜΠΡΑΒΟ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΕΙ
 http://enomenoiblogers.blogspot.com

Ασφαλιστικό ώρα μηδέν


Το μέλλον των συντάξεων" Στην πόλη του Ναυπλίου παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του εργατολόγου κ. Αλέξη Μητρόπουλου "Ασφαλιστικό ώρα μηδέν - Το μέλλον των συντάξεων". Η παρουσίαση έγινε σε μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης ενώ ο κ. Μητρόπουλος ήταν καλεσμένος του προέδρου του εργατικού κέντρου Ναυπλίου κ. Ραφαήλ Μπαρού.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΙΑΝΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΥΓΑΤΕ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ,ΔΕΝ  EΚΛΕΧΘΗΚΑΤΕ  ΜΕ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ??
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΑΓΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΣ?
ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ? 
Ένταση δημιουργήθηκε  όταν πήρε τον λόγο ο Βασίλης Σωτηρόπουλος και αναφέρθηκε στις αιτίες της οικονομικής κρίσης. Η αναφορά του και στις ευθύνες των πολιτών και ειδικότερα των ελευθέρων επαγγελματιών..ΚΑΙ αγροτών.. προκάλεσε έντονες αντιδράσεις απο τους παρευρισκόμενους πολίτες που άνοιξαν διάλογο μαζί του ζητώντας εξηγήσεις σε έντονο ύφος. Με την παρέμβαση ψυχραιμοτέρων το επεισόδιο δεν πήρε έκταση.
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ
ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ..ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ
ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ 
KAI PRES AΡΓΟΛΙΔΑ
http://enomenoiblogers.blogspot.com