Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Ναύπλιο: Η πορεία της δολοφονίας του Κυβερνήτη (1831)


Tο Ναύπλιο δεν είναι μόνο μια πανάρχαια πόλη, στην οποία ο Μύθος και η Ιστορία χάνονται στο βάθος του χρόνου, η πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου κράτους, στους δρόμους της οποίας παίχθηκε η ιστορία του Νέου Ελληνισμού αλλά και μια τραγική και «θανάσιμη» πόλη. Το κυριακάτικο πρωινό της 27ης Σεπτεμβρίου 1831 στις 6.45′ περίπου με το παλιό ημερολόγιο, στην πόρτα του Αγίου Σπυρίδω νος δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας.
Πλατεία Σιντριβανίου με το Παλατάκι του Καποδίστρια
Ο κυβερνήτης το πρωινό της αποφράδας εκείνης ημέρας ξεκίνησε για να εκκλησιαστεί, όπως συνήθιζε, στον Άγιο Σπυρίδωνα, προστάτη άγιο της πατρίδας του της Κέρκυρας. Βγήκε από την κυβερνητική κατοικία, το γνωστό παλατάκι, αργότερα κατοικία και τουΌθωνα, (που βρισκόταν στο χώρο όπου σήμερα βρίσκεται το άγαλμα του Όθωνα), από την κύρια ανατολική καμαρωτή είσοδο προς την πλατεία Σιντριβανιού, σημερινή πλατεία Τριών Ναυάρχων, φορώντας τη βαθυγάλαζη ρεντικότα, άσπρο παντελόνι και βαθυγάλαζο καπέλο, συνοδευόμενος από τους δυο φρουρούς, τον Γ. Κοζώνη και Α. Λεωνίδα, έστριψε δεξιά και έφθασε στο Μεγάλο Δρόμο (οδό Βασ. Κων/νου), ακολούθησε πορεία προς τα δυτικά και σε λίγο συνάντησε, την σημερινή οδό Αγγέλου Τερζάκη, (πρώην Ε. Σωφρόνη), και έστριψε αριστερά κατευθυνόμενος προς τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Λήστεψαν τράπεζα και ταχυδρομείο!



Σχεδιασμένες στη λεπτομέρεια οι ληστείες των 4 κουκουλοφόρων...

Η αρχή έγινε λίγο πριν τις 10.00 το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Λυγουριό. Μετά τη ληστεία οι 4 ένοπλοι κουκουλοφόροι, μπήκαν στο ταχυδρομείο της περιοχής, που βρίσκεται δίπλα από την τράπεζα. Και από τα δύο υποκαταστήματα απέσπασαν άγνωστα χρηματικά ποσά.

Μετά τις δύο ληστείες, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, που είχαν παρκάρει απέξω και διέφυγαν. Το αυτοκίνητο βρέθηκε το μεσημέρι εγκαταλειμμένο λίγο έξω από το Λυγουριό. Εκτιμάται ότι οι άγνωστοι επιβιβάσθηκαν σε άλλο αυτοκίνητο.

Η αστυνομία έχει αναπτύξει περιπολίες και μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή, για να εντοπίσει τους ληστές...

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Στο Ναύπλιο η προσυνεδριακή σύσκεψη της Ν.Δ.


Θέματα που αφορούν την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα περιλαμβάνει η ατζέντα της προσυνεδριακής σύσκεψης της Ν.Δ. που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο στο Ναύπλιο. Οι εργασίες θα αρχίσουν στις 10 το πρωί , στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, παρουσία του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Προγράμματα εργασίας και απασχόλησης για άνεργους ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ

Προγράμματα εργασίας και απασχόλησης για άνεργους ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Ποιοι δικαιούνται θέσεις εργασίας και που θα βρείτε την αίτηση-προκήρυξη πρόσληψης στην ιστοσελίδα oaed.gr;
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης τριών προγραμμάτων προώθησης της απασχόλησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις ηλεκτρονικά στο www.oaed.gr, όπου έχουν δημοσιευτεί και όλες οι λεπτομέρειες για τα προγράμματα. Τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης έχουν ως εξής: