Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ορίστηκαν οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων της Πελοποννήσου


Ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Υγείας τα ονόματα των νέων διοικητών των κρατικών Νοσοκομείων. Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, διοικητής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ορίστηκε ο εκπαιδευτικός Γιώργος Μπέζος και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ο μαθηματικός Παναγιώτης Μπόζος. Ο τέως διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Τάκης Παπαδόπουλος αναλαμβάνει την διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.
Γ.Ν. ΑΡΓΟΥΣ Άρχοντας Ιωάννης, Οικονομολόγος
Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ Σκέπερς Αμαλία, Διοίκηση Υγείας, Φιλόλογος
Γ.Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ ΙΩΑΝ. & ΑΙΚ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Νομικός Αλέξανδρος,
Καθηγητής ΤΕΙ Διοίκηση Υγείας
Γ.Ν. - Κ.Υ. ΜΟΛΑΩΝ Αποστολάκος Χαράλαμπος, Γιατρός
Γ.Ν. ΝΑΥΠΛΙΟΥ Καλομοίρη Δήμητρα, Δημόσιο Δίκαιο

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΠΈΜΠΤΗ, 18 ΜΑΡΤΊΟΥ 2010 Ειρηνική Διαμαρτυρία την Κυριακή 21 Μαρτίου έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

πήγαν και μπλόκαραν αυτη τη σελίδα EΔΩ  λες και η διαμαρτυρία δεν θα γίνει βλέπετε πόσα μεγάλα συμφέροντά παίζονται όσοι μπορούμε ας πάμε http://les-malakies.blogspot.com/
Απο το ιστολόγιον του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, μπας σε καλόν μας  σήμερα!
"Εριξα κάτι φτωχό πάνω μου και βγήκα"
Κοτσάνα:Γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετραχήλια.  http://mkka.blogspot.com/2010/03/blog-post_17.html 
από την Ομάδα Facebook ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ------------------------------------------------------ Συναντηθήκαμε τυχαία στο Facebook και ενωθήκαμε κάτω από ένα κοινό σκοπό: να πιέσουμε σαν πολίτες την Εκκλησία να συνδράμει οικονομικά στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Η ομάδα μας αυτή τη στιγμή αριθμεί 88.380 μέλη και αποφασίσαμε να κάνουμε τα ‘κλικ’ μας πράξη κατεβαίνοντας σε μια καθιστική και απόλυτα ειρηνική διαμαρτυρία την Κυριακή 21 Μαρτίου.Καλούμε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στην αυθόρμητη αυτή εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μητροπόλεως έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών. Φορολογώντας υψηλά την τεράστια περιουσία της εκκλησίας οι φόροι για τους πολίτες και το κρατικό έλλειμμα θα μειωθούν αισθητά! Θέλουμε να επιβληθεί το δίκαιο και να σταματήσει η συνεχής προκλητικότητα των υψηλόβαθμων κληρικών που αναγγέλλουν ότι οι πλούσιοι πρέπει να δώσουν τον οβολό τους αλλά οι ίδιοι στέλνουν δισεκατομμύρια σε offshore λογαριασμούς και δεν φορολογούνται αρκετά. Θέλουμε την υποστήριξή και την παρουσία σας! Η συγκέντρωση αυτή είναι μια ειρηνική/καθιστική διαμαρτυρία που θα λάβει χώρα έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών. Ζητάμε απλά και ειλικρινά να φορολογηθεί η Εκκλησία, και να μοιραστεί τον πλούτο της προς όφελος των Ελλήνων! Παρακαλώ προωθήστε.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ του ARGONAFPLIA.gr


για την επισκεψιμότητα μας στους ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Από σήμερα ξεκινά μια νέα δημοσκόπηση στο argonafplia.gr.
Θέμα της το ενδιαφέρον μας για τους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους και ευρύτερα για την κληρονομιά μας. Μια κληρονομιά των Αργολιδέων που συνάμα έχει Παναλλήνιες και Παγκόσμιες προεκτάσεις.
 ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ Ή ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ; είναι το ερώτημα.

