Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Προκήρυξη της επιτροπής Αργολίδας για την κινητοποίηση στις 28/3


http://www.akribeia-stop.gr/
Κι άλλη αύξηση στον ΦΠΑ; Κι άλλοι φόροι στα καύσιμα; Μείωση μισθών; Περικοπές επιδομάτων; Διάλυση ασφαλιστικού;
Πάλι εμείς θα πληρώσουμε την κρίση τους;
Κάθε μέρα ανακοινώνεται κι ένα μέτρο που λεηλατεί το εισόδημά μας. Κάθε μέρα πληρώνουμε όλο και περισσότερα και οι πλούσιοι δεν πληρώνουν σχεδόν τίποτα.
Ας ξεκινήσουμε να απαιτούμε τα δικαιώματά μας. Να σταματήσουμε μια μια τις πληγές που ματώνουν τις τσέπες και την ζωή μας.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Με κάθε λαμπρότητα εορτάζεται η επέτειος


parelasi_25martiou22
Με εκδηλώσεις  σήμερα σε σχολεία ,  καταθέσεις στεφανιών και  αύριο με τις παρελάσεις  κορυφώνεται ο γιορτασμός της  εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.
Στην Τρίπολη την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, στο Ναύπλιο ο Υφυπουργός  Εργασίας  Γιώργος Κουτρουμάνης  και στο Άργος ο  ΓΓΠΠ Φώτης Χατζημιχάλης.
Στην Τρίπολη αύριο στις 10.30' θα γίνει τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί οπανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Μιχαήλ Πανόπουλο, Γενικό Γραμματέα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας.
Στις 11.15' θα γίνει η συγκέντρωση των Επισήμων και του Λαού της πόλης στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στις 11.45' θα αρχίσει η παρέλαση στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως της Φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης, Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Συλλόγων, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών και Ελλήνων Προσκόπων, με τις σημαίες και τα λάβαρά τους καθώς και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά το τέλος της παρέλασης, μαθητές και  μαθήτριες των Λυκείων της Τρίπολης θαχορέψουν ελληνικούς χορούς, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου.

http://enomenoiblogers.blogspot.com




Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Η Επανάσταση στο Άργος (1821)


Η Επανάσταση στο Άργος εξερράγη εν Άργει εκ του εξής τυχαίου συμβάντος.

 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Στο σχέδιο της γενικής εξέγερσης είχαν μυηθεί οι πλέον έγκριτοι πολίτες της πόλης, κυρίως οι επιφανείς προεστοί αδελφοί Περρούκα, οι οποίοι ήταν και μέλη της Φιλικής Εταιρείας. Οι Τούρκοι ακούγοντας τις φήμες που μιλούσαν για επανάσταση ανησυχούσαν, αλλά η πόλη παρέμενε ήρεμη.

Ένα δειλινό όμως, η πόλη ξαφνικά ταράχτηκε. Ένας Τούρκος του Άργους που τον έλεγαν Χάϊντα, πυροβόλησε στην επάνω αγορά με την πιστόλα του. Αν ήταν νηφάλιος ή μεθυσμένος ποτέ δεν εξακριβώθηκε. Λέγεται όμως, ότι ήταν μεθυσμένος. Πυροβολισμός εκείνη την εποχή, και μάλιστα δημόσια, ήταν σημαντικότατη και ανήκουστη πράξη. Γι̉αυτό θορύβησε πολύ τους Αργείτες και περισσότερο τους Τούρκους, οι οποίοι ήσαν προκατειλημμένοι εκ φόβου επικειμένης εξεγέρσεως των ραγιάδων.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Γάζα ξανα-ερχόμαστε»

Οι Γιάννης Καρυπίδης και Γιώργος Αυγερόπουλος στην τελετή λήξης του 12ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Στο δημοσιογράφο Γιώργο Αυγερόπουλο και το σκηνοθέτη Γιάννη Καρυπίδη, που συνυπογράφουν τη σκηνοθεσία της ταινίας «Γάζα ερχόμαστε», απονεμήθηκε το βραβείο κοινού στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης. Η ταινία αφορά το ριψοκίνδυνο ταξίδι 44 ακτιβιστών από όλο τον κόσμο που ταξίδεψαν από την Κύπρο στη Γάζα το καλοκαίρι του 2008 και έσπασαν έτσι τον ναυτικό αποκλεισμό της περιοχής έπειτα από 41 χρόνια. Το χρηματικό έπαθλο της βράβευσης (10.000 ευρώ από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό) «θα πάει όπως είναι για να γίνει πλοία, σίδερα, τσιμέντα για να ανοικοδομηθεί η Γάζα», τόνισε ο βραβευμένος δημοσιογράφος ανακοινώνοντας παράλληλα την επικείμενη νέα αποστολή- σε 40 ημέρες από σήμερα. «Θα πάμε ξανά να σπάσουμε το εμπάργκο του Ισραήλ πιο οργανωμένα», είπε. Και παραφράζοντας τον τίτλο της βραβευμένης ταινίας του φώναξε από σκηνής αμέσως μετά τη βράβευσή του: «Γάζα ξανα-ερχόμαστε»! ΤΑ ΝΕΑ