Δεν θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια επιστημονική και σε βάθος ανάλυση, που θα χρειαζόταν μια τεράστια και πολύπλευρη ανάλυση, πέραν από στατιστικά εργαλεία και σχετικούς επιστήμονες. Αυτό που εμείς θα κάνουμε είναι μια δημοσκόπηση ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για αυτό το τεράστιο θέμα, που στις μέρες μας, περνάει κατά τα φαινόμενα, μια κρίση. Μια κρίση ταυτότητας που υπάρχει παντού, στους λαούς, τις κοινωνίες, σε μας τους ίδιους, αλλά και στην αρχιτεκτονική, το θέατρο κλπ. Ο ατομιστικός καταναλωτικός "πολιτισμός" των ημερών μας φροντίζει για αυτό... και "μας εξισώνει προς τα κάτω".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
http://enomenoiblogers.blogspot.com

να με θυμάσαι.


Χαράχτηκε το βλέμμα σου στα δυο με κάτι δάκρυα πικρά μπογιατισμένα
 και μου 'πες ξημερώματα "πάρε με από δω" 
κι απ' τη σιωπή προτίμησες δυο λόγια μεθυσμένα 
 Τα χρόνια φεύγουν θες δε θες σαν των ματιών σου τις βαφές κι εσύ φοβάσαι.
 Τα χρόνια φεύγουν θες δε θες σαν των ματιών σου τις βαφές να με θυμάσαι 
να με θυμάσαι. 
 Οι αγάπες σου σ' αφήσαν μοναχή σου μάθαν πως να φεύγεις μ' ένα "γεια σου"
μα κάποιο βράδυ ξέχασες μια πόρτα ανοιχτή κι ένα σπιρτόκουτο που γράφει τ' άνομά σου.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Η «προίκα» του 2004

Πάνος Τοτσικας: Πολεοδόμος, μέλος «Καμπάνιας Αντι-2004»
Η «προίκα» του 2004
Και ξαφνικά, εν έτει 2010, η διεθνής κοινή γνώμη ανακάλυψε την ελληνική αναξιοπιστία. Ανακάλυψε τη «δημιουργική λογιστική», τα ψεύτικα και παραποιημένα στατιστικά στοιχεία με τα οποία δημιουργούσε η Ελλάδα μια διαφορετική εντύπωση για την οικονομική της κατάσταση.
Ολοι φαίνονται πως αγνοούν ότι η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη αν και δεν συγκέντρωνε τα κριτήρια που είχαν τεθεί, χάρη στα παραπλανητικά νούμερα που παρέθεσε και που οι Ευρωπαίοι «εταίροι» αποδέχτηκαν, αν και γνώριζαν ότι ήταν ψεύτικα. Αλλωστε δεν ήταν μόνο η Ελλάδα που παρέθεσε ψεύτικα στοιχεία...
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Ελλάδα συγκεντρώνει τα φώτα μιας παγκόσμιας αρνητικής δημοσιότητας: Το 2004, λίγους μήνες πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, η «διεθνής κοινότητα» κρατούσε την ανάσα της αν θα μπορέσουν τελικά να είναι έτοιμες στην ώρα τους οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις και υποδομές που ήταν απαραίτητες για να γίνουν οι Αγώνες. Τότε οι ελληνικές ευρεσιτεχνίες και πατέντες έδωσαν και πήραν, οι εργολάβοι χρέωσαν τα έργα πολύ παραπάνω «λόγω του κατεπείγοντος», θυσιάστηκαν και κάποιοι εργάτες, κυρίως ξένοι, και τελικά «τα καταφέραμε», είπαν. Μίλησαν για τους «επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας» και ξέχασαν ότι το πραγματικό κόστος των «έργων» ήταν 4-5 φορές περισσότερο από το αρχικά προϋπολογισθέν. Ξέχασαν ότι ο φάκελος με τον οποίο «κέρδισε» η Αθήνα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ήταν εντελώς διάτρητος, ότι ήταν γεμάτος ψεύτικα στοιχεία, ότι ήταν αναξιόπιστος.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΝ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΙΧΑΝ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΩΣ  ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΝ
Για την Αστυνομία  στην Ηλεία, μάλλον οι δύο καταδίκες  του κουμπουροφόρου Δήμαρχου Πανταζή  Χρονόπουλου, δεν είναι αρκετές  για να του αφαιρέσουν την άδεια  οπλοφορίας. Ούτε το γεγονός πως  πυροβολεί προκληκτικά και επιδεικτικά μπροστά στην κάμερα (αδίκημα οπλοχρησίας). Ούτε πως απειλεί, πάλι μπροστά στην κάμερα, πως θα λιώσει κεφάλια και θα εκτελέσει ανθρώπους. Ίσως η Αστυνομία να θέλει και άλλα στοιχεία. Ίσως ένα πτώμα
Ο ρόλος της Αστυνομίας στην Ηλεία και κυρίως στη Ζαχάρω είναι γεμάτος ερωτήματα. Σε μια περιοχή που η αστυνομία δεν είχε τα τελευταία χρόνια την καλύτερη φήμη, συμβαίνουν πάλι πολλά και προκλητικά. Και δεν ξέρω τι είναι πιο προκλητικό απ το παρακάτω:

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Οι άθλοι του Ηρακλή στην Αργολίδα!

Την ευκαιρία να νιώσουν για λίγο… ημίθεοι, πραγματοποιώντας μερικούς από τους άθλους του Ηρακλή, θα έχουν οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι επισκέπτες του αρχαιολογικού - θεματικού πάρκου που σχεδιάζει το υπουργείο Πολιτισμού στη Λέρνα της Αργολίδας.

Ο μυθικός ήρωας επιστρέφει στη σύγχρονη Ελλάδα και στην περιοχή όπου πέτυχε έναν από τους πιο ξακουστούς άθλους του, την εξόντωση της Λερναίας Υδρας, αυτή τη φορά ως «πρωταγωνιστής» παιχνιδιών που συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Το θεματικό πάρκο, η κατασκευή του οποίου πρόσφατα εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, θα καταλαμβάνει επιφάνεια 6,5 στρεμμάτων και θα δημιουργηθεί στο επιχωματωμένο μέρος της Αλκυονίας λίμνης, δίπλα στον οικισμό Μύλων, ενώ ο παρακείμενος αρχαιολογικός χώρος της Λέρνας θα διαμορφωθεί, θα αναδειχθεί και θα ενοποιηθεί με το κυρίως πάρκο. Ετσι, θα δημιουργηθεί μια ενιαία έκταση πολιτισμού και ψυχαγωγίας, με συνολική επιφάνεια μεγαλύτερη των 20 στρεμμάτων, στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται ο Ηρακλής.






Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΜΑΡΙΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

[me+new.jpg] Από τις στιγμές που βλέπεις την ζεστασιά του blogging Από τις στιγμές που σου δίνουν κουράγιο να συνεχίσεις\
Η  Μαρια Τζιριτα που έχουμε την τιμή να είναι και πατρίδα μας μας  έγραψε
Δεν είναι απρόσωπο το μπλογκ, είναι απόλυτα προσωπικό. Καμιά φορά πιο προσωπικό κι από τις φυσικές μας σχέσεις εκεί έξω. Τον μπακάλη μου τον ξέρω ας πούμε πολύ περισσότερα χρόνια από σας, αλλά ποτέ δεν τον έχω ουσιαστικά γνωρίσει, όπως γνωρίζω εσάς. Γιατί σας γνωρίζω κι ας μην σας ξέρω, τους περισσότερους. Νιώθω τυχερή που ανήκω σε αυτή τη γειτονιά, που έχω όλους εσάς να δίνετε ζωή σ'αυτό το μπλογκόσπιτο που τίποτα δε θα ήταν χωρίς την ανάσα σας... Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή για σας και για ακόμα περισσότερους φίλους... Σας ευχαριστώ που υπάρχετε στη ζωή μου..
. αξίζει να την διαβάσουμε
http://mariatzirita.blogspot.com/

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ..ΕΦΥΓΕΣ ΝΩΡΙΣ....