Το ντοκιμαντέρ βρίσκεται στα παρακάτω τέσσερα επεισόδια:


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Θα μας βοηθήσετε κι εμάς κ. Ιερώνυμε??

http://enomenoiblogers.blogspot.com
Μας είπε ο κ. Ιερώνυμος ότι: 
«Το κράτος μας λέει, δεν ξέρω τι έσοδα έχεις, εγώ θέλω το 20% από αυτά που εισπράττεις. Αυτό είναι αντισυνταγματικό. Και πολεμιέται τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Είναι όμως και ανήθικο. Πως θα πας να πάρεις από τον άλλον το 20%, όταν μπορεί να μην βγάζει τα έξοδά του;».

Και εμείς ρωτάμε:
Το ότι κόβουν το δώρο και τις αποδοχές από τους μισθωτούς εργαζόμενους, που είναι δικαιώματα κατακτημένα, εδώ και αιώνες, με αίμα και αγώνες, δεν είναι ανήθικο? 
Δεν είναι παράνομο και αντισυνταγματικό??
Εμείς όμως με τι προσόντα και με τι δυνάμεις θα προσφύγουμε ακόμη και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, που η Εκκλησία μας, απειλεί ότι θα προσφύγει κατά του Κράτους?
Ποιός θα μας βοηθήσει εμάς να βρούμε το δίκιο μας?
Αφού είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανοίξουν τέτοιες δίκες και γι' αυτό ισχύει το "όπου φτωχός κι η μοίρα του"!
Γιατί τελικά το δίκιο είναι πάντα με το μέρος των ισχυρών και αυτών που το ...φυσάνε το χρήμα!! Και το ότι η Εκκλησία μας είναι ανάμεσα σ' αυτούς νομίζω ότι δεν χωρά αμφιβολία!

Ζητάμε λοιπόν από τον κ. Ιερώνυμο να βοηθήσει και τον ελληνικό λαό να προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, και να μας παραχωρήσει τους νομικούς παραστάτες της Εκκλησίας, για να μας υπερασπιστούν κι εμάς και να βρούμε το δίκαιο, ηθικό και συνταγματικό δικαίωμά μας!

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας


Ο Steve Bantu Biko γεννήθηκε στης 18/12/1946 στην πόλη King William's Town στο νοτιότερο άκρο της Νοτίου Αφρικής. Πολύπλευρα μορφωμένος αφήνει στην άκρη την ιατρική (που φυσικά την σπούδασε στην «μαύρη πτέρυγα» του πανεπιστημίου) για να αφοσιωθεί στα προβλήματα του κόσμου της Νοτίου Αφρικής ιδρύωντας το Κίνημα Μαύρης Συνείδησης το 1969.Ήταν η εποχή του apartheid, και ο Steve Biko το μεγαλύτερο σύμβολο του κινήματος εναντίον του.
Προσπάθησε με όλες τις αντιξοότητες της εποχής και σε ένα ρατσιστικό περιβάλλον να μορφώσει τους συμπατριώτες του. Άλλα πάνω από όλα να τους μπολιάσει τον σπόρο της ελευθερίας. Δεν έζησε πολλά χρόνια και δεν πρόλαβε να δει τους σπόρους του να φυτρώνουν, αλλά πρόλαβε να τρομάξει τα ζιζάνια που είχε γύρω του. 
Η φιλοσοφία του ότι η πολιτική ελευθερία μπορούσε να επιτευχθεί μόνο αν οι μαύροι σταματούσαν να αισθάνονται κατώτεροι από τους λευκούς προσέλκυσε τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον, και θεωρείται το σημείο καμπής στην κατάλυση του apartheid.
Στις 21/8/1977 συλλαμβάνεται και ανακρίνεται στα κρατητήρια της αστυνομίας και συγκεκριμένα στο κελί 619. Όπως ήταν φυσικό ανακρίθηκε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με πολλαπλά χτυπήματα σε ολόκληρο το σώμα και ιδιαίτερα στο κεφάλι
. Ενώ ήταν ουσιαστικά νεκρός μεταφέρεται, στης 11/9/1977, κρυφά με τζιπ της αστυνομίας σε φυλακές της Πρετόριας, οι οποίες είχανε και νοσοκομείο. Πέθανε λίγες ώρες από την άφιξη του στην φυλακή στης 12/9/1977. Στην κηδεία του παραβρεθήκαν εκτός από χιλιάδες απλούς ανθρώπους, πολλοί πρεσβευτές και γενικότερα υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Νοτίου Αφρικής, Jimmy Kruger, χαρακτήρισε το συμβάν ως τυχαίο και ελάσσονος σημασίας.
Ένα κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορία ς της Νοτίου Αφρικής κλείνει. Οι πληγές όμως στις συνειδήσεις μας δεν θα κλείσουνε ποτέ… Μοιραστείτε http://enomenoiblogers.blogspot.com