στο δρόμο Πορτοχελίου - Κρανιδίου, στο ύψος της διασταύρωσης για το Super market ΚΡΗΤΙΚΟΣ. Το κόκκινο διθέσιο MG, το οποίο οδηγούσε η νεαρή επιχειρηματίας από την Ερμιόνη και Νομαρχιακή Σύμβουλος Αργολίδας με το ΠΑΣΟΚ μια αγωνίστρια Της ζωής  Σοφία Δρούγκα, συγκρούσθηκε μετωπικά με άλλο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό της. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όπου, κυριολεκτικά την επανέφεραν στη ζωή αλλ' όμως κατά την μεταφορά της με ασθενοφόρο στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ναυπλίου όπου εξέπνευσε

Η κοινωνία της Ερμιονίδας αλλά και της Αργολίδας, υπέστη ισχυρό σοκ από το τραγικό άκουσμα, καθότι η Σοφία Δρούγκα ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος, που την αγαπούσαν όσοι την γνώριζαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ

Ένα ακόμη τροχαίο, που σαν όλα τ' άλλα αφήνει πίσω του βαρειά την απώλεια για τους συγγενείς του άτυχου ανθρώπου που έδωσε τη ζωή του στο βωμό της αναλγησίας και της αδιαφορίας αυτού του κράτους, με τους δρόμους καρμανιόλες που συντηρεί κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο.

 ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΣΑΝ ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ 
Αιωνία σου η μνήμη Σοφία....
Όσοι σε γνώρισαν και σ' αγάπησαν θα σε θυμούνται για πάντα γιατί ήσουν ένας αληθινά όμορφος και γλυκύτατος άνθρωπος και μας λείπουν τόσο πολύ τέτοιοι άνθρωποι σήμερα...
Κουράγιο και δύναμη στους δικούς της!

http://enomenoiblogers.blogspot.com


Σκουπιδό...νησος


Μια περιβαλλοντική «βόμβα» έχουν να αντιμετωπίσουν οι πέντε νομοί της Πελοποννήσου, της πιο προβληματικής περιφέρειας στον τομέα της διαχείρισης των σκουπιδιών. Η ετήσια «παραγωγή» σε Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα και Κορινθία, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν 79 σκουπιδότοπους, υπολογίζεται σε 300.000 τόνους.Ο περιφερειακός σχεδιασμός του 2005 έχει μείνει κενό γράμμα και έτσι μπροστά στον κίνδυνο της «καμπάνας» από την Κομισιόν, που θα φθάνει τις 34.000 ευρώ το μήνα για κάθε ανοιχτή χωματερή, οι αρμόδιοι πριν από ένα χρόνο ξεκίνησαν το πρόγραμμα «στρίβειν διά του... δεματοποιητή».

KATAZHTEITAI ΝΕΚΡΟΣ Η ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε: “Κάθε μέρα συναντάω στον δρόμο ανθρώπους του ενός μισθού που είναι διατεθειμένοι να τον προσφέρουν για την πατρίδα”
EMEIΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ
Μοιραστείτε http://enomenoiblogers.blogspot.com

Σοκ προκαλεί το βίντεο που δείχνει ανηλικους να καίνε σπίτι μεταναστών

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι 13 δράστες, εκ των οποίων οι 10 ανήλικοι, έβαλαν φωτιά σε σπίτι μεταναστών για... να σπάσουν πλάκα. Τα παιδιά φέρονται να ομολόγησαν ότι μοναδικός τους στόχος, ήταν να εκφοβίσουν τους μετανάστες από το Μπαγκλαντές.

Μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου, συγκεντρώθηκαν στις 5 Φεβρουαρίου και πυρπόλησαν το σπίτι που βρίσκεται στη Σπάρτη. Ήξεραν ότι οι μετανάστες θα δίσταζαν να πάνε στην αστυνομία, επειδή κάποιοι από αυτούς δεν είχαν χαρτιά...

Η προκαταρκτική εξέταση που διενεργούσε το τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης από τις 5 Φεβρουαρίου, έπειτα από την παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών της πόλης, έδειξε ότι από τους 13 εμπρηστές, οι 10 ήταν ανήλικοι, ηλικίας από 14 έως και 17 ετών...

Η σχετική δικογραφία της προκαταρκτικής εξέτασης βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης. Οι γονείς των δραστών αναμένεται να καθίσουν στο σκαμνί, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

http://www.newsit.gr/
http://enomenoiblogers.blogspot.com