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ


e- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Η καθημερινή σας ηλεκτρονική ενημέρωση!!!
Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στείλτε e-mail στο moustair@otenet.gr ή τηλεφωνήστε μας στο
6945 984769. 

ΓΙΑ ΜΈΝΑ

Η Φωτό Μου
ΓΙΏΡΓΟΣ ΜΟΥΣΤΑΪ́Ρασ
Έζησα τα παιδικά μου χρόνια στη Δαλαμανάρα, πήγα σχολείο στο Άργος και σπούδασα στην Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Έχω δουλέψει ως γραφίστας και ραδιοφωνικός παραγωγός. Το 1991, σε μια αποθήκη του σπιτιού μου, στην Δαλαμανάρα, δημιούργησα το ραδιοφωνικό σταθμό Ήρα και του έδωσα το προσωνύμιο "Αγροτικοί Ραδιοθάλαμοι Δαλαμανάρας". Λειτούργησε μέχρι τις αρχές του 2003. Το 1993 εξέδωσα την Εβδομαδιαία Παναργολική Εφημερίδα «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» και ανάμεσα στα έτη 2001-2003 το μηνιαίο περιοδικό «ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ» (13 τεύχη). Έχω γράψει 5 βιβλία και ανήκω στο μουσικό σχήμα «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ» που δίνει συναυλίες με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια. Τώρα κάνω πρωινές παρεΐστικες ενημερωτικές εκπομπές (9-11) στην Αργειακή Ραδιοφωνία 101 Μκ (www.101fm.gr).
Ξεκινήσαμε στις 8/9/1993, κυκλοφορούμε κάθε Τετάρτη, χωρίς διακοπή με ειδησεογραφία από όλη την Αργολίδα. Το σχήμα της εφημερίδας είναι Α4 και κυκλοφορεί σε 2.200 αντίτυπα με 48 σελίδες.Η τελευταία έρευνα αναγνωσιμότητας της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης μας τοποθετεί στην πρώτη θέση του νομού. Έχουμε γραφεία σε Άργος και Κρανίδι.
Δίνουμε μεγάλο βάρος στην ιστορία, πολιτισμό, λαογραφία και στους περιφερειακούς δήμους(π.χ. Κρανιδίου, Ερμιόνης, Ασκληπιείου).

H ακριβότερη «νοσοκομειακή» παρτούζα ?


Ένα εκατομμύριο ευρώ ζητεί μία από τις παρτενέρ ουρολόγου, ο οποίος πραγματοποιούσε συνευρέσεις σε νοσοκομείο της Αθήνας τις οποίες και βιντεοσκοπούσε 
Στην παραδοχή ότι πράγματι διοργάνωνε και συμμετείχε σε ερωτικά όργια, που γίνονταν κατ’ επανάληψη μέσα σε χώρο δημόσιου νοσοκομείου της Αθήνας, προχώρησε ουρολόγος γιατρός στις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσε Ωστόσο, ο 36χρονος γιατρός -που δεν χρησιμοποιούσε τους χώρους του νοσοκομείου μόνο για εξετάσεις και εγχειρήσεις ασθενών, αλλά και για την πραγματοποίηση των «ερωτικών του φαντασιώσεων» χαρακτηρίζει «ψευδή» τη μήνυση που έχει υποβάλει σε βάρος του μία 32χρονη ιδιωτική υπάλληλος που συμμετείχε στο ενδονοσοκομειακό σεξουαλικό όργιο, ισχυριζόμενος ότι τον κατήγγειλε επειδή... δεν την παντρεύτηκε